1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна Гора

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од brunete, 26 јуни 2011.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Незнам, може сега да може, одамна јас патував на тие релации, има скоро една година поминато, а работите се менуваат од ден во ден. Ако е така, нека си прашаат на автобуска дали може.

Туку, беше ли на местото? Гледав слики ептен ја скоцкале градската плажа во Бар, преубаво.
    Што има од Луна Парк годинава? Јас редовно се возев на зиперот предходните години, а лани го пробав и она чудото што се превртуваше наопаку хаха.

На Tajnaotrovna и kjukli им се допаѓа ова.
  2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас многу се изненадив бидејќи таа што работи во Вардар Експрес, со нив патувавме ни кажа дека треба пасош.

Инаку не само плажите што се средени, туку и цел град е заживеан. Толку многу луѓе има што навечер на шеталиште е тешко да се разминеш. Отворени се многу нови локали, има дури и салса бар, некои фенси дискотеки и сл. На плажа има доста лежалки, кафичите работат, убаво е навистина. Заживеано е и има што да се прави. Еве пример утре на плоштадов концерт ќе има Сергеј Четкович. Во луна паркот има некои нови за возење, како брод нешто сл. Супер е, јас сум многу пријатно изненадена. Има нови сместувања одма преку плажа тука на шеталиштето. И што е најдобро нема веќе само семејства, има и млади, големи друштва. 8)

Инаку се' уште не ја побаравме плажата, имавме некои проблемчиња, се надевам неделава ќе биде се океј да одиме. ^_^

Ако успеам ќе ги сликам и плажата и шеталиштето.

На Tajnaotrovna и sofijanoka им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Гледав јас слики на Промо монтенегро дека се средени плажите, до лани беа катастрофа.
    Иначе, секое лето има такозвано лето са звијездама, лани беа Кербер.
    Пред некој ден ми текна па дека и трудна, на тие едни топли сендвичи од панини во центарот, често тука јадев дека во близина работев, сендвич со говедски пршут, кашкавал и павлака. Леле ама не да ми се пријаде, си викам кај размислувам јас трудна на вакви работи хахахха.
    Имаат добри Фаст фуд места, исто често гнетев во Бургер Плејс од тие сендвичите со пилешко и од прилози што ти душа сака за 2.50 евра, да се најадеш ко чоек, парче пица со кулен и тоа печена тазе за 1.50евра. Цезар и Кул во центарот такоџе имаат добра храна за приступачен џеб, Пулена и оние од Три Куле не ги спомнувам, они се за богаташи хахахах.
    Иначе јас работев во еден кафич кој се вика Amici, таму поминав 2 години од мојот живот хахаха.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.135
    Бил ли некој скоро или пак е моментално Будва? Како е со цени? И дали има некој број за смештај?

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Куцај на ФБ Будва смештај ќе ти отвори колку сакаш.

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Некој моментално Будва или Сутоморе, цените како се? За Будва знам за журки, а Сутоморе како е??

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас се вратив од Бар одлично си поминавме. Не бевме Офи на плажата, ич не ни се погоди, три дена и времето беше лошо, пред тоа не можевме. Баш штета. Кој сака да оди и му треба инфо плус нека ми пише слободно. :)

Повелеле еден пост од Вардар Експрес. Од годинава може со лични и преку Косово.

Ќе го поминете Вашиот летен одмор во Црна Гора? Одличен избор, но дали имате превоз дотаму? Не грижете се, ние организираме превоз до Црна Гора СЕКОЈ ДЕН -

Потребна ви е само лична карта!
    Брзо и лесно до посакуваното место само со
    Vardar Express ✔️

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
    Колку плаќавте од ден и дали се убави плажите?

9. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас бев кај тетка ми. Кај неа апартман за 4ца е 20евра од ден. Она е во Шушањ ама над пругата. Има околу 10 минути пешки до плажите што се тука. Еве ти слики какви се. Камења се, нема песочни, има со поситни и со покрупни. Има на многу лежалки и кафичи. :)

http://forum.femina.mk/threads/Ваши-лични-„професионални“-фотографии.4339/page-300#post-2925943

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    Ај ве молаам хелппп:DСе мислиме помеѓу Суто море и Бечичи.Е сеа за Суто море се распрашавме и знам веќе дека е ефтино дека има и ноќен живот.Ама па Бечичи е многу блиско до Будва и тоа е голем плус шо вечерта може да идеме нонстоп во Будва.Читав по форумот Бечичи ретко е спомемуван.Дали некој знае како е сместувањето таму дали е скапо?И општо за јадење ноќен живот какви се цените таму??

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    4.474
    Бечичи all the way според мене...сега зависи колку одете и која ви е целта на одморот..јас Сутоморе сум била многу пати на шетање меѓутоа никогаш не би отишла на одмор таму да сум сместена...особено откако стана шема во последниве неколку години..моите родители беа лани таму сместени и тие ми кажуваа луѓе џган не се поминува, музика ечи турбо фолк по цели ноќи, мириса цело место на скара итн...Бечичи од друга страна за мене е рај..јас сум порасната таму, одам на одмор таму on and off од 7 години па можеби сум малkу пристрасна ама јас Бечичи си го сметам како дом кога ќе отидам таму.. не дека нема музика, дека нема мириси на скара и слично ама сето тоа се дешава долу на плажите а смештај таму баш и нема...тука ти се три места сместени едно до друго поделени само со табли: Рафаиловичи, Бечичи и Борети...и тоа дел од населбата е долу под патот значи накај плажите дел е над патот во шумата....Борети ти е најблиску до Будва и можеш комотно и пешки да одеш иако и од Бечичи не е многу далеку Будва, некаде 2 км....ако одите друштво и целта ви е пиење, јадење и журкање по цела ноќ би ви препорачала Суто море...ако одите пар или парови за одморање тогаш Бечичи...знам дека градската плажа во Суто море не е многу голема и моиве ми кажуваа дека луѓе станувале од 6 сатот сабајле да редат крпи да си чуваат место..од друга страна Бечичи заедно со Борети и Рафаиловичи имаат огромна плажа која е поделена на плажички односно дадена по концесија и од тоа се разликуваат и цените на лежалките...мои познаници беа сега таму пред 1 недела и цената на една лежалка била 2 евра...за јадење стандард хамбургери, пици и разни меса...цените знам дека биле 4 евра пица, 2-3 евра хамбургер, 2 евра пиво..сега од кафич до кафич 1-2 евра се разликуваат сигурно...и ако одите Бечичи ви препорачувам да се сместите над патот, има малку за одење до плажа ама е многу помирно и поладно него на долниот дел кај брегот...Се надевам малку ти објаснав и ти помогнав...Поздрав :)

На Tajnaotrovna и Offspring им се допаѓа ова.
  12. BarbaraMorii

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    Фала ти најмногууу :* А за смештај колку е од прилика пошо суто море било по 5-10 евра од човек шо е стварно супер.И каде би се сместиле ако нема многу смештај таму?:?:

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    4.474
    Бечичи и околината се поскапи од Суто море во смисла на смештај барем по мое сознание...моите познаници кои беа сега плаќаа Бечичи 24 евра на ден за двајцата за соба-апартман со посебно ВЦ, клима, ТВ...Суто море можеш да го видиш на Гугл мепс ама мислам и таму има смештај и над пат и под пат ама Црна Гора па воопшто никогаш не сум имала проблем за наоѓање смештај на било кое место...само што ќе слезеш од бус или кола, се тепаат луѓе што издаваат апартмани

На Blondince, Tajnaotrovna и BarbaraMorii им се допаѓа ова.
  14. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Некој искуство со Улцињ? Како се цените таму? Како во Будва или?

15. BarbaraMorii

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    Каде се наоѓа точно аква паркот? И дали знаеш влез колку се плаќа? Дали можеш да си земеш нешто јадење за таму или не дозволуваат?

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Е тоа незнам да ти кажам, само го видов на промо монтенегро.

На BarbaraMorii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. carver91

carver91 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    281
    Цените вo Будвa: Нескaфе нa плaжa oд 1.50 еврa, сoкoви, пивa истo тaкa oкoлу 2, 2.50 еврa, плескaвици, гирa, пици се oкoлу 2-3 еврa, aмa препoрaчувaм дa јaдете пицa зa 1.20 еврa, се нaoѓa преку пaтoт Skolijera нa глaвнaтa улицa...
    Лежaлките нa Св. Никoлa oстрoвoт се 10 еврa
    Стaриoт грaд е мнoгу убaв и тукa имa дoстa местa зa излегувaње, кaкo Citadela, кaј Zdina, Astoria бaр итн.

18. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.885
    Здраво! Дали има некој одено во Суто море преку ТА Скаут, во вила Богоевиќ, некои искуство?
    Неможам да најдам ништо за вилата, каква е, колку е далеку од морето, каква е храната, јадењето е во склоп на вилата или во ресторан?

19. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    382
    Здраво, ми треба искуство за одмор во Црна Гора после 10ти Август. Какво е времето, дали е веќе помината сезоната?

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    11.626
    Здраво девојки, годинава планираме одмор во Будва. Проблемот е што ќе одиме преку агенција, а разбрав дека поубавите плажи се надвор од градот. Прашањето ми е, дали има превоз, комбе или нешто слично со кое би можеле да одиме? :^)