Бил некој во Будва за Нова Година и дали се исплати повеќе со сопствен превоз или агенција да се оди?
4 или 5 души. Ама сеуште не знаеме точна бројка колку ќе бидеме. Да е блиску до центаеот или плоштадот кај што ќе има пеачи.
Дали некој бил на летување во Бечичи минатата сезона ако може да сподели како се движат цените за лежалки и храна по ресторани, дали има нешто измена или сеуште се истите од пред 3-4 години? Планираме со дм да одиме околу 20ти јули.
Види тука https://m.gdenamore.com/sr/crna-gora/budva штиклирај што ти одговара и пребарај. Преку странава можеш директно да контактираш со издавачот преку мејл или моб.
Како се движат цените на лежалките и пијалоците на Словенска плажа во Будва? Или на некоја од другите плажи што се во близина на Будва?
Дали би ми правеле проблем ако личната карта ми истекува 15-16 октомври, а ќе одиме на 24ти кон 25 јули вечерта? На агенцијата пишува дека не треба да е помалку од 3 месеци пред истекување (личната или пасошот, сеедно)? Не знам дали ситничарат на граница, одамна немам летувано, кој знае да ми каже, однапред му благодарам.
Некој што бил скоро во Црна Гора да сподели искуство со цени на храна по маркети, ресторани во споредба со нашиве
Некако слабо тука.... Некој да кажи како се движат цените во Будва? Сум била пред многу години и не ми текнува на ништо. Ме интересира цени во кафич, маркети, лежалки, отприлика да имам некоја претстава како одат цените.
Jedno pitanje za putovanje iz Makedonije preko Kosova. Da li neko zna gde se nalaze pumpe na putu kroz Kosovo? Doduse, zanimalo bi me isto i za Albaniju, ali sam za Kosovo procitao da ima samo jedna pumpa. Naravno, govorim o putu kojim se iz Makedonije ide u Crnu Goru Za CG ne treba, za Kosovo ima opcija da se potpise da se neces zadrzavati duze od 3h na teritoriji Kosova, i u tom slucaju ti ne treba PCR. https://mfa-ks.net/sr/baner Nisam bio prosle godine u CG, ali rekao bih da su cene hrane u marketima slicne, uz neka sitnija odstupanja. Mislim na velike markete.
Мала разлика е со цените, некои 5/10ден плус на производите е се во маркетите во споредба со нашите, а и цените во рестораните се слични со нашите, нема голема отстапка.
Дали некој планира да оди во Црна Гора на одмор откако ќе стапат новиве мерки за границите на сила и дали се знае процедурата за ПЦР тест за назад?
Дали некој бил во Будва надвор од сезона(крај на мај) и дали знае дали ги има оние луѓено што стојат на автобуска и нудат сместување?