Оди си на дерматолог или пак сама побарај некои маски за лице ( мене ми помогаа). Купи си некоја поквалитетна пудра немора некоја тешка, најпрвин пробај по природен пат а потоа со коректор, пудра и слично.
Авене има цела колекција против црвенило, сигурно се поскапи но може да се намалат симптомите некогаш дури целосно да се повлечат. http://www.aveneusa.com/products/product-lines/anti-redness Може да се корегираат со зелен коректор мислам дека Gosh прилично добро би функционирал и секако некоја попокривна пудра во зависност од типот на кожата.
Мене образите ми поцрвенуваат само за време на зимата- промена на темпаратура од ладно во топло и обратно... И ваква сум Сум пробала многу пудри ама не се ефективни многу многу. Читам користите зелени коректори, може ли некоја да ми препорача некој добар???
мене од се! Црвенееам од срам, од ладно од топло, од промена на температурата од нервоза, од спорт, од сонце, од ма од се!
Темава во заборав останала, налетав на неа барајќи некое решение и јас црвенеам на цеееело лице што од срам што од се друго, непријатно е Еднаш користев авене, но читам по форуми дека го расипале.
Jas imam prirodno crveno lice.E sega imam problem so psorijaza.Kazuvajte sto da koristam.Nekoj medicinski krem?