Црнки имам само на носот ама ми се чини дека тие никогаж не можат целосно да се искоренат. Понекогаш варам камилица и над парата го држам лицето па после ги стискам колку што можам Друго решение немам пробано. А да,гледам сте спомнале за хлорамфеникол.Мислам дека не е штетен зашто и на него си пишува дека може да се употребува повеќе пати дневно.Јас го користам одамна онака,заради вадење нечистотија од лицето.
Имам проблем со црнки на носот,сум пробала секакви препарати,секој месец одам на третмани во козметички салон,читав по интернет пробав се и сешто,и ништо не ми помогна.Помагајте :/
После туширање додека ми се порите сеуште отворени/проширени користам шанса да се ослободам од црнките. Потоа користам пилинг на докторс , преубав е. Ова го практикувам еднаш неделно. Засега се покажа како ефикасно решение На козметичар сум била само 2пати, пред неколку години, но секогаш ми правеа рани на лицето кои потоа тешко поминуваа, а црвенилото на лицето со денови неможев да го смирам
Здраво дечки Јас така новичка сум на форумов,и ме инспирираше темава да се најавам си забележав црнки на носот,и мислев можам да ги истискам,па затоа го парев лицето со вода и камилица,ама немаше шанса сама да се стискам,да не си направам некои кратери,па си земав ленти од нивеа за вадење црнки,и после парењето директно ставив лента(додека ми се отворени порите) и така ја држев некој 15 мин,кога ја извадив се извадив од памет што се живеело на мојот нос затоа ви ги препорачувам да си земете зошто стварно се добри,секоја можна црнка ми ја извадија.Поздрав
Женски ај ако има некоја користено лосион за црнки од clean & clear нека пиши дали има некаков ефект.
Јас користам убав е ја чисти кожата добро...Ама немам приметено нешто посебно дека ги чисти митесерите.Јас повремено еднаш во 2 месеца со восок си ги вадам.Пробај излегуваат скроз.
Zdravo na site crnki na liceto i na nosot se pojavuvaat, toa e sosema normalna pojava , pa i jas imam po nekoja ama ne se poznava bas mnogu, iako toa go ucev nemam navika da si go cepkam i stiskam liceto, oti site mi velat" kolku ti e ubavo liceto, nemas potreba od tretmancinja" epa jas si znam hehehehe. Inaku, crnkite ne se bas taka lesni za otstranuvanje, i prvo se pari kozata na liceto( vo salon so pomos na vapozon aparat), ili nekoj posevremena verzija, za da se otvorat porite na kozata, pa potoa, ili doa pod tendzere so caj od kamilica, peskir na glavata, i pareata ti navleguva vo kozata i ne boli, samo malku toplina custvuvas, a za vas forimdzivki sto ne umeete sami da gi stiskate crnkite, ne probuvajte sami, oti belja moze da napravite so liceto nema igracka, i se se poznava, a za kozmeticar da vi ja preporacam dr. Vesna Gjorgievska, salon Belezza, poskapa e , ama e Dermatolog, i ljubezna, i ke pomogne sekako [mod-kirilica:1ph2fyfx][/mod-kirilica:1ph2fyfx]
Нели си топиш восок...кога ќе се подизлади си ставаш таму кај што ти се црнките повлекуваш и излегува се.
јас кога имав црнки ги стегав сама малце ме болеше пред да ги стегнам црнките се мачкав со ракија(за да не ме боли многу) потоа ги стегав. почекав 1 саат за да заздрави местото каде што ја стегав црнката , па се измијав лице..така е најефикасно да ја извадиш црнката позз девојки
ем депилација ем црнки фри 2во1 хехех а сте пробале желатин со млеко загреани во микро?? супер вадат..само што сега не можам да најдам желатин..знаете вие каде??? во тинекс нема..
како се подготвува смесата? И како се отстануваат? Јас прв пат слушам, а ке побарам желатин. Исто сакам да ве прашам, како се викаат едни како бели малечки топчиња најчесто под очите што се прават, и како ги отстранувате? На козметичар не ми се оди, имам неубаво искуство
се става една супена желатин и една супена млеко се загреваат, малку се лади и се мачка со четка на носот или др место, откога ке се олади се лупи и тадаааам црнките надвор. евтина замена на лентите од нивеа, ама не можам веќе да најдам желатин. ај ако најдеш извести ме од кај си купила
Кај нас во едно маалско дуќанче има.Инаку дуќанот има знак на хедис дека припаѓа па би требало и во другите маркети н хедис ширум земјава шо се да има.Види провери во некој маалси кај тебе
кај и да е за 1 недела ке ми го донесат тоникот за црнки од Авон шо е плавиот, го има некој користено ? резултати ??