Najdobro i jas macev maka so crvenilo..maticen dva pati razlicni kremi, pa na drzavna bev kaj demek nekoja najdobra doktorka i dzabe od site kremi samo se vlosi i pari se iznadavav. Na kraj si dadov pari vo sistina i za nekolku dena se smiri.
Bioderma za atopicna koza ni kaza toa da stavam na sekoja promena na pelena posto bila neutrlna krema, ne kako pavloviceva mrsna i polna so hemikalii i no dade mantazol toa e za gabicni infekcii 2 pati na den od toa da stavame. Poveke vreme da vo denot da stoi bez pelena za da doshe kozata i pobrzo da pomine
Мене од неонатологија ми ја дадоа пред два дена ја зедовме кога дојдов дома имаше што да видам ајде црвенило рани буквално... значи цело чмарче не се гледаше од раничките. Толку се изнервирав.. значи пред два дена да ја земам една од сестрите таа беше најокеј вика ај мајка да ја пресоблечеш сама учи се и океј беше газето чисто. Значи тие два дена последните некоја што била на смена ама и ние носевме марамици виолета водените, некој донел од кам или стокомак тие розеви три за 79 што се и со тие бришат. И пишав на Др Јадранка Ремедика ми рече 5 дена Мантазол по два пати дневно и 10 дена Миробакт два пати дневно исто, измеѓу веледа пеленска регија и све одмивање со вода само. Еве више два дена се затворија раничките почна розева кожичка. Сега зависи колку е раната ама добро е да ја видат па кажат колку долго да се користат сепак се работи за лекови.
Хелп. Малата веќе од антибиотик појави страшно црвенило на дунде и на газе, како да е потпарена .. веќе неколку пати и се случува тоа Мачкам судокрем, маст за потпарено и свашта,џабе. Што да мачкам?? Препорака? Београдски мелем ќе помага? сакам секој ден да и ставам да и е меко, да не и се потпарува...
Вчера на педијатар и ми вклучија и канестен, претходно ми даде миробакт и мантазол, значи најубаво нека ја видат однеси ја. Може да е кандида од антибиотикот.
Најверојатно кандида од антибиотикот. Белогент и канестен заедно, навечер и насабајле, у меѓувреме миење и убав слој Павловичева да прави бариера од мочката. Без влажни марамици. Нас така ни помина. Креми со цинк ја воспалуваа премногу. Најубаво однеси бебе на кожен. Ние цел месец се мачевме, па ова што ти го пишав ми беше препишано од кожен. Белградскиот можеш одкога ќе се тргне кандидата. Или наместо Павловичева. Го имам и така користено.