Nas ni pomaga samo Frezyderm cream, i mojata se isfrla pred edna nedela, zasto i smeniv pavloviceva, koristev na Galafarm, ama nemale, pa na soprugot mu dale edna druga... Vednas zedovme Frezyderm i i pomina za 2-3 chasa
Јас немам такво искуство, ама ако е од пелените може да пробате со еко пелени. Lanababy се викаат. Прогуглајте. Јас ги користам за ќерка ми веќе 6 месеци, супер се
Од раѓање користам памперс премиум, газето го чистам комбинирано и го миеме, и со туфери го бришам и влажни исто на бејбилов со вода 99 и павловичева оригинал досега немавме проблем од вчера газето црвено жар. Од што би можело да биде, и како да го снема црвенилото?
Nas ni pomagase samo Dzonson pudrata. Ubavo izbrisano ili izmieno i na suvo ubavo slojce samo pudra. Nikakva mast ili krema ne ni pomagase. Probajte moze i vas ke vi pomogne. I za vrukicki koga ke mu se pojavea isto so pudrata mu pominuvaa.
Можно е да е од памперсот, и кај моево се појави кога користевме премиум. Се појави црвенило со ситни точкички како лишајче,тоа по препорака на педијатар го третиравме со канестен и се среди. А за други црвенила користам судокрем.
So kerkami (pogolemata )imav takov problem koga trgna vo gradinka, terapii i davaa na klinika ja nosav(mesec dena ) ja imase. Zasto kremite bea jaki a terapijata traese,kozickata od site glypostini pocna da i se lupi kako izgorena i bese...dete placese pistese a ja miev non stop ne ja ni brisev so vlazni. Na kraj sosema slucajno kupiv krem so neven koj uste go koriatam za se i sesto i i pomogna,za dva dena i se obnovi kozata i ne i se povrati povtorno osipot. Neven imas poveke kombinacii na bekutan,na proderm,pavloderm,cist neven (od stokomak) i toj sum go zemala, super e nema da zgresis. Na baby love sto e kremata i belata i zelena se so cink,probaj gi,isto se mnogu ubavi(koga gi mackas tesko se razmackuvaat, so toa ja stitat kozata da bide celosno pokriena i koga e kakano i mockano,mn sum zadovolna i od nea).
А ја доиш ли? Може да е и реакција од некоја храна што ја јадеш пример, штом до сега било се во ред со истите пелени и влажни и се тоа што практикуваш
До сега му се нема јавено црвенило. Го бањаме со сол и плус ставам крема со цинк на Чико и имам од таа беби витаминска крема на галафарм. Што ќе фатам тоа мачкам бидејќи не е мирен кога менуваме пелени.
+ @MilaSs12 Акушерка ми имаше кажано, убаво било за телото да се става сол, немало да му поцтвенува газето и плус полесно ќе дишел од солта.
од памперсот е. имаат јака хемија некоја, и моево од памперс се исфрли. Исто така не користи влажни никакви. Има во ДМ само хартија па таа со вода топи ја, или дирек на чешма со сапун и вода.
Па не е на море, па сега солена вода ке правиш. На синко му немам ставано сол, па си се исчисти носето од самата вода. Јас не би ставала сол на толку нежна бебешка кожа. Зошто е убаво уште не можам да разберам.