1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна Гора

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од brunete, 26 јуни 2011.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    @Offspring што знам.Пред 2 год во Будва бев.Тогаш се градеа огромни хотели од Русите.Руси на плажа со лопати да ги ринеш.Башка што за да најдеш раб бараа обавезно руски да знаеш.Керка ми дека плава,бела секаде на руски и се обраќаа :)
    За годинава или лани како било незнам

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Добро во Будва можеби има нешто повеќе Руси, јас во Бар живеев, ама пак не е тоа тоа што беше, највеќе поради тоа што не доаѓаат нови, туку тоа се истите тие што на времето купиле. Ланската сезона беше посолидна од прекуланската. Јас отидов летото 2013 таму и тоа Бар беше полн тогаш, се изнашетав и по приморјето тоа лето, по Будва и секаде. 2014 беше најслаба, тогаш им удрија санкции на Русите, плажите беа полупразни, а туристи во главно беа луѓе од нашиве простори кои тука на времето купувале викендички, иначе, таа година беа и поплавите, па и тука се изгуби значаен број на туристи од соседството.
    Минатата, 2015 година беше солидна, ни добра ни лоша и последна година што бев таму.Сега се слушам понекогаш со луѓе со кој таму се дружев, кажуваат слабо е многу, особено за работа, ретко луѓе се осудуваат без документи да работат, казните се огромни. А Руси има се помалку и помалку...
    Сакав и ова лето да отидам на одмор, ама останав трудна, сега други се приоритетите. :) Кој што ќе оди убаво да си помине, јас само на темава ќе си читкам.

На kjukli, Tajnaotrovna и joy1 им се допаѓа ова.
  3. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Сакаме да одиме со другарките на одмор во Будва. Дали некој може да ни каже како е ноќниот живот таму, како се движат цените на дискотеките, за храна како е ? :D

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dance989

Dance989 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Здраво, лани бевме на одмор во Сутоморе супер си поминавме, плаќавме 5е од човек сместување над воли презадоволни сме. Дали некој знае да ми помогне за сместување во Будва и дали некој бил сместен во вила Вукмановиќ што ја нудат кај нас во агенцииве. Ако некој го интересира нешто за сутоморе нека пише. Поздрав :*

5. Rubinka7

Rubinka7 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    9
    Барав и јас понуди за Будва и ми ја препорачаа туристичката агенција Брацо од Прилеп бидејќи одамна го работеле тој регион и држеле добри апартмани. Разгледав.... нудат солидни цени на аранжмани. Во топ сезона најскапата понуда е 180 евра вклучено пат и сместување за 9 ноќевања, а во август е поефтино 150-130 евра :)

6. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Котор се форсира последниве 2-3 години. Доста се поскапени цениве. Будва е убава, но после 20-ти август кога веќе се празни. Вака преку лето е човек врз човек буквално. Јас имам многу убав смештај да препорачам за Будва, но го изгубив бројот од нив. Баш во центарот на градот.

7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Да одите ич да не се чудите, таков ноќен живот сигурно не сте виделе :rock::rock:
    Туку и мене пак ми се оди низ цела Ц Гора ми се шета, навистина има што да се види и да се ужива во се.

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Можеш ли да објасниш што има конкретно во тој ноќен живот, а го нема на другите места?

9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Еве ја Топ Хил дискотеката каде секое лето идат најпознати DJ, и секоја вечер е вака

Има клубови и кафичи кај што има само турбо фолк, има и такви кај што пука музика за журка со најнови хитови странски. А за денските журки на плажа еве, баш кога е снимано ова на плажата бев

10. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Јас сум бил месец дена во Будва и многу добро го знам градот, но многу ме интересираше какви се тие луди забави што ги спомнувате. Тоа што ти ми го постираше го имаш буквално секаде и во секој град.

11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Што подразбираш ти под лудо, да шеташ гол да стоеш на раце, не знам. За мене ова е забава добра музика журки и народ што се забавува, а дека е секаде така во секој град нема шанса.

12. Dance989

Dance989 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Ти благодарам, од долго гледање и барање решивме во Турција да одиме за тие пари, хотел Лоза сите го нудат а не ми се допаѓа, освен тоа треба да се доплати и доручек 75е. Цена на аранжман 270е па ваму за тие пари хотел со 3+ * со доручек и вечера + превоз. Поздрав убав помин каде и да се оди :*

13. Rubinka7

Rubinka7 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    9
    Добра понуда сте нашле ....Убав помин :)

14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    Требa пaсoши зa вo Ц.Гoрa??

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Да

16. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    4.473
    За Црна Гора конкретно не треба..ако одиш преку Албанија исто не ти треба..ако одиш преку Косово ти треба а исто така и ако сакаш на пример попатно да прошеташ до Босна или до Хрватска мора да влезеш со пасош

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    И пасош ни побараа и зелен картон и ОСИГУРАЊЕ.
    И на Косово и на црногорска.
    ...освен ако сакаш да ризикуваш..

На MilaP, joy1 и mariatim им се допаѓа ова.
  18. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    Пa тaкa знaм и јaс,aмa кoзметичaркaтa денес ме убедувaше декa не требa oсвен зa мaлoтo.
    Фaлa.

19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Можеби некого и така ќе пуштат, ама знаат да бидат досадни.
    Јас на пат во друга држава без пасош не би тргнала.Ризик е тоа.

На Annath, Viktorijaaa5, mariatim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Vo Crna Gora mozes da vlezes isklucivo so pasos.
    Samo so licna karta nema sansi da ve pustat.
    Vo Albanija i Srbija moze da se patuva so licni karti.