Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна Гора

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од brunete, 26 јуни 2011.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Леле ова сериозно за на црвена плажа? Да, да баш за кај рестораните мислев. Убаво е тука. А и нема многу гужва.
    Да, тетка ми има куќа во Шушањ над пругата и таму сум. Ќе го побарам местово што ми кажа обавезно. Ептен ме заинтересира. Фала ти многу. :*

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас живеев во Шушањ над тунелот. Кое место поточно, дали во близина на продавницата Прима, или од другата страна кај зелениот појас? Баш ме интересира 2 години тука поминав и сега ми е убаво кога се сеќавам, добро го познавам Шушањ.

EВЕ ГО местенцето, го најдов на слика ХАХА!

На Mrs.Bass, Bozica1980, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    На Tajnaotrovna и kjukli им се допаѓа ова.
  4. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Неколку куќи пред тунелот. Тоа му доаѓа зелениот појас ваљда, не знам имиња на ништо, добро е што знам дека е Шушањ и како да стигнам со кола дека има многу улички и е комплицирано. :rofl: @Offspring
    Преубаво е местенцево. :inlove: Мора да го најдам.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Илино е од страната кај стојалиштето каде запира возот во Шушањ, а другата страна од тунелот е зелениот појас. Ако знаеш каде е продавницата Лав по стрмната уличка нагоре само пичиш, тука живеев јас. Имав неверојатен поглед на цел Бар и на целиот брег на Бар, вклучувајќи го и пристаништето, од балконот. Си седев на балкон и гледав како теретни бродови влегуваат и излегуваат, знаев точно кога Свети Стефан доаѓа и поаѓа од пристаништето еххх... Многу е убава Црна Гора, и за живот, и за одмор, некогаш си седам и си размислувам колку среќни моменти поминав таму еехееее :) Да беа малце по попустливи Црногорците во врска со документи и престој, ќе останев да живеам таму за стално.
    Ако планираш да одиш на местенцево снабди се со онакви гумени патики за во вода, има ежеви, дека е карпесто и чиста е водата. Ако си обожавател на скокање во вода местово е полн погодок. А лесно ќе го најдеш сигурно, малку е језиво додека минеш низ тунелот, мораш строго до ѕидовите да се движиш пошто во средината има вода и можеби некакви водни суштества :D И носи си фенерче за во тунелот.

Еве мал дел од мојот балкон таму
    ова е од морската страна. Од другата страна на балконот се гледа цел Бар до Заљево, а и се гледа врвот на Румија.

И јас и Бар зимно време на ветриштата бррр :worried:

На Mrs.Bass, Tajnaotrovna, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  6. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    2 евра е повратна со бродче до Краљичина :D Инаку, прекраснотија е плажата! Ако некој оди, му препорачувам да си земе маска и наочари за нуркање...

На Tajnaotrovna и Offspring им се допаѓа ова.
  7. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Не знам дали дошол некој со вас, ама добро сте го зезнале околу цената :D

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ние закажавме од 20 јули во Сутоморе, за смешна цена од 7 евра по човек, ако ни останат пари ќе останеме и повеке.Ова ни во Охрид не се наоѓа.:D

На Fatalnata, eliesaab и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    90.367
    Ако сте со друштво супер ќе си поминете,ноќен живот има добар ако сте по српско и турбо фолк.Првпат одиш ви Сутоморе или веќе си била?

На fallenangel и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    @Viktorijaaa5 јас првпат, другиве одат по 2-3 години таму веке.Инаку за српското ми е највеќе мерак, по Грција, Бугарија тоа слабо го има не ми се прави ќејфот баш.:D

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    90.367
    Епа тука ќе ти се направи ќејф и тоа многу штом си по српско,штом друштвото го знаат теренот лесно е:D и јас ти гарантирам убав помин,само совет ако сакаш убаво место на плажа гледај пред 9 да си најдеш место:rofl:

На Monna.Monna и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    @Monna Monna шпицот ќе го фанете. Ефтино е во Сутоморе, баш се смешни цените, само пазете на јадењето немојте многу да јадете брза храна, особено онаа што по цел ден е на сонце на шеталиштето. А и во тоа време има баш гужва на плажата човек на човек е.
    И ќе се изнагледаш мрсни хостеси по шеталиштето навечер.:D

На alica keys, Monna.Monna, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Кaде тoлку евтинo?

14. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Ima se naoga i nie sme plakale tolku vo Buljarica koga odevme sami. Sega sme so dete pa rezerviravme apartman isto vo Buljarica od 26 avgust za 20e den za apartmanot. Na ovaa strana si najdov smeshtaj
    http://m.gdenamore.com/sr/

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.590
    Ма кое српско.Сега во Црна Гора се е руско :D
    Јас во Будва во 10 кога идев на плажа се беше веќе зафатено :o

16. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Најскапо во Сутоморе смештај е 15 евра во апартманите на плажа, и тоа во шпицот, тие подалеку повеке од 10 евра не се.И нас првичната цена ни беше 10 евра ама ни даде попуст и не ни бараше капар.
    Инаку сите апартмани се три или четири креветни, за двајца се поретки и поскапи.
    http://www.montenegro-traveler.com/
    Тука можеш да најдеш смештај за цела ЦГ.
    Јас само се чудам како ке одам на плажа кога пред 11-12 не станувам.:rofl:

На Tajnaotrovna и mariatim им се допаѓа ова.
  17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Дали Трокадеро во Будва сеуште работи?
    Би одел само за во Трокадеро, плажите во Црна Гора не вредат.
    Бар за мене, јас не сакам плажи со камења во водата и да мириса на нафта. :puke::puke::puke:

18. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    3.086
    Може ли некој што бил во Петровац да ми каже како е, дали е ок, плажите какви се, водата каква е? Цените како се?

19. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    90.367
    Пред 2лета беше српско на секој чекор,со певаљки и некои звезде гранда :rofl: кафичите беа фул секоја вечер, а имаше 2-3 кафанчиња кои се свиреше и македонско со певаљки по маси :rofl:
    За ефтино ефтино е ама јас не би одела пак,нема некои убави плажи и мн е гужви :|

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Помина и замина руското доба во Црна Гора. Сега тек тук по некои што останале таму да живеат, во главном пензионери Руси, а туристи Руси слаба работа. Многу куќи, вили на Руси огромни седат заклучени со години, или нивните сопственици пробуваат да ги продадат по цени за кои ги купиле на времето, а реално во времето кога Руси купуваа плацови и Црногорски газди на градежни фирми им градеа куќи, си ги преплаќаа истите. Сега нема трик да ги продадат по цената за која ги купиле, затоа што, Црногорците немаат толку пари. Тешко се добиваат документи и престој во Црна Гора, можеш само турситички, останат престој и документација многу тешко се добива, ако сакаш и Свети Рус биди :) Имав јас комшика Русинка куќа пред мене живееше, поштено си излегуваше на граница на секои 3 месеци. Ова невзрзано со туристичката тема, туку рандом :D
    Петровац е многу убаво место, ама е многу и солено. Воли во Петровац е најскап Воли од сите Воли во Црна Гора :D Така да, ако имаш подлабок џеб може нема да ти претставува проблем. На времето овде имаше многу Руси и тогаш си ги дигнаа цените, сега Руси слаба работа, а цените седат исти.
    Подобро смести се во Чањ за дупло поефтино и шетај се во Петровац со комбе за 2 евра. Македоnска работа де :D

На sofijanoka, referentka, Marge и 1 друга личност им се допаѓа ова.