Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Pain

Pain Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    45
    Новата маска од авон со зелена глина што е и со салицилна киселина 0,5 % моментално ја користам и презадоволна сум, од ко ќе го измиеш лицето многу е чисто и не се познаваат воопшто црнките сега почнав да го користам и не знам како ќе биди дејството натаму дали целосно ќе ги исчисти црнките ... ама за оваа недела сум презадоволна ...

2. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Ти ја имаш онаа маска со зелено шо е така ? јас се мислам за таа маска и лосионот исто зелениот за прочистување на лицето да ги земам :?:

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да јас го користам моментално и ми е добро го имав користено и клиндамицинот но ми ја иритира кожата немам слушнато дека не треба повеќе од 10дена да се користи во аптека ми рекоја на сабајле и на вечер да го чистам лицето потоа си се машчкам со хидратантно кремче за прочистување па фала богу добро е :)

4. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    црнките се нечистотија на порите и најчесто ги имаат тие што имаат мрсна кожа на лицето.Cрнките мора да се исчистат(истискаат) најпрвин и тоа темелно и тек после да почнете два пати неделно да си го миете лицето со пилинг и маски за мрсно лице,а секое утро да се мие лицето со пена или гел за мрсна кожа.Oвие постапки се за да се спречи појавата и незначи дека ако еднаш ги исчистис нема пак да се појават значи мора да се прави третман еднаш месечно,најдобро е во козметички салон но ако некој неможе да си дозволи тогаш може и во домашни услови над зовриен чај од камилица 20 минути да се напариш и после ги стискаш црнките лесно е пробајте

5. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

Тоа е антибиотик. А дали смееш да пиеш антибиотици повеќе денови??? (освен во ептеен исклучителни цитуации) НЕ! Па логично и со лицето. Доколку "фармацевтот" бил целосно образован ке знаел да ти каже

6. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    Лосион за мрсна кожа.
    Состав: екстракти на жалфија, даб, невен, ајдучка трева, гавез, ружа, чичок, бадем, глуварче, рузмарин, лаванда, чај, хамамелис дестилат и пантенол. Длабински ги отстранува нечистотиите од кожата. Ги стеснува проширените пори и го регулира лачењето на лојните жлезди. Го спречува создавањето на сјаен филм на површината на кожата и создавањето на комедони. Благотворно делува на акните и другите воспалувања на кожата. По чистењето на кожата потребно е да се нанесе соодветен крем за нега на мрсна кожа. Најдобро делува крем од мента или ехинацеа.

7. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Имам црнки само на носот и употребувам од лентите што се на нивеа.Мене ми се допаѓаат,ги тргаат црнките на некое време.Инаку ставам двапати неделно маска за лице од авон со екстрат од маслиново масло и пилиг од нивеа.

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    за да има резултати вистински од некој производ треба да се користи 2 до 3 месеци на кожата исто така и со Хлорамфениколот знам дека е анитибиотик но би било смешно да го споредуваме со антибиотиците што ги внесуваме во организмот нормално дека ако имаш проблем не би пиел антибиотици 2 до 3 месеци ама лекувањето на кожата со клиндамицинот и Хлорамфениколот трае толку потоа како совет и од фармацефтот и од нина24 добивме да се премине на пилинзи кои содржат овошни киселини мн.добро ми е објаснето и добро имам сватено и се разбира упорна ќе бидам овие лосиони ги имаат користено и по 4 до 6 месеци значи додека има потреба не мора да значи дека години или засекогаш ќе ги користиш овие лосиони се разбира зависи до кој степен е проблемот на кожата кај мене е мал но сепак како и секоја девојка не би сакала воопшто да имам проблеми прочитавме мн.совети за лицето а јас од мое искуство кажувам дека најдобро е кожата да се лечи со анитибиотик и потоа да се освежи со добра хидратантна крема ...

9. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Хлорамфеникол според мене е надобар лосион за акни.Кога влегов во пубертет нели нормлано е да се исипуваш со акни.Моето лице беше цело исписано посебно челото....една до друга.Благодарение на тој лосион мене лицето ми се исчисти за многу краток период некаде за 1 месец.И од тогаш мислам дека немам никаков проблем со лицето(нормално е пред меструален циклис) но и тогаш се мачкам од лосионот и лицето ми е чисто и навистина е преубав. :)

10. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    [/quote]
    за да има резултати вистински од некој производ треба да се користи 2 до 3 месеци на кожата исто така и со Хлорамфениколот знам дека е анитибиотик но би било смешно да го споредуваме со антибиотиците што ги внесуваме во организмот нормално дека ако имаш проблем не би пиел антибиотици 2 до 3 месеци ама лекувањето на кожата со клиндамицинот и Хлорамфениколот трае толку потоа како совет и од фармацефтот и од нина24 добивме да се премине на пилинзи кои содржат овошни киселини мн.добро ми е објаснето и добро имам сватено и се разбира упорна ќе бидам овие лосиони ги имаат користено и по 4 до 6 месеци значи додека има потреба не мора да значи дека години или засекогаш ќе ги користиш овие лосиони се разбира зависи до кој степен е проблемот на кожата кај мене е мал но сепак како и секоја девојка не би сакала воопшто да имам проблеми прочитавме мн.совети за лицето а јас од мое искуство кажувам дека најдобро е кожата да се лечи со анитибиотик и потоа да се освежи со добра хидратантна крема ...[/quote]

Ваша е одговорноста што ке превземате со вашата кожа, ама немој после да се вратите тука и да пишувате како ви паѓа коса, кожата не ви реагира на антибиотикот итн..А штом не верувате на нешто кажано од дерматолог и фармацевт верувајте си на сами себе. И друг е типот на производи за долготрајна употреба!
    поздрав

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Паѓање на коса?! :o
    Дали имаш факти за ваквата реакција на овој лосион? Еве И ЈАС кажувам дека го користев долго лосионов. Кога бев во екот на пубертетот имав ненормално многу акни и овој лосион беше ЕДИНСТВЕНОТО нешто кое ми помогна да ги исчистам и да се отарасам од нив. Престанав да го користам кога кожата ми стана за нијанса помалку мрсна отколку порано, па немав повеќе потреба од него.
    А за паѓање на косата! Дојди и види колку коса имам на главата :)
    Сепак, не се обидувам да те демантирам во целост. Можеби на различна кожа дејствува различно. Но во глобала, гледаме и самите од нашите искуства тука на форумот, дека ни помогнал и тоа многу.

12. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    Побарајте на интернет кои лекови може да го предизвикаат тоа иќе се увериш. Препрочитај го пак мојот пост и ќе видиш дека не реков дек СЕКОГАШ и на СИТЕ може да им се јави!

13. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    зошто одма се препирате за глупости |-)
    факт е дека секој има различна кожа,и едно исто средство не дејствува исто на две различни кожи.проверете добро и најдете го вистинскиот прозвод кој ќе го сака вашата кожа и ќе и помогне на неа,а за опаѓање на косата немора да значи дека е до него,или пак кај тебе така делува но не и кај сите и затоа не ширете антипропаганда на производите,ако нешто не е добро ќе се повлече и нема да се пушта во употреба.

14. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

Не се препирам, само убаво кажав дека со прекумерна употреба може да доведе до тоа. И антипропаганда не би го нарекла затоа што реков дека МОЖЕ да предизвика опаѓање со ПРЕКУМЕРНО користење на антибиотик, меѓу кој и Хлорамфеникол. Значи сите доктори на светов и њеб страни треба да бидат обвинети. Наместо да прифатите совет и факт пишувате нешто трето... :lol:

15. Bootilicious

Bootilicious Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Според мене, најефикасно средство против црнки е тоникот за црнки од Авон од колекцијата Clear Skin. Редовно го користам (веднаш после туширање кога се отворени порите). Лицето ми е комплетно исчистено. Го препорачувам на сите

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Дали за прекумерна употреба го сметаш користењето на овој лосион повеќе од една година, секое утро и секоја вечер?

17. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    А дали сите мора да се помешаат и дали треба да се свежи или во масло може ги има,јас на пр имам масло од бадем...?И како треба да се направи лосионот!!?

18. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Јас сум фармацевт и јас ТВРДАМ дека ЛОСИОНИТЕ клиндамицин и хлорамфеникол можат да се употребуваат подолготрајно зашто содржат многу мала концентрација на антибиотик, за разлика од капсуллите кои се наменети за пер-ос, и нема да ти падне ни влакно коса ни пак ке станеш отпорна на антибиотици ;)
    Редактирам Само кај лица преосетливи на клиндамицин и хлорамфеникол можат да се појават симптоми на црвенило на кожата,зголемена осетливост и во поредок случај и дијареа

На Dd1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    .

мора да си првенец на генерација штом си завршила фармацевтски факултет на 22 години :lol:

На feminna09 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    не несум првенец зашто уште студирам, ама работам во аптека како техничар веке 4та година.. и ти гарантирам дека од лосионот косата нема да падне.. слободно можеш да го користеш и повеке од 10 дена

На Dd1 му/ѝ се допаѓа ова.