Здраво на сите, имам ист проблем со црнки Користам маска со 3 таблети аспирин 3лажици лимон Потоа се мачкам со sensilis chlorakol Sensilis dermogal Balea лосион за отстранување на шминка Balea пена за чистење на лице И ESI acness gel Дали е во ред сите наеднаш да се користат??
Освен третмани на лицето кај козметичар, мислам дека не помага ништо друго. Барем мене ми помогнаа многу.
Тие ти се викаат рачни третмани за лице, еднаш неделно се прават. Околу 700ден. е. На пареа ти стои лицето и после неколку минути те стиска козметичарката неколку пати, па ти става креми за да не ти се појават одма. Од еден третман не се чистат.
Каде во Скопје би ми препорачале да одам на третман за црни на носот, и за акни, од каде сте задоволни? Само несакам од тие со стискање агресивни
нема таков третман каде што ќе ти испаднат црнките а да не ги стиснеш купи си на ревокс серумите за акни. Најдобри се јас ги користам и сум презадоволна
Имам серуми и од ревод и од д ординари али нема нешто разлика.. Имам и од тие лентичките од нивеа и балеа. Нема спас
епа тогаш ти препстанува да отидиш кај некоја козметичарка што прави третмани, но да знаеш дека ќе те стискаат
И јас го имам истиот проблем но сеуште неможам да го најдам решениот некогаш користам и црна маска чим имаме мрсна кожа тоа се знае дека пак ќе излеваат
Редовен Хемиски пилинг може да биде спасот. + редовно користење на spf 50+, навлажнувачки креми, ниацинамид и хијалуронска киселина. Намален(или целосно исклучете) внес на млечни производи и мрсна храна, потење + многу вода пиење и не толку често миење на лицето. Вака терам сега пак, еднаш ми помогна да ми се исчистат длабоките гнасни пори, знам дека овој пат ќе терам до крај вака без да се откажам.
Јас имам црнки и така си давав пари за маски, пилинзи и сѐ што ќе слушнев пробував. Решив да заштедам малку и еден месец ништо да не користам. Потоа фино лепо на козметичар длабинско чистење. Еднаш месечно одам да ми ги стискаат, и после две недели од стискањето дијамантски пилинг (значи ми става маска и чекам 10 минути, потоа се скаменува таа и морам да мрдам со лицето да распука, па ме брише, ме масира, и со смукалка ме поминува) и на крај ми дава во мало кутивче малку гел за лице дома да го користам.