Ah germanija i toj cist vozduh.. Ne mi se poznati tie. Sin mi imase takvi so belo pa so eozin lecevme
Еве веќе 4 ти ден се бориме некои ќе исчезнат некои нови се појавуваат дали да идеме на педијатар дали кожен лекар...???
Исти сме и ние. Втор пат и се враќаат. Бев на лекар, ми препиша Афлодерм, па се мислам сеа пак да намачкам на своја рака. Ќе и се јавам утре да ја прашам. Ако има некој искуство нека каже.
Бев на педијатар мачкаме Афлодерм 5 дена па потоа ќе мачкаме Пантексол 3 пати дневно... Велиш ти се ппвторија а лолку време мачкаше минатиот пат? Оолку време помина?
Јас сум против било какви лекарстваа и креми за лице на толку мало бебе.. ми препишаа и еозин и пантексол ама ја ништо не мачкав. Само со камилица и со газа тапкав по лицето и поминаа..мислам дека колку повеќе креми повеќе се исфрла али мое мислење искуство е тоа не замерувајте
Да ве прашам... Месец дена сме и на синко лицето му се нафрли со бубулички и црвенило...гледам сега и околу вратот и над градите црвенко е... Пробав со хиперманган, јекодерм ама ништо... Предлог некоја крема...
Otidi da go vidi pedijatar nas ni dade eozin crvena tecnost 5-7 dena mackas ide bez recept samo ja sushi kozata ama zemav mn.ubav francusko kremce za bebinja za sekojdnevna nega i sega liceto ni e top Ovaa krema navistina e top sabajle i i vecer ja koristime po preporaka od apteka ama jas sum prezadovolna
што може да е? Само тука излегпа вечерва. Бебето е 3 + месеци. Пред една недела имавме контакт со дете со сипаноци
Здраво , Малата ми има црвенило на главчето на тилот , баш на местото каде што и се кине косичката од вртење лево , десно , но местото и е црвено и како исипано ,имала ли некоја ваков сличен проблем , нормално ли е да и се сцрвенува местото каде што и паѓа косичката ?
Мамички моето бебе е 13 дена. Одвреме навреме знае да ми појавува на лицето црвенило (црвена флека со врвче), како да се исфрла од нешто и тоа поминува за 5 мин како да не било. Потоа во текот на денот повторно ќе се појави само на различно место и пак го снемува. Дали имала некоја искуство со вакво нешто или нешто слично. Нема правило дали е после јадење или пред. Не ми личи на бебешка акна повеќе е како црвенило
Исто и нас така ни се случува, ние сме 3 недели.. Вчера вечерта и на вратчето и се појавиле претпоставувам тие од топло може да се, ама до крајот на денот избледнуваат гледам.
Здраво, сакам да прашам дали некој има слично искуство. Бевме на педијатар ни рекоа дека е од лигавење од рацете што ги става. Мачкавме со маст белогент и канестен, црвенилото се повлече но остана како флека. Денес сме на кожен лекар, сепак ако имате некое искуство да споделите. Фала
Здраво мамички. Моето бебе е 2 месеци. Вчера после бањање забележав како мал оток под едната пазува со мало црвенило. Го намачкав со крема црвенилото денес го немаше но оток има. Дали некој знае од што може да е ?
Здраво девојки! Бебето има еден месец. Дали е од топлово или да одам на педијатар? Мислам дека згрешив што неколку дена мачкав Павловичева, тогаш бе ни имаше црвенило, само мали бубуљици.