Pampersot se dobri, imas 4 pakuvanja za 300 i nesto denari, a edno pampers e 100 i nesto... Vaka ti doagja kako gratis edno mislam ili barem dosta poeftino... ne mirisaat na nisto, znaci nema parfem vo niv... Jas mojov cat pat go mijam samo i jas so vlazni go brisam povekje... Veceto ni e daleku od spalna pa dur go odnesam kje mi izmrzne niz hodnici, a legence na sekoe na polnam nemozam, deka sama doma
Земи си памперс. Ние ги сменивме бекутанот за памперс зошто бекутанот повеќе НЕ СЕ ВЛАЖНИ...неколку пакетчиња по ред беа внатре многу суви...неможеш да го избришеш со нив. 4 паковања памперс се 332 ден...отприлика иста цена со бекутанот, малце поскапи. Инаку јас го бришам со влажни марамици, а потоа со тупфери натопени во топла вода као демек да го измијам од хемикалиите во влажните марамици неможам да го туширам на секое какање зошто мислам дека ќе го испоразболам, а и мачно ми е (да бидам искрена).
Жени, гледајте го рокот на траење!! Пред некое време земав нивеа софт (тие ми се најпогодени), отворам - суви и не мирисаа убаво баш... на сопругот му текна да провери рок - до мај месец 2014!!! А и јас ја замивам малата најчесто, освен кога сме излезени или ептен ако е успана навечер па да не ја разбудам.
Ние до четврти месец газето го чистевме само со чај од камилица и памук синко мој многу е нежен, но веќе еден месец сме на влажни марамици неможам веќе, а и мора да ствара имун неможам во стаклено ѕвоно да го чувам. Скоро сум сигурна дека пеленски осип добива одкако ќе јадам киви, баш пред некој ден јадев киви и одма осип сега неколку дена немам јадено и осипот се намали.
@joy1 spored mene,sepak,daleku pohigienski e so voda i sapunce otkolku so bilo kakvi vlazni. P.S.A decava vo kakva voda gi banjame?
Мамички, можеби ќe ви биде смешно ова што ќе ви го кажам, ама напротив многу е корисно. И мене кога ми кажаа прв пат не верував ама видов, на внуче мое се потпаре во газето имаше многу црвенило дури и крв му течеше го носевме по доктори, ништо. Среќа пријателот наш доктор ветеринар беше дојден кај нас и ни рече да му ставиме ФЛОГОЦИД.. тоа го има само во ветеринарна амбуланта. И верувале или не за 20мин, му го снема црвенилото и се беше во ред. Сега имам уште едно бебче (внуче) 3 месеци е и го мачкавме со павловилева демек подобра е, да не е мало за таква крема и триста глупости и газето постојано му беше црвено,потоа почнавме да го мачкаме со флогоцид, и ден денес нема ништо и го бришиме со бекутан влажни. Да не бидам многу досадна со пишување. Гаревотка се душичината не ги мачете со било какви креми, павловичеви. Флогоцид може само да помогни, а да одморни НЕ! http://www.apotekasrbotrade.rs/uploads/store/products/images/flogocid_mast_122.jpg
Ne mi e smesno voopsto, tragicno mi e. Se cudam kako mozete da stavate na bebe od 3 meseci kremi nameneti za zivotni Od mob pisuvam i nemozam da se zamaram da prebaruvam podetalno za masta ama,po ona sto go procitav okolu nacinot na deluvanje protiv upalnite procesi mislam deka sodrzi kortikosteroidi - vprocem kako i site dr masti koi pogaat vaka instant. Kako i da e, shokirana sum!
Од толку препарати што сенаменети за бебиња вие се одлучивте за креми за животни. Не си играјте со таа нежна кожичка.
За црвенило било какво и било каде на телото, и воопшто за секој проблем со бебешко кожиче (сува кожичка, брунчиња, црвенило) купете ја козметиката Weleda на база на невен. Веднаш смирува и прекрасно мириса. Јас за син ми користам исклучително од таа козметика и за бањање и за мачкање и за лице и за газе. Црвено газе, иако еднаш до два пати му се се случило до сега - поминува веднаш откако ќе го намачкам. Топло препорачувам. Во врска со муабетот погоре, искрено не ми се верува дека некој се дрзнал на толку мало бебенце да експериментира со животински препарати! Преиспитајте се!
Не е штетна оваа Флогоцид маст, што толку ја нападнавте девојката. Прочитав состав на Гугл. Можеби не е конкретно наменето за бебиња но според составот е сосема ок за човечко ткиво, а всушност ние цицачите не се разликуваме многу во составот на ткивата. Многу лекови можат да се употребуваат и кај животни и кај човекот. И сепак тој ветеринар што им ја препорачал маста студирал медицина, сигурно нема да предложува лекарства ако не е сигурен како ќе делува, посебно кога се работи за бебе.
Колку што знам Флогоцид маст има и во аптека, за луѓе не за животни треба да се види од која возраст може да се користи. Таа за животни можеби е појака, сепак човекот е ветеринар, не е педијатар.
Искрено оваа гугл манија - ќе прочитам на гугл и експерт сум, многу ми пречи. Не зборувам само за случајов, туку општо забележувам дека за озбилни работи луѓево се потпираат на сопствената моќ за селекција што е корисно а што не од сите трилиони информации на интернет и некако градиме ставови за кои сме прво необразовани да ги градиме, а второ сме и доста необјективни во селекцијата на статии што ги читаме и што ни „звучи логично“, па врз основа на тоа носиме големи одлуки. Не мислам дека е во ред препарати за животни да се користат на луѓе, а не па на бебиња. Теоријата - цицачи сме, е преопшта за да биде оправдување, зошто може да има бројни несакани ефекти или во најмала рака - моментлни лоши реакции. Сигурно се поабразивни, понепрочистени и послабо тестирани од препаратите за луѓе, а не па за бебешка козметика. А па да не зборам колку е по мене погрешно ВЕТЕРИНАР ( кој нема медицина завршено, туку ветерина) да ми каже што да користам за бебето. Погрешно е зошто е ризично и неодговорно. Сигурно намерата не била да му наштети за своето бебе, но требала да знае подобро.
Докторот значи има завршено 300 факултети, магистратура и ред др работи. Ко ни кажа нас дека кремата е за животни ни се крена косата, и просто не ни беше верно. Сигурно господ не ми го дозел умот да кажувам нешто без врска, значи испробана е. Нема врска, нема потреба да зборувам поќе кој има верба во мене нека купи и нека кажи дали помогна или не, таа маст е за се. поздрав
Bebulle, sto si nemas rabota da kazuvas deka od veternir vi e kazana kremata, pisi samo deka se vika taka i gotovo, znaes nie lugjeto sme podivi duri i od zivotnite, samo barame racka za nesto da se spreckame P.S. I jas sega procitav za toj krem i sekade pisuva deka e za osip, akni, bubulicki......
Прв пат на 15,5 месеци малата ми доби пеленски осип и две недели се мачевме и што се не пробавме и никако не и поминуваше. И мелемот @mariz што го фалеше нас не ни помогна. Во зегин случајно прашав да ми препорачаат нешто за пеленски осип и ми кажаа да си ја земам кремата на Corine de farme и фала Богу не спаси
toa e mora da eksperimentiras i da dojdes do krema koja kje pomogne... mene sudokrem mi go ispofalija,a od nego stana bebus uste tolku lom... sekoja koza e razlicna, eve sega samo menuvam kremi, pudra stavam nekogas, tocka ne mu se pojavila..