1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна Гора

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од brunete, 26 јуни 2011.

1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И Црвената плажа е убава, се наоѓа помеѓу Сутоморе и Бар со автобус се оди до таму 1 евро е картата мислам :?: заборавив веќе. Јес да е мала плажа ама водата е чиста. Исто и Добра Вода била преубава плажа песочна, не сум била ама имам доста пофалби слушнато.
    Јас неколку години по ред одев во Бар и тоа по цело лето и стварно е ефтино и храна и козметика и облека.
    Е сеа мене далеку ми беше плажата ама со точок до Сушањ за 20 мин се стасува.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Како се цените за храна, пијалок по маркети и ресторани во Суто море

3. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    ме интересра дали мора да се плати туристичка такса што е 1 евро на ден и дали ја барат на границаа или не е задолжително ве молам пишете оти сум црна гора и незнам дали да ја платам или не???

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Јас кога бев, не прашаа на граница колку ќе седиме, рековме 10 дена и ни наплатија 10 евра туристичка такса. Таа била задолжителна и доколку не ја платиш, на враќање нема да те пуштат да излезеш од Црна Гора плус казна се плаќало.

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    18.001
    Лани бев и накакви туристички такси не плативме, памтам баш убаво. И никаков проблем не ни направија при излез на граница.

Преклани кога одевме плативме 10е ама за еколошка такса која ја укинаа баш месец дена потоа.

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.886
    Допаѓања:
    89.333
    Скоро како кај нас дури нешто и поефтино :) Во ресторан разни салати по 3-4 евра ,голема пица 4-5евра,пиво 1-2,има и готови јадења тие беа мислам по 4 евра.
    Во маркетите како и кај нас не паметам точно цена на се али ефтино е.
    Близу до плажата има многу сендвичари,пица на парче палачинки. Палачинките и пица парче беа по 1евро хамбургер 2евра 0.50 шише вода.
    Ефтино е и можеш да си дозволиш излегување и јадење низ ресторанти

На mime87 и referentka им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    на плажата т.е на шеталиштето во Сутоморе има за едно евро палачинки, тостови, пица на парче...има сладолед 5 топки за едно евро...
    во кафанчињата не е скапо, на пр. ракијата е евро...салати има од евро па нагоре
    можеш комотно да си седнеш
    има скара и месарница се вика ,,ЧУДЕСА ОД МЕСА,, и многу е ефтино да си одбереш месо и да ти го стават на скара
    скапа е гардеробата...а се е кинеско
    најефтини лежалки има на плажата Слама, мислам дека се 6 евра две лежалки со чадор (не ме факајте за збор)
    ако мрднете неладе наоколу -Маљевиќ, Шушањ...Буљарица...скоро секаде се наплаќа паркинг и тоа доста солено.

На kjukli и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас со години по ред одам и никогаш не ни побарале. Ама гледам годинава вовеле задолжително за Српски туристи, така што може и за нас да направат да важи.
    Да се надоврзам со Референтка, има и мали плажи кои по автопат може да се забележат, на скоро сите има и паркинг, на некој помал, на некој поголем, и само треба пешки надолу до плажа да се симнеш.

9. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.886
    Допаѓања:
    89.333
    Да се надоврзам на Референтка, според мене лежалките им се соленки по малку имаше и по 10 и 12 евра за 2ца ама убаво е тоа што можеш цела ден да киснеш на нив :D остави си пешкир оди одмори се врати се по некој саат и нема никаков проблем :lol:
    Гардеробата е прилично скапа и не е нешто посебно квалитетна посебно низ тезгите по патот до плажата,низ бутиците има поубави работи ама скапо е.
    Сувенирите,душеци за во вода,перничиња,гуми за пливање се е по пристапна цена и има секаде wi-fi морам да кажам :rofl:

10. nemam ime^^

nemam ime^^ Нов член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Јас со моите дома требаше во Будва да одиме па испадна дека нема во Будва туку во Суто море.. Ај сега некој што бил да ми каже плажата таа главната каква е и некои плажи вака во близина да ми ги препорача? Ме интересира водата дали е чиста и дали е плажата убава(дали е средена и песок дали има). Побарав низ интернет и најдов само некоја си Црвена плажа,има некој пофалби за неа? Други во близина вака не најдов освен уште некоја на с нз како се викаше сеа...

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Во градот не рачунај на плажа и на место.
    Буквално нема кај да ставиш крпа.
    Плажите се нечисти, водата во градот посебно е гнасна.
    Никогаш веќе не би отишла таму па и безпари да даваат
    За млади што сакат 7/24 забава е убаво, ама за сериозни луѓе, поготово фамилијарни тоа е место за малтретирање.
    Многу е ефтино и храна и сместување и затоа е со најбројни туристи.

12. nemam ime^^

nemam ime^^ Нов член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    ај кажи нешто за плажата во суто море,има ли песок каква е водата и дали има во близина некои убави плажи?

13. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    Женски дали знае некоја точно да ми каже...планираме со дечко ми Будва да одиме преку агенција релација Македоија-Албанија па Црна гора будва рпеку агенција..но ан дечкоми нешто му се искомплицира со пасошот и нема да му стаса навреме дали би имало проблем на граница? Мислам да покаже само лична карта?

14. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.886
    Допаѓања:
    89.333
    Може ,и во агенцијата ќе ви потврдат дека може само лична карта :)

На untitled12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Во Црна Гора не може да влезе со лична карта, можат само соседните земји на Црна Гора, а Македонија не и е соседна земја.

16. mjauculence

mjauculence Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    104
    Здраво на ситееее :)
    Ме интересира се за Будва,превоз,смештај,каде е најубаво,цените како им се.
    Ако може некој нека ми пише лп за да ми објасни поубаво.
    Фала ви девојкиии :* :* :*

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.642
    Пред две години можеше.Преку Албанија не правеа проблем.

18. Mia27@

Mia27@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    :):*:*:*
    И мене ме интересира се за Будва ова лето.Има ли некој таму ???слушам као демек прескапо било ...:?:

19. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    Ии мене ме интересира нешто повеќе за Будва,како да се снајдеме за превоз акде претежноима автобуси што носат до плажите.. и кои се најдобри плажи ама песоклици да бидат?

20. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Јас деновиве се вратив од Будва.Водата е супер, имате автобуси кои ве носат до Јаз, Бечичи за 2 евра, само треба да одите до автобуската да си видите возен ред.

За лежалки на плажа зависи, еве на Сан Тропе (тоа е дел од словенската плажа, кога се оди кон bungee jumping-от ) 2 лежалки со чадор се 10-12 евра.Јас цело време бев на плажата кај банџи џампингот, лежалките им беа супер, 2 со чадор за 6 евра.Цените по плажните барови се 2 евра за сокче, на онаа кај банџи (плажниот бар се вика Школка) имате топка сладолед за 0,70 центи, 400 гр. лубеница - 2 евра.:)

Од плажи топло ви ја препорачувам таа кај банџи џампингот ако сакате песочни, исто до Бечичи обавезно да одите.До Бечичи можете и пеш, ако не ви е многу топло за одење.

Јаз, мене не ми беше ама баш ништо посебно, џабе толку фалење околу фестивалот и се.
    На островот Хаваи исто не ми се допаѓаат плажите, а внимавајте и на морските ежови на Хаваи, ги има доста.

Има тури со бродче, Будва - Св.Стефан - Хаваи, 5 евра за двата правци, правите кругче околу Св.Стефан, ве оставаат на Хаваи.На секој час мислам дека имаше бродче за назад, ќе си прашате.Ние бевме 3 саати на Хаваи, така си се договоривме и дојдоа да не земат.

Пекарите се доста евтини, пици, панцероти, буреци по 0,50 , 0,70 центи до 1 евро.Палачинките 1,5 се движат насекаде, во маркетите цените се нормални.
    Сега, нам ни кажаа дека водата од чешма не се пие и првите неколку дена нонстоп купувавме, ама почнавме да ја пиеме, сите ја пијат, тоа е само маркетинг трик, супер поминавме.

Коктелите на плажа се 6-7 евра, во клубовите исто.Турбофолк има колку сакате, одите во Рафаело клубот ако сакате нешто понормална атмосфера, младелачка со донекаде нормална музика.Пијачките по клубовите, онака, 2,80 вотка,1,5 сок, коктелите им се единствено поскапи.

Облеката е скроз кич и е со надуени цени.Не се залетувајте по облека.
    Ние бевме и во кино, има Синеплекс, супер проекции имаат.Го гледавме Тед 2, 2,80 беше карта, а за Терминатор Џенезис, околу 5 евра, 3Д. Салите им се супер опремени, единствено има многу некултурни деца што се дерат и врескаат постојано.Пуканки, начос и кока кола со нормални цени.

Од храна, пробајте задолжително Moritz Eis сладолед, прекрасен е.Фирмата е белградска, ги има низ Балканот, сладоледите им се домашни, со силни ароматични вкусови.Ама реклама направив. :?::inlove:

Пишете ако ве интересира уште нешто. :)

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.