Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.580
    Допаѓања:
    7.533
    Ќе ги побарам.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    US $0.91 9% Off | Rose Gold 4pcs/set Blackhead Comedone Acne Pimple Belmish Extractor Vacuum Blackhead Remover Tool Spoon for Face Skin Care Tool
    https://a.aliexpress.com/_mquB0sO
    0.91 биле извини
    Еве да не се мачиш

На Bi20 и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.580
    Допаѓања:
    7.533
    Тенкс:)

4. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922

Зошто сеуште мешате ЦРНКИ со гнојаници и друго.. До ден денес после толку пишување мислам дека редно е да се научи разликата помеѓу црнки, гнојаници, whiteheads, себацеозни феламенти итн.. На СЕ буквално пишувате дека имате црнки..

32708043-A0CE-434C-8227-4EFA527003C4.jpeg F331BEDF-A4E2-4291-B091-FEAA10A481B9.jpeg

5. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    54
    Каде го правевте третманот и која е цената?

6. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.353
    Pleasure се вика салонот, 1800ден.

На Макаронкаа му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Имате ли некоја препорака за третман за чистење на пори, широки, со себацеозни филаменти кој е ефективен, но без стискање?
    Пробав со стискање на козметичар и е УЖАСНО БОЛНО. А и не гледам никаква разлика на порите после третманот па да речам дека се исплатело.

8. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Третман на козметичар за проширени пори, т.е себацеозни филаменти, хемиски пилинг. Има многу други.. микро дермоабразија, карбон ласер третман, мезотерапија, Ултразвучна шпатула која според мене е најефикасна за проширени нечисти пори, Дермаролер, Дермапен,Prx-T33.. Но конкретно за проширени и нечисти пори, хемиски пилинг или ултразвучна шпатула и после тоа редовно двојно чистење и користење заштита.

9. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.353
    треба повеќе третмани , не се средува од едно одење на козметичар,
    јас од почеток на декември до сега направив 3 класични и 3 микродермоабразии и дури сега веќе се гледа подобрување иако треба уште неколку месеци сигурно за да се среди и после да де одржува повремено.
    јас одам во pleasure и класичниот вклучува и ултразвучна шпатула, пецкање со струја за затварање на порите,нанесување ампула со ултразвук,маска,масажа.. трае по речиси 3часа третманот и мислам дека се исплати...

10. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Веќе користам двојно чистење и ексфолијација, но козметичарката ми кажа дека кожата ми е тенка па да ги прекинам . Би пробала ултразвучна, болна ли е?

И кај мене имаше додатни процедури, тие беа ок, но првиов дел со стискањето не би го повторила.

11. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Ултразвучна шпатула не е болна, нежна е. Воедно многу ефикасна, се користи на влажна кожа со гел за миење и потоа од друга страна има опција за нанесување на серум длабински.
    На https://abouther.mk/ ја има.
    Еве директен линк до неа https://abouther.mk/product/ultrasonic-cleanser/ на попуст е сега.

На vaga95 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Crvena jabuka11

Crvena jabuka11 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    46
    Isto taka mozes da probas so produkti so pravat hemiski piling i doma sama obicno toa se so kiselini kako niacinamide ili nekolku vida kiselina vo edno kaj so e nameneto kako hemiski piling i toa nedelno da go pravis ke iscistis se od najdlaboko i isto taka e bitno za porite dvojnoto cistenje kako sto vekje ti kazaa prvo so maslen cistac pa so pena. Niacinamidot e odlicen za porite posebno koga e vo golem procent i kako serum i toa mozes sekoj den da go koristis ke ti pomogne mnogu

13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Користам и ниaцинамид. Од целата рутина која ја имам, двојно чистење, ниацинамид, салицилна и неколку други продукти за нега како пептиден серум, спф и ноќна крема, лицето ми е многу подобро во споредба со порано, но козметичарката кажа да ги прекинам некој период бидејќи кожата е истенчена. Незнам како ќе резултира тоа искрено.

14. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    226
    Според ова многу производи користиш одеднаш. Најдобро закажи се на дерматолог. Сепак се стручни лица и ќе може точно да ја процени состојбата на кожата и да ти воведи нова рутина за зајакнување и нега на кожата.

15. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Само што ја пробав за прв пат шпатулата од abouther.mk, како за прв пат не е нешто wow. Треба да се користи со гел, но мене гелот брзо ми се исуши на лице, така да полесно и повеќе нечистотии вади на влажна кожа, да се влажни нонстоп треба. Не извади којзнае што. На опцијата за лифтинг осетив пецкање како струја. Опцијата moisturizing не ме задоволува, со прсти најдобро се разнесува се.

Друг некој ја има користено? Мислење?

Прикачени фајлови:

16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.400
    Дали некој знае кај може да ја најдам кремава
    received_1528570850955770.jpeg
    Една пријателка ми ја пофали чистела црнки, едноставно чудо правела на лице. Дали некој кај нас ја има видено зашто таа од амазон ја има нарачано

17. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Крема или лепливи ленти за чистење црнки од нос?

18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.400
    уствари биле лепливи ленти. Ја видов кутијата и не ја прашав. Мислев се како кај нас оние црни маски, мачкаш се суши и вадиш

19. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Не сум ги сретнала на нашиот пазар до сега. Инаку јас тоа го правам со шеќерна паста, има ефект колку толку и не иритира и не ја суши кожата.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sim1234

Sim1234 Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    Дали некој ги пробал лентите на Nivea? Случајно ми излегоа, и видов на амазон имаат позитивни ревјус. И дали ги има кај нас?