1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црвенило на газето и пеленски осип

Дискусија во 'Бебе' започната од andrejce, 30 јули 2010.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    4.236
    Јас сум презадоволна, газето и е мекичко и чисто од прв ден секое менување пеленс ставам и педијатарот кога ја прегледуваше минстиот пат ме праша што користам кожичката да и е вака убава кадифена

2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.413
    Каква се крема не пробав од мустела, уриаж (од старт се користам нивно и сеуште ги користам и сум презадоволна ама од кремата за пеленска НЕ) , судокрем, веледа, фрези дерм и уште што не на крај но помогна бекутан павловичева онаа со камилица мислам дека е со портокалово капаче е (иско ич ич ама ич нејќев белутан детска линија најголем противник) ни помогна за два дена тронка да немаме ама бришам газе со туфер сум сушам мачкам и еве до ден денес ја користам од тогаш може 1година. Да кажам дека имаме 14месеца и на 4месеца пеленски осип ни се појави страшен ..

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    1.514
    Мене педијатар во Чаир и од Жан Митрев ми рекоа дека витаминската портокалова на Бекутан е одлична :) пробував и др, ама увек на таа се враќаме. Исто и за пелените. 13м никогаш ни точка црвена немал :)

На sani99 и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.413
    Јас не ја сакам ич бебе линијата на бекутан ама еве павловичевата со портокалово капаче не ја мењаме веќе 1 година. Мене колешка ми ја кажа и тоа ми донесе да пробам па така почнав и стварно веќе ја препорачувам

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.042
    Допаѓања:
    77.892
    Мојава 12м беше со мека кадифена кожа, без ни една точка појавена во нејзините 12м од раѓање :D Ама еве сега незнам што и се случи... Матичниот вика дека веќе јаде разновидна храна, а е нежна... мокрачата е појака поради храната и затоа ова и се случува. Ама па после какање е најцрвена... недај боже да не ја приметам и ја оставам 15мин какана, жар е местото каде ја допира каката. Еве сега сме на море и дали дека пречесто ја соблекувам и менувам пелени обични и пелени за бањање, се исчисти скроз пак :shake: А пак сме со истите пелени, Веледа и Фризидерм со цинк таа. И дома менувам често, мислам дека јас како што трошам периодов пелени, нема друг :DОбавезно мачкаме со Цинк кога е ептен зацрвенета... Имам Фризидерм, Судокрем и Бекутан, горе доле сите исто ја смируваат.
    А кожава на телото и е мека, мазна, сјајна немала ништо... ако пак продолжи осипов ќе мораме да испитаме да не е нешто друго... Џабе кремиве, ако треба некоја посебна терапија...

Последна измена: 6 септември 2025
    На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    4.236
    Да со храната доаѓаат црвенила и другаркиве мои ми кажуваат, обично на патлиџан, цитрусни овошја реагираат со осип доле некои дечиња :( си заприметила по храната кога и се интензивира?

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.042
    Допаѓања:
    77.892
    Тргнав се што мислев, ама скроз не се повлече...и пак и се појавуваше. И никако да сфатам од што е. Еве сега дали е повлечено дека ја пресоблекувам често или па дека е на купечки кашички, незнам..

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    4.236
    Излез од ситуацијава … на море цело време 8)8):D мора ради газево на детево :rofl::rofl:

На lalinda и mariz им се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.120
    Допаѓања:
    13.296
    Еве 10 месеци ќе правиме, до сега ниеднаш немала никаков проблем. Ептен ја пазам со кожава и доле, дека па девојче и плус атопична кожа. Тргнав на работа втора недела ја оставив со бабите… се враќам завчера не ни ја приметила мајка ми дека се искакала. Вадам одма да ја средам, доле жар, значи брунки не знаеш.. се пресеков дури како изгледаше. Ја измив дури ја болеше.. и намачкав судокрем демек, ништо не и помогна. Ако ти се верува, намачкав од Биодермата атодерм, таа ја користам за нејзе, стакло и е кожата. Значи до следното менување на пелена доле беше стакло, се изненадив. Пробај ја, стварно многу помага. Нас дерматолог ни препорача Уријаж, купив абе кожава сува не знаеш каква и ја направи, воопшто не и одговара кремата, си се вратив на биодермата, одма преубава и е. Пробај доле со Биодермата, ќе се изненадиш.

На sani99, Baby warrior и mariz им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.042
    Допаѓања:
    77.892
    Па што не изнакупив, ќе купам и тоа :D Мене ме чуди што знае ете да се исчисти, до моментот да мислиш еве готово нема веќе да има ништо и ете ти ја жар за 5,6ч знае да стане :(

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.120
    Допаѓања:
    13.296
    Ај примети, дали даваш жолчка тогаш. Јаде жолчка без проблем, дента жолчка јадела коа вака се исфрли. Ќе приметам и јас дали е од тоа, следно јадење.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.734
    Допаѓања:
    1.495
    Може да сликнеш Биодерма? на малата нонстоп и е црвено, веќе ум немам.. јас прекинав секој ден крема да ставам на менување пелена ама ќе морам....
    Што да пробам ?! веледа , мустела, судокрем, фрезидерм секакви пробани.. и обавезно пак црвена, на бекутан со портокалово капаче не сум пробала сеуште

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.120
    Допаѓања:
    13.296
    IMG_8410.png
    Имаш и помала, јас оваа ја имам дека и телото и го мачкам.

На zver4etoo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    1.503
    Кажете крема или некој лек за мн црвено газе со раничка и крвца малце сабајле пушти.

15. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.474
  16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.312
    Допаѓања:
    4.837
    Тоа е појака е урината од храната, а топло и кожата се спарува. Сега и менувам на сат ипол пелени и сите и се полни. Ставам слој дебел или веледа или бадемова од Фармамед ефтина е пробај ја мн е добра сите што ми ја препорачале мајки што подолго ја користат.

Плус вака дома и ставам една подлога за пресоблекување од дм и седи така без пелена да здивне малку.
    https://www.annifarm.com.mk/en/product/бадемова-крема-100-мл/

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.042
    Допаѓања:
    77.892
    И јас така често менувам, еднаш мочнато да е.. менувам. Ситуацијата е поарна сега за сега, има црвенко ама минимално... Мојава оди веќе, така да опцијата за без пелена, отпаѓа :D Инаку приметив дека подобро е ако често менувам и дебел слој крема ставам (било каква), за да не доаѓа мокрача до кожа...

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    166
    Оваа на биодерма ја имам користено порано. Ја мачкав по тело, убава е, но безбедна ли е и за долу да се мачка?

Инаку пред некој ден пишав тука за совет за црвенило, многу имаше. Педијатар рече мачкање со ништо, само со чај од камилица да се измива. За два дена ѝ се исчисти.
    Не давам предлог на никој за ова, мора доктор да види, само кажувам од што се исчисти кај нас.

19. ekonomski202

ekonomski202 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Сте ставале кортико на пеленска регија и себамед?