И ќерка ми го имаше истиот проблем, уште од раѓање ја користам na Freezyderm кремата со пантенол и цинк што е ..а еднаш кога ми се всцрвене жар ми помогна само миење со млака вода,никако влажни и маст за потпарено на Remedi Care.
Мајки, совет ако сте имале пеленски осип, прво беа брунчиња црвени сега се вака, извинете не знам даставам спојлер, како да се обновува кожичка таму или е ова нешто сериозно па да се обратам пак кај педијатар, препони мачкано со веледа
Majki sto da stavame za crveni bruncinja na dunde? Pedijatarot ni kaza afloder,kanesten i mirobakt ama koga ke se povlece pak se pojavuva. Smenivme peleni dzabe. Od kremi se probav: sudokrem, mustela 123, mast za potpareno, bekutan sos..
Значи без влажни марамици. Само миење со вода некој период и мачкај со канестен. Малава моја само така ја средив, истиот проблем го имав
2,3 дена само туфери навлажнувам и ја бришам ама како да се прошири...се мислам да не е дека стои во една пелена преку ноќ и дека е мокра ама ако и сменам се буди и неможам да ја презаспијам после еден саат. Канестен не е за габична инфекција?
И ние сето ова го пробавме и без резултат. Два месеци во агонија со пеленската регија. Спасот го најдов во оваа крема која се прави по нарачка од Аптека Марија Гален на Партизанска а препорачана од Докторка во Систина. И бришење само со тупфери, без влажни марамчиња.
Мојава цел месец имаше. Ева ја има сега малце. Навечер не ја соблакам од тоа шо се расонува, ептен сеа ако е какана ја соблакам. Ама не користам влажни воопшто, среќа па канестенот помогна и уште и ставам додека да се исчисти
Од 1ви ноември, малку по малку се ширеше, мислев потпарена е. Судокрем, веледа, маст за потпарено, мустела, Бекутан... Педијатар двапати кортико ни даде, среќа отидов на кожно. Докторката кажа дека е габично начело кандида... Не правевме испитување но ни даде кортико канестен комбо да мачкам една недела. Се повлече фала богу. Во меѓувреме, НИКАКО цинк. Насабајле навечер канестен а преку ден убав слој оригинал Павловичева за да правела бариера меѓу урината и кожичката. (Во составот на Павловичева пишува дека има антисептичко дејство). Баш денес ќе одам да ја ѕирнат на кожно. Не се шири, но како модро да и е. Влажни никако, иако оние на хипп ги користев од време на време... Без парфем, со 99% вода, ноуп. Само одмивање...