Zdravo edno prasanje posto godinava kje bideme smesteni vo Susanj, dali e blisku za do plazite vo sutomore i opsto za shetanje dali ima prevoz i dali moze da se organizira prosetka do Budva od tamu
Близу е многу. Имаш во текот на денот бротчиња што идат до Сутоморе и се враќаат прилично често. А имаш и тури со брод исто до Краљичина плажа, Петровац, Будва со тоа што те носи, те остава саат- два зависи каде колку и те зема во одредено време.
Се мислиме помеѓу Петровец, Сутоморе и Улцињ, каде е најдобро за со дете од три години и каде има песочни плажи бидејќи тоа ни е најбитно, како идат цени за сместување по ресторани, маркети цени за лежалки и слично?
Од моето искуство за со три годишно детенце би препорачала Петровац. Улцињ не сум била. Плажата можеби само таму е најубава или песочна како сакаш, меѓутоа за другите работи не знам. Сутоморе не е за со мали деца. Тоа е за тинејџери, за млади, за луда забава, летна авантура за одмор без одмарање Можеби најевтино (за Улцињ сепак не знам како е) од сите останати и сместување и храна, меѓутоа плажата не би ја препорачала, гужва, прилично несредена. Местото е супер, кафеани кафичи, барови, продавници, гужва, вистинско летно лудило. Не дека немало луѓе со деца, но лично јас не би одела со дете. Петровац е нешто сосема поинакво. Помирно, посредено, поедноставно, помалку продавници, помалку ресторани, помалку гужва, чиста плажа и море, поскап смештај и минимално поскапа храна. Ние планираме во Чањ само затоа што детето ни е помало и затоа што таму не сме биле. Меѓутоа мислам дека за година две би оделе Петровац.
Zdravoo ako moze malku pomosh.. Momentalno sme u crna gora u bar a bidejci ja se potepav ovde na kamenjava ako moze vo blizina da mi kaze koj znae dali ima pesocni plazi ili u sutomore?
Маљевиќ Буљарица Не се баш песочни, ама солидни се, барем нема гужва Маљевик Буљарица До Маљевиќ се стасува малку потешко, горе има паркинг па се оди по јака удолница.
Сутоморе е песок, ама многу гужва. Одете Краљичина плажа со бродче, поаѓа во осум сабајле. Или евентуално купете си од тие обувките за нозе за газење по камењата.
Мислам дека беше 5 евра. Можеш да седиш цел ден и те враќа накај 5-6 попладне. Тргнува од кај Барка кафичот. Земете чадор обавезно ако имате пошо топло е таму, а лежалките се поскапи
Не сум сигурна дали беа 10 или 15. Сенка има многу малце, ептен ако фатите место покрај карпите. Има и едно ресторантче. Ама водата е баш убава за бањање.
Две лежалки и чадор се 10 евра 3 евра од човек е бродот кој оди од Чањ, од подалечна дестинација сигурно е повеќе.