За обично црвенило јас користам 'здраве' крем, и многу му помага на моето со едно мачкање поминува, ама сега дека има како рани мислам дека е подобро да мачкаш со мрсна крема.
Еве јас ќе ти одоговорам што мене ми помогна по препорака од доктор, посабајле и навечер првин канестен па малку да се засуши па афлодерм ставаш, се измеѓу бекутан со цинк оксид и му помина, пошто мојот беше ептен вцервен со тетра пелени сум го повивала дур му се смири, не му ставав пелени, штом се птосмири се вратив на пелените, и обавезно кога го миеш убаво да го исушиш пошто од влага може рани да се направи.
Па веќе има како ранички, колку дена така го мачкаше? Смени ли пелени и какви користиш? Ова ми е хорор, плаче и на спиење го боли кога мочка. Јас ставам микробакт измеѓу на валеда со невен кремата ама не гледам нешто напредок. За колку дена му помина?
I moeto beshe so mnogu crveno gaze go odmivav so sekoe menuvanje na pelena ne koristev vlazhni nekolku dena i go machkav so kanesten. Sega e povlecheno crveniloto.
Па за неколку дена, имаше видливи резултати секој ден по малце. Јас сменив пелени молфикс и плус со влажни го бришев и затоа имаше рекација. сега од дм ги користам топ ми се.
Пробај мајка со маст за потпарено таа најмногу ни помогна од 2 мачкања се исчистивме и ние напочеток имавме такви како ранички мачкавме секакви комбинации од кортико креми и само маст за потпарено ни помогна.
Мамички бебето ми е три недели (машко).. помеѓу ножињата кожичката му се лупи, а го мачкав на секое менење пелена со павловичева. Со што може да го мачкам? Црвенило нема,само кожичката се лупи.
Majki pomagajte nis ne ni pomaga doktorot vika pelenski osip dermatolog kupiv na prorofldna baza 100 posts pamuk so da kupam sovet greota veke Спојлер: Слика
Мајка оставај ја голка колку што можеш подолго. На оние подлогине за пресоблекување што не пропуштаат за во случај ако се помочка и покри ја со тетра пелена. Бриши само со влажна тетра или миј ја,избегавај влажни. За крема пробај миробакт на Белупо. Има мн креми не знаеш што ќе и помогне ама мораш да пробуваш. Нека мине побрзо
Mast za potpareno ni pomogna nas isto taka bese duri I poloso places na Seker menu anje na pelena koga ke jandoprev Mast za potpareno nas ni pomogna isto taka bese duri I poloso placese na sekoe menuvanje na pelena koga ke ja doprev
Еве мое искуство, кај мое дете беше речиси и полошо. Осипот прв пат се јави кога имаше три недели, по препорака на педијатар третиравме со течност Еозин (црвено портокалова течност, со памук се мачка само на место на осипот), маст Гарамицин и Канестен наизменично на секое пресликување. На почеток немав успех поради ретко мачкање, но треба на 2-3 часа да менуваш пелена и да мачкаш. Од кога ќе се повлечи црвенилото со витаминска маст со цинк било која за да заздрави кожичката. Тоа е мое искуство, се појави уште неколку пати до една година и повторно ист третман. Со помин...
Мојот беше уште полош дури и со отворени рани, по препорака на доктор од козле посабајле и навечер првин тенок слој канестен да се засуши малце па тенок слој афлодерм, а измеѓу мачкање со бекутан за цинк оксид, влажни никако и го повивав само со тетра пелени, не користев од овие памперсот. Му помина многу брзо. Со лесно.
Од која храна најчесто добиваат осип? Бебе неколку дена веќе има со ништо не му мине, верувам дека му е од храна оти до сега никогаш не бил вака нафрлен. А друга реакција немал до сега од храната. Памперсот и хигиената се истите, не сме менувале ништо.