Епа вака, имам 14 години и уште сум во пубертет. Пред 1-2 години почна црнките да се појавуваат. Незнам како некако наеднаш ми се виде како и да е... мајка ми ме однесе кај искусна косметичарка. коа викам искусна тоа и го мислам. нејќам секакви да ми претат во лицето.. ии ме стави на апарат со пареа и да ви кажам право не болеше.. освен ако имате некои мнооогу време не извадени(1-2 год.) и не бев црвена, а лицето ми беше газее газее само сакав да кажам дека додека најдете искусен козметичар би требало да го посетите бидејќи тоа е најдоброто решение за вадење црнки . сите методи кои ги прочитав не се за сите години и видови на кожи, а пошо ја имам комбиниранаа тешко . после третманот не би би лошо после некое време пак да одете.. после некој месец мислам и почесто да правите пилинг, јас користам Неутрогена, и право да ви кажам добар е ии да маски ! иако ја не користам многу многу.. мислам дека уште и кожата не ми е за нив тоа е тоаа. поздравв
држете го лицето на пареа околу 3 мин потоа обавезно пилинг најдобар е од краставица или праска и ке видите резултати 2 масеЧно позз
црнките најмногу се појавуваат од мрсна кожа и мене најмногу ми помага тоа што секој ден пијам најмалку по 1л вода и приметувам дека од тоа ги снемува и не се појавуваат па пробајте!Инаку тоа го прочитав од некаде ама незнам од каде
Јас црнки имам само околу носот...но единствено нешто што правам е маска со желатин и млеко не ги отстранува целосно но барем го имам оноа убаво чувство мазно носе
Да да јас и сестра ми го правиме на месец дена...мазно носе супер ....можеби не ги отстранува баш баш сите црнки но поголем дел
Кенди, кажи го рецептот А девојки, да не забегуваме веќе на СДП, вистина тоа со лепенкиве или? Сеси, ти имаш користено, има логика тоа или не? да знам дали да пробувам
Не проверив наназад во темава, но веројатно ова е рецептот со желатин: <object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-bjOB4zS0uE?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-bjOB4zS0uE?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object> Извинете ако повторив. Јас немам пробано зашто ме мрзи да шлакам, ама штом Кенди вели дека е ефикасно... ќе пробам некогаш.
Епа срцки.. 1 супена лажичка желатин 1 супена лажичка млеко и ставате во микро печка една до две минути и така топло го мачкате на носот..малку мириса али се издржува...и потоа само ке си се исуши стврдне и ке го одлепете,ке забележете на него све што излегло...пробајте па кажете ми дали ви успеало и каков е резлутатот важи ? Едит јас пошо немам дома микро печка ги ставам во сад и на плинското малку ги загреам додека не се згусне..не предолго време бидејки стане премногу лигаво
Не бре Кате исти се А рецептот со желатин, како што кажав го има низ страниве Ајде ставај ја лентата, баш сакам да го споделиш после твоето прво искуство
Да да баш од ова видео јас гледав,јас прв пат мислам дека летот го правев ова и сум задоволна..сепак пак зависи и од кожата,пробајте
Оууу јес, утре, сега ќе ме боли Јас мислев да не е друга финта со желатин, а тоа со јајце, со белка од јајце го пробав еднаш, и да ви кажам ништо не ми изваде Ама лепенкиве сите гарантирате, утре ќе се средам Па ќе ви се пофалам ако ги избркам сите црнки
Ефикасни се лентите и јас ги користам можат да се купат и на парче, обично купувам само за нос зошто само таму и имам црнки
А ова со желатин може ли да се изведе на друг начин освен со микробранова печка? Еве за тие што немаат, бидејќи немаат место за неа во кујната Некоја супституција за истата, оти подобро ленти да си купувам отколку да дадам 4000 за печка и да ми стои на тераса
Сесилија еве Кенди што напишала -јас пошо немам дома микро печка ги ставам во сад и на плинското малку ги загреам додека не се згусне..не предолго време бидејки стане премногу лигаво. Ете и за нас
Ние без микро печка..само плинското ни е спас само немојте премногу долго,кога ке видете дека се соединуваат млекото и желатино кога веке личат на шербет тргајте и мачкајте одма на носот...оти ако премногу оладе станува лигаво и растргливо како мастика....бај д веј ставете во некој постар сад оти потоа малку шешкичко е за миење ќе треба стругање