Preporacuvaat nekoi tocno kaza,jas koga bea pogolemi pocnav od taa sto e sarena vo sisenca da im stavam, interesna im bese. Posebno ako bea nastinati, polnev kada, stavav sol i opusta mnogu muskulatura, plus za disnite patista polesno spieja i im se odzatnuvase nosot. Sekoj razlicno si pravi.
Другата ден и се смири па одма и од тогаш супер е уште го користев памперс, од како го потрошив реков на виолета да пробам и тој е супер , а влажни само ноќе користам инаку ја мијам или со тупфери памучни ја бришам, крема земав на веледа многу е добра кремата. Супер и е газето сега. Е сега нз дали да продолжам со виолета или памперс премиум? Кои се подобри? Јас мислам дека не и беше од памперсот. Оти од раѓање тој го користевме.
Не е ништо штетна солта. @MilaSs12 некои ставаат и хиперманган, ова фармацевт ми го препорача, ама не ставам, не знам колку е доволно... Од солта ништо не му се појавило до сега, не е штетно.
Знам, те цитирав чисто за и другата членка да види. Ова не го измислив јас, ми го кажаа. И навистина после бањање клапнува и одма заспива, не успевам ни да го нахранам како што треба од што му е убаво и си спие.
Сите после бањање се поспани,без разлика на солта Сепак,кога ќе одите на педијатар спомни, чисто да видиш дали е ок
На здраво дете, без црвенила, без да е настинато, нема потреба да му ставаш сол. Или било што освен купка и масло ако сакаш. Синко со царски се роди и до 5 6 месеци, не знам точно, му фрчеше носето. Доктор кажа ради царскиот, поради тоа што не поминал низ каналот или поточно затоа што не е 'истиснат' има доста мрсули, ама тоа е нормално. До 6 месеци ке се исчисти. Ти кога одиш на море, убаво ли ти е од солта или се те чеша? Солта само може да ја исуши кожата.
Za iritirano gaze shto koristite? Sinokja kvalitetno se iskakal i koga stana do polovinata kakano. Zgresiv, ne go isplakniv so voda tuku brisev so vlazni i posle dremka od 3 saati na brisenje mi place. Mozeno li e od vlaznite da sme go iritirale gazeto ?
Можно е, продолжи да го одмиваш со млака водичка и остави го неколку минути без пелена да дише кожата, исфрли марамици, за неколку дена ќе се повлече
I kaj moeto frcese nakrajta izleze oti e stafilokokus aureus znaci ne e kaj sekoe bebe frcenjeto od carskiot res
@MilaSs12 и на моето бебе му се затнува носот. И јас сум со царски. Сакав брис да му земат зошто често јас имам стафилокока и ми беше страв да не сум му пренела. Ама 5 педијатри(двајца од Систина, нашата матична, матичниот на детето од другарка и докторка од детска клиника) прашав и сите рекоа не за брис. Може да има бактерија ама битно е само да се чисти носот. Не се зимале брисеви на мали бебиња. А сега зема антибиотик заради проблем со кожата и носот не му се затнува. Не знам што да си мислам
Мене ми е чудно да има бактерија а да нема зелен секрет. Не велам дека бебето на членката немало бактерија, ама можно е да дошло до контамибирање. Бактеријата може да е присутна и на кожата околу носот. Синко имаше секрет кој се намалуваше и околу 5 месец сосема се исчисти.
Se zema bris ama ne sakaat dr da davaat upati barem kaj nas bese taka se dodeka ne i se opnav na dr oti dva meseci se macese so zatnat nos I radi toa sto treba da davaat antibiotici ne sakaat da zemat brisevi inace bris mu zemaa I na bebeto na zenata sto se porodivme zaedno i kaj nego izleze isto oti ima stafilokokus aureus
Ама не зборам за затнато носе. Јас мислам на носе кое постојано има како секрет и фрфоли. Синко ниту еднаш не беше затнат. По бањање ги влечевме и океј беше.