Зависи кој има, од 5 до 25 може да стигне во Трокадеро и Топ Хил (за овде и такси ти треба да стигнеш 10-15 евра) Во Рафаело не се плаќаше мислам и во Спарта.
Дали со сигурност може да се помине граница за Црна Гора со лична карта? Ќе идам преку Албанија, Ќафасан
да...ама ако планираш случајно да одиш Хрватска мораш да влезиш со пасош..ако ти е за само Албанија, Црна Гора слободно оди со лк
Јас пред некој ден стигнав тука во Црна гора на граница треба пасош за деца и лична карта за возрасни , само што на граница имаше огромна гужва повеќе од 30 мин чекавме. Внимавајте ако доаѓата преку Тирана може да згрешите спуштете мапа на телефон. Цените: Јас сум во Сутоморе само што ќе стигните идат луѓе и ви издаваат апартмани. Мислам блиску до море е 10-евра на особа и подобро отколку 7 евра на 2 километри од морето. Апартмани има и убави и не . Времето е супер. За лежалки се плаќа по 10 евра но има и место за свој чадор но порано да фатиш место денес бевме во 8 се беше преполно. Има камења и надвор и внатре во градската плажа. Има едни три плажи на десетина км бевме многу убаво само што има камења во вода и едни инсекти како медузи мене ме каснаа цела сум црвена неколку дена така стои. Ние сме на 1 км од градска плажа плаќаме по 8 евра човек. Цените по маркетите се поскапи за 10- 20 денари . Месото е исто. Не треба да земате јадење можете да јадете брза храна 1.5 евро за хамбургер и 1 евро пица парче многу е убава и големка . Прашајте ако сакате нешто ако знам ќе ви кажам!
Градска плажа ич нее убава,одете на крајната плажа после Кубра либре,таму е песок и има место за пескир да ставиш.
За таму незнам,поминавме само со бродче на крстарење. Ако сте во можност обавезно да одите на крстарењето до Будва. Ние бевме со Делфин бродот и супер поминавме.
Наредната недела одам во манастирот Острог, па ме интересираше дали е морално во суќна да се влезе, нели може во панталони..? Бидејќи никогаш немам носено такви суќни, затоа и немам. Доколку не, предложете од каде да купам суќна од интернет.
[QUOTE="A N A, post: 4083196, member: 127154" Zdr sakav da prasham a morame i marama da nosime? Jas mislev dolg fustan e vo Red neznaev deka i marama treba[/QUOTE]
[/QUOTE] Не мора и со марама, јас бев таму 2 пати во Острог, имаше такви со марама и без нив, само ни даваат здолништа. Поздрав
Не мора и со марама, јас бев таму 2 пати во Острог, имаше такви со марама и без нив, само ни даваат здолништа. Поздрав[/QUOTE] Fala bash ubavo sho si bila jas prv pat odam Gospod zdravje samo ne se zarekvam ama site kazvat deka e preubo najmnogu sakam za cest na Sveti Vasilij
Чaњ е мaлo местo речиси еднa улицa aмa прaубaвo е , имa и вечерен живoт сепaк не е кaкo вo Будвa .Амa зa релaксaцијa е тoп. Зa цените не се сеќaвaм мнoгу a ,плaжите се убaви нo пoгoлем дел беa пoд зaкуп.
@matilda258 Шеќерот само го внесуваш кај моштите, го допираш од ковчегот и си го земаш назад. Не се остава таму.
Ме интересира некој скоро што бил во Будва на плажата Плоче дали се плаќаше влез на плажата и добиваш лежалка чадор и пијалок или бесплатен е влезот на плажата?