Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Црнки имам само на носот ама ми се чини дека тие никогаж не можат целосно да се искоренат.
    Понекогаш варам камилица и над парата го држам лицето па после ги стискам колку што можам ]:)
    Друго решение немам пробано.
    А да,гледам сте спомнале за хлорамфеникол.Мислам дека не е штетен зашто и на него си пишува дека може да се употребува повеќе пати дневно.Јас го користам одамна онака,заради вадење нечистотија од лицето.

2. Bau

Bau Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Имам проблем со црнки на носот,сум пробала секакви препарати,секој месец одам на третмани во козметички салон,читав по интернет пробав се и сешто,и ништо не ми помогна.Помагајте :/

3. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сврти неколку страни наназад, девојките имаат поставувано многу корисни совети.

4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    После туширање додека ми се порите сеуште отворени/проширени користам шанса да се ослободам од црнките. Потоа користам пилинг на докторс , преубав е. Ова го практикувам еднаш неделно. Засега се покажа како ефикасно решение :) На козметичар сум била само 2пати, пред неколку години, но секогаш ми правеа рани на лицето кои потоа тешко поминуваа, а црвенилото на лицето со денови неможев да го смирам :(

5. Alejce

Alejce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Здраво дечки :) Јас така новичка сум на форумов,и ме инспирираше темава да се најавам :) си забележав црнки на носот,и мислев можам да ги истискам,па затоа го парев лицето со вода и камилица,ама немаше шанса сама да се стискам,да не си направам некои кратери,па си земав ленти од нивеа за вадење црнки,и после парењето директно ставив лента(додека ми се отворени порите) и така ја држев некој 15 мин,кога ја извадив се извадив од памет што се живеело на мојот нос :D затоа ви ги препорачувам да си земете зошто стварно се добри,секоја можна црнка ми ја извадија.Поздрав :inlove:

6. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Женски ај ако има некоја користено лосион за црнки од clean & clear нека пиши дали има некаков ефект.

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Јас користам убав е ја чисти кожата добро...Ама немам приметено нешто посебно дека ги чисти митесерите.Јас повремено еднаш во 2 месеца со восок си ги вадам.Пробај излегуваат скроз.

8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Zdravo na site :D

crnki na liceto i na nosot se pojavuvaat, toa e sosema normalna pojava :( , pa i jas imam po nekoja ama ne se poznava bas mnogu, iako toa go ucev nemam navika da si go cepkam i stiskam liceto, oti site mi velat" kolku ti e ubavo liceto, nemas potreba od tretmancinja" epa jas si znam hehehehe. Inaku, crnkite ne se bas taka lesni za otstranuvanje, i prvo se pari kozata na liceto( vo salon so pomos na vapozon aparat), ili nekoj posevremena verzija, za da se otvorat porite na kozata, pa potoa, ili doa pod tendzere so caj od kamilica, peskir na glavata, i pareata ti navleguva vo kozata i ne boli, :D samo malku toplina custvuvas, a za vas forimdzivki sto ne umeete sami da gi stiskate crnkite, ne probuvajte sami, oti belja moze da napravite :) so liceto nema igracka, i se se poznava, a za kozmeticar da vi ja preporacam dr. Vesna Gjorgievska, salon Belezza, poskapa e , ama e Dermatolog, i ljubezna, i ke pomogne sekako :D

[mod-kirilica:1ph2fyfx][/mod-kirilica:1ph2fyfx]

9. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

Со восок?? како??

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Нели си топиш восок...кога ќе се подизлади си ставаш таму кај што ти се црнките повлекуваш и излегува се.

11. trendy

trendy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    172
    јас кога имав црнки ги стегав сама малце ме болеше [​IMG] пред да ги стегнам црнките се мачкав со ракија(за да не ме боли многу) потоа ги стегав. почекав 1 саат за да заздрави местото каде што ја стегав црнката , па се измијав лице..така е најефикасно да ја извадиш црнката позз девојки :*

12. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    ем депилација ем црнки фри :) 2во1 хехех

а сте пробале желатин со млеко загреани во микро?? супер вадат..само што сега не можам да најдам желатин..знаете вие каде??? во тинекс нема..

13. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    како се подготвува смесата? И како се отстануваат?
    Јас прв пат слушам, а ке побарам желатин. Исто сакам да ве прашам, како се викаат едни како бели малечки топчиња најчесто под очите што се прават, и како ги отстранувате? На козметичар не ми се оди, имам неубаво искуство :(

14. L.O.C.A

L.O.C.A Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    А со нешто друго освен глина можат ти да се отстранат црнкиве..Многу ме нервираат..

15. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

се става една супена желатин и една супена млеко се загреваат, малку се лади и се мачка со четка на носот или др место, откога ке се олади се лупи и тадаааам црнките надвор. евтина замена на лентите од нивеа, ама не можам веќе да најдам желатин. ај ако најдеш извести ме од кај си купила :)

16. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Кај нас во едно маалско дуќанче има.Инаку дуќанот има знак на хедис дека припаѓа па би требало и во другите маркети н хедис ширум земјава шо се да има.Види провери во некој маалси кај тебе

17. asus

asus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    probajte so gelot za cistenje lice od niveja pomaga

[mod-kirilica:2wd3ye56][/mod-kirilica:2wd3ye56]

18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    А каде ги има тие ленти?

19. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    кај и да е за 1 недела ке ми го донесат тоникот за црнки од Авон шо е плавиот, го има некој користено ? резултати ?? :)

20. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    Во сите аптеки