1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна Гора

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од brunete, 26 јуни 2011.

1. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    4.474
    Може, Македонија и Црна гора одамна потпишаа билатерален договор....јас секогаш си патувам со пасош зошто не знаеш што може да испадне ама многу пати сум патувала со луѓе кои патувале и влегувале со лична карта..ова зборувам за преку Албанија...а за преку Косово не тврдам зошто не сум патувала...

Еве и инфо од страната на АМСМ
    За влез во Црна Гора не е потребна виза. Со спогодба е овозможено преминување на границата на државјаните на двете земји со биометриски лични карти. Доколку патувате за трета земја( нпр. Хрватска), при влез во Црна Гора користете биометриски пасош.

2. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Ние лани бевме на одмор со автобус преку агенција, патувавме преку Албанија и бевме со лични карти.

3. Elidija10

Elidija10 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите ! Ме интересира патот до Св. Стефан и искуства со плажи,(колку се чисти,зафатени,цени на лежалки) итн. Доколку некој бил преку Косово, Албанија - Ц. Гора, со автомобил, ве молам подетално за патот. Малку ми е страв - две жени сме ! Ви благодарам

Последна измена: 26 јуни 2016
  4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    6.470
    Луѓе, дали ја знаете Туристичката агенција "Пет" и искуство со неа? Имаат понуда за Будва, 155е превоз и смештај што ми изгледа преефтино и too good to be true некако, па си претпоставувам дека постојат уште мал милион скриени трошоци. И вака цените во Будва за храна во маркети, кафичи/ресторани како се? Имаат ли добри журки, нешто од типот на техно/транс да се најде? :)

5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    Aj ve molam,koj bil da mi preporaca mesto za so malo dete,i kontakt ako ima za smestuvanje.

6. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Девојки, сакам да прашам за Херцег Нови. Цени на смештај, каков е градот, дали има убави плажи, дали се блиску плажите, дали има редовно превоз до други места/ плажи? Исто така како е со цени на храната во ресторани, кафичи, маркети? Дали има тури со брод? До Дубровник дали има превоз и колку е цената? Било какво искуство би ми било од корист.

7. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Здраво... во план сме за Будва летово ... Во септември имаме одмор ... па какво е времето во септември во Будва .... не сакам да одам на дожд ..

8. dijana8

dijana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    260
    Ne mozam da ti pisam lp ke mozes li da mi pises kade bevte smesteni. Ti blagodaram

9. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Здраво,јас лани бев во вила Вукмановиќ преку агенцијата exit travel,вилата е преубава и е блиску до словенска плажа исто така е и блиску до дискотеките..нешто повеќе ако те интересира прашај слободно :)

10. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    25
    Место за со мало дете во Црна Гора е супер да се оде во Сутоморе. Водата е чиста, плажата е широка и плус се е преевтино.

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Дај препорачајте некоја вила во Будва ама добра, и ако има некој бројче нека ми пише, оти преку агенциите нешто не се добри смештаите. Ај да видам оваа exit travel која агенција е, не ја знам..

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    http://www.budva.com/mne/privatni-smjestaj

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Дечки мислам дека за летување во Буљарица има многу добри понуди.
    http://www.ipojadran.mk/буљарица/
    Јас ќе одам преку нив 2 смена, кој е заинтересиран има контакт на линкот :)

14. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас си се спремив. Утре одиме со другарка за Шушањ, Бар. 8)

Уште еднаш да ѝ се заблагодарам многу на @Offspring за споделување на плажата кај Поље, уште одма ќе се обидеме да ја најдеме. Малку далеку ми изгледа, ама се надевам ќе се снајдеме. Исто и за информациите околу загаденоста на водата. :)

Се спремивме да шетнеме до Будва за Sea dance, некои тури со брод да направиме, до Сутоморе обавезно на некоја забава. Се надевам нема да биде се' турбофолк. :?:

Пасоши ни требаат бидејќи одиме преку Косово, инаку за Албанија и Црна Гора не се потребни.

На Tajnaotrovna, referentka и Antolinaa им се допаѓа ова.
  15. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    18.001
    Со лична карта поминавме преку Албанија, Црна Гора и Србија никаков пасош не ни побараа. Зелен картон и осигурување бараа.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Ти завидувам.
    Направи некоја слика од местото кај Поље и сподели впечатоци.

Инаку, веќе добив порака во инбокс од една членка да и препорачам приступачно место во Црна Гора, да е солидно убаво, а да не е многу скапо.
    Па така, покрај Чањ за кој веќе напишав и огромниот плус што го има поради близината на Краљичина плажа, ја препорачувам и Добре воде/Велики Пјесак.
    Се наоѓа пред Бар кога доаѓаш од кај нас, плажата е добра, има едно чудо хотели и смештај и е класи над сутоморе и циганлукот кој владее таму. Таму се наоѓа и комплексот хотели базени и ресторани Ружа вјетрова, местово е врв, јас го немам посетено, ама го имам видено кога бев таму еднаш се возев со педалинка покрај него хаха и љубопитно зјапав внатре. Па ако сакате да си приуштите и еден ден луксуз можете да ја посетите. Еве слика:
    кој сака повеќе слики нека гугла сам хаха

Рестораните се со приступачни цени, не се плафонски како во Петровац, може да се најде за сечиј џеб. Па ете ако сакате место кое не врие од србијански кич и турбофолк, јас топло ви го препорачувам ова место.

На Tajnaotrovna и kjukli им се допаѓа ова.
  17. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    Планираме со дечко ми да идеме ова лето накај Црна Гора па мислевме да се сместиме во Сутоморе а навечер да идеме во Будва.(преку вечер) Што мислите би ни се исплатило ли така или ке ни излезе тука некаде како да сме во Будва сместени? :lol:И друго шо сакав да прашам дали знаете дали во Будва или др град во Ц.Г има нешто како луна парк? (Ама не за деца туку со оние адреналинските справи :D)

Последна измена: 9 јули 2016
  18. kmoss

kmoss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zravo.Nie ke odime vo Budva od 15 juli , no problemot e sto na edna osoba od drustvovo pasoshot i istekuv ana 22 septemvri.Dali znaete dali bi ni pravele problem na granica za toa oti procitav deka moralo poveke od 90 dena da vazi pasoshot..

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Нема да може да помине со таков пасош, подобро не ризикујте па да се враќате од граница назад.
    Или нека оди со лична па одете преку Албанија.
    Има добар аква парк, за луна парк незнам, ама мислам дека има секоја година, во Бар секоја година доаѓаше, сега не беше само балерина, имаше и малце поадреналински, ама добро де, не ролер костер сега хаха.
    Побарај на ФВ страна Промо-Монтенегро вчера гледав дека закачувале видеа од аквапаркот. Плус таму има и други занимливости околу Црна Гора можеш да најдеш се што те интересира.

На Tajnaotrovna и BarbaraMorii им се допаѓа ова.
  20. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    @Offspring Јас се зачудив како ама преку Косово па Албанија патувавме и неколку од патниците патуваа со лична карта. Беа Македонци. :?: