Не знам дали веќе си нашла,ама види ги хотел Отрант и хотел Азул бич на сама плажа,мене Азул ми е врв,го меркам за догодина здравје,лани беа мои блиски и многу се задоволни,ултра алл е се,и за деца многу организирано. Од сите овие мислам дека Херцег Нови,лани една вечер шетавме и приметив дека има доста забава, настани.Мислам дека и Товар не заостанува,ама не сум била,а во Котор сум била ама повеќе е така со културни настани,има некој фестивал на плоштадот секоја вечер.
So se od napisanoto se slagam, osven za plazata. Vlezot vo more se kamenja, pesok ima otkako veke nema da moze da se dopre dnoto. Kamenjata lizgavi, bez patiki za voda macenje e da se vleze. Cenite na lezalkite od 25 evra nagore, a mesto da stavis svoi raboti bas i nema, pretesna e plazata. Vodata kristal cista se dodeka nesto ne se ispusti vo nea. A se ispusta, ne sekoj den i ne znam sto e tocno, no covecki faktor e definitivno.
Da se nadovrzam na prethodniot post, slikata e od internet, no e najrealna pa zatoa ja staviv. Pesok ima na plazata, ima i vo moreto koga ke se pliva ponatamu, sto i ne e vazno zasto sekako e dlaboko i ne se dopira, ama vlezot vo moreto e tocno vakov. Kamenjata se i dosta lizgavi i navistina e tesko da se vleze bez patiki za plivanje. A koga ne se ispusta nisto, vodata e odlicna, se soglasuvam.
Да градската плажа е таа, и тесна и со гужва, и бродови, па и мириса на нафта там. Плажа Лучице дали ја посетивте?
Сите што сакате или ќе идете во Црна Гора а ве интересираат цени на производи во маркети (воли и идеа) имаат за онлине нарачка, на нивните страни во срч пишете продукт ќе ви искочи колку кошта тоа во тој маркет
здраво , има ли некој одено ви вила Палма во Бечиќи или вила Беба во суто море? Дали во Бечиќи има простор на плажа каде можеш да си ставиш чадор свој и столици? Која е цената на лежалки на плажа? Каде е подобро за мали деца Бечиќи или суто море?
Здраво Ако може да ми кажете како да стигнам најбрзо до Херцег нови, од Охрид сум, колку саати би било патувањето овој период. Ви благодарам
Зависи кога ќе тргнеш. По мое искуство касни вечерни часови се до рани утрински часови нема гужва по магистрала, но после 9 сабале до 9 вечер ако те фати гужва и 2км можеш да ги патуваш саат време ( ми се има десено будва херцег нови скоро 3.5 саати). Вон сезона со нормална вожња се стига за 6-7 саати иако е релативно, е сеа во сезона тоа знае да биде и 10+ часа до Херцег Нови
Искрено не знам, ние имавме лежалки од хотелот кај што бевме на плажа Лучице, имаа закупено простор за нивни гости...
Здраво Дали можда знаете со стара лична карта Република Македонија важечка до 2030 дали може да се патува за Црна Гора или пак враќаат на граница?
Побрзо минеш на граница него на патарина. Пасош речиси и да не отвараат. Рута Косово - Албанија - Црна Гора
Од прилика за колку време се стига од ГП Блаце до Улцињ? И низ Косово преку обиколница кај Приштина или преку тие селата што дава на Гугл мапс(Трим, Црнољево, Дуље...)?
Ако си од западов, полесно ти е многу преку Струга, малку ко ќе влезиш е лош патот едно полсат, сат, после си тераш автопат се до Скадар горе. Црна Гора патот е ужас ама Улцињ ти е одма тука, нема да ти претставува проблем, ако одиш нагоре Бар или Будва е тогаш е страшното.
Пред 5 дена се вративме од Суто море. Одевме преку блаце, косово, албанија, црна гора. Границите ги поминавме со по 20мин чекање освен за влез воц.гора пола час. Автопат е до Скадар, одевме селата, а за враќање ги заобиколивме, ама временски исто патувавме. По 6 ипол часа сме патувале. Има само 1 патарина во Албанија, 5е се плаќа ама брзо поминавме и во двата правци. Најголемата гужва е кај Скадар. Се вози споро и има многу туристи.