Не знам точно колку одевме, мислам 20тина минути до половина час најмногу, има тунели да, ама тоа ти е пешачка патека, минуваш низ нив.
Ме интересира дали вадите осигурување од осигурителна компанија,знам дека некад знаат на границине да побараат,ви побарале ли вас некогаш,вадите ли,какви се вашите искуства?
@Solea , јас вадев ама не ги проверуваа.На граници завршувавме екстра брзо, едвај ги гледаа пасошите.
Здраво девојки, Темава за Црна Гора е малце постара меѓутоа ќе пишам тука за да не отворам нова. Сакам да прашам дали имал некој искуство до сега да оди во Црна Гора само со лична карта. Пасошот ми е истечен и ми закажаа многу касно и нема да ми биде готов до август. На страниве прочитав дека може ама ме интересира дали имал некој искуство и дали имало некој проблем.
и јас годинава ќе идам за Црна Гора и на мене у агенција ми кажаа дека нема да направат проблем ан граница и со лична карта доколку не планриаш да одеш во Хрватска,или па ако одеш црна гора преку Косово таму бараат пасош а преку Албанија не .
Мислам дека е задолжителен пасош. Само во Албанија и Србија може со лична карта. А што се однесува до осигурувањето - тоа не е за да го имате ако ви побараат на граница, туку да си имате за вас осигурување за не дај Боже. Ако се случи нешто и имате потреба од лекување, осигурителната компанија ви ги рефундира трошоците - целосно ако е без франшиза, делумно ако е со франшиза.
Нас на граница ни побараа и зелен картон (а многумина тврдеа дека никој не го бара) и патничко осигурување. Баш ми беше чудно, што им е гајле дали сум или не сум осигурана. Патничкото осигурување е за моја сигурност -за секој случај...за недај Боже Да Ви кажам...на црногорската граница на некои им претураа по колите им бараа дали носат храна На едни цела гајба патлиџани и неколку коцки сирење им најдоа и овие од инет ги фрлија во контејнер, не им ги дадоа на цариниците. Нас тоа не ни се деси
И зелен картон обавезно, на граница секогаш го давам на увид заедно со пасоши, не пропуштаме тоа. Никогаш без зелен картон не сме излегле од Мкд, исто и меѓународна возачка дозвола. Задолжително!
http://arka.com.mk/leto-2015/crna-gora.html понудава не е ич скапа, ама ме плаши каде е сместувањето,ако некој бил преку нив, нека каже .
дали во будва се скапи цените во шопинг центрите или се најдува нешто со прифатлица цена како на пример фустани таква работа ?
Кампот е многу далеку од плажата...значи ќе се наодиш додека стигнеш Плажата-солидна...камења, оплеменета, има 3 ресторани со пристојни цени Има и лежалки ама поглем дел се слободни места Можам да истакнам дека е едно од најмирните места за плажарење и уживање
Јас бев пред две години тука , кампот е солиден , храната ми беше вкусна сега нема некој кој знае какви услови нели камп е. Плажата е 900м далеку по пат на плажата има како една продавничка. малце подалеку од овој камп има и супер маркет. Плажата исто солдина дури малце ми беше како дива плажа. Бевме еднаш пешки до Петровац не е многу далеку Два пати до Будва еднаш со брод , еднаш со бус така да пошто си обезбеден со храна можеш да даваш пари за до други места пошто местово нема за искачање и такви работи. Ние бевме друштво и ни беше океј храната дека не моравме да готвиме за друго се снаоѓавме сепак не очекувај многу од местово. Ако те интересира уште нешто пиши слободно.
Ако може да ми каже некој што бил годинава во Црна Гора( поточно во Сутоморе), дали цените се многу повисоки во однос на претходните години? Бидејќи ми кажаа дека водата била 120 ден.,а флаша пиво 240 ??
Здраво девојки И јас планирам во Август да одам во Будва со дечко ми па гледав понуди по туристички агенции и нема многу избор па ме интересира дали некој од вас бил сместен во хотел лоза како е таму ...и цените како се движат или да ми дадете предлог за некој смештај. Фала
И ние со дечко ми ја одбравме оваа понуда т.е приватното сместување ама во повеќето агенции се овие аранжмани за во Хотел Лоза и приватно сместување со превоз , вилите некако се поскапи. Ваљда не е лошо...