Црниот лебед (Black Swan) [2010]

Discussion in 'Филмови' started by Phyramide, Dec 28, 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

2 пати го гледав за убаво да го разберам. А и помала бев тогаш, па ептен заплеткан ми дојде за тие години. Сега да го прегледам немам желба инаку би го разбрала можеби на сосема поинаков начин. Сепак мислам дека претерано доби толкава фама, има многу подобри филмови од овој. Или едноставно не беше мај кап оф ти.

LiliBoz likes this.
  2. rolulika

rolulika Истакнат член

Еднаш сум го гладала и ич не ме восхити.
    Глумата на Натали Портман најлоша досега од сите нејзини филмови а Нина беше фрапантна.

3. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Од се, најголем впечаток ми остави црно-белата дуалност, искористена да ја нагласи суровата трансформација и жртва на секој што успеал да се искачи до врвот.

И кога го гледав мојата оценка беше 8, стојам на истата. Интересен е, еден од оние што ги одбележаа 2010-те.

boomsleng and elimkd like this.
  4. marsilia

marsilia Истакнат член

Тежок филм, но многу поучен и вреди да се изгледа.
    Го избегнував подолго време зошто не сакав да се замарам многу со потежок филм, гледав нешто порелаксирано, така и никако не доаѓаше на ред за гледање. Некаде околу новогодишните празници го имаше на ТВ, па реков ќе го изгледам.
    Ми се допадна и би го сместила во филмови што до сам крај ми го задржале вниманието. Криво ми е што не му дадов шанса порано. Би го препорачала за гледање. Оценка 9/10 од мене.

boomsleng likes this.