Црнки на лицето

Discussion in 'Лице' started by Sonce, Nov 11, 2009.

1. maja8

maja8 Популарен член

А колку пари се?

2. Irenche7

Irenche7 Истакнат член

Епа вака, имам 14 години и уште сум во пубертет.
    Пред 1-2 години почна црнките да се појавуваат. Незнам како некако наеднаш ми се виде :rofl: како и да е... мајка ми ме однесе кај искусна косметичарка. коа викам искусна тоа и го мислам. нејќам секакви да ми претат во лицето.. ии ме стави на апарат со пареа и да ви кажам право не болеше.. освен ако имате некои мнооогу време не извадени(1-2 год.) и не бев црвена, а лицето ми беше газее газее :angel:
    само сакав да кажам дека додека најдете искусен козметичар би требало да го посетите бидејќи тоа е најдоброто решение за вадење црнки . сите методи кои ги прочитав не се за сите години и видови на кожи, а пошо ја имам комбиниранаа тешко :| . после третманот не би би лошо после некое време пак да одете.. после некој месец мислам :D и почесто да правите пилинг, јас користам Неутрогена, и право да ви кажам добар е :) :D ии да маски ! иако ја не користам многу многу.. мислам дека уште и кожата не ми е за нив :D тоа е тоаа. поздравв :*

3. meruska

meruska Истакнат член

држете го лицето на пареа околу 3 мин потоа обавезно пилинг најдобар е од краставица или праска и ке видите резултати 2 масеЧно позз

4. kitttyy

kitttyy Истакнат член

црнките најмногу се појавуваат од мрсна кожа и мене најмногу ми помага тоа што секој ден пијам најмалку по 1л вода и приметувам дека од тоа ги снемува и не се појавуваат па пробајте!Инаку тоа го прочитав од некаде ама незнам од каде :D

5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Јас црнки имам само околу носот...но единствено нешто што правам е маска со желатин и млеко не ги отстранува целосно но барем го имам оноа убаво чувство мазно носе :)

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Кенди овој е рецептот што си го пишала? :wasntme:

7. sesilija

sesilija Популарен член

Има и видео со желатин, неколку страни наназад во темава :) ;)

8. TheCandy880

Да да јас и сестра ми го правиме на месец дена...мазно носе супер ....можеби не ги отстранува баш баш сите црнки но поголем дел

9. 2468

2468 Популарен член

И како се прави таа маска Кенди? :wasntme:
    Земаш желатин и.... како оди процедурата, колку со колку....?

10. kate21

kate21 Популарен член

Кенди, кажи го рецептот :)
    А девојки, да не забегуваме веќе на СДП, вистина тоа со лепенкиве или? Сеси, ти имаш користено, има логика тоа или не? да знам дали да пробувам :?:

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не проверив наназад во темава, но веројатно ова е рецептот со желатин:
    <object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-bjOB4zS0uE?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-bjOB4zS0uE?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
    Извинете ако повторив. Јас немам пробано зашто ме мрзи да шлакам, ама штом Кенди вели дека е ефикасно... ќе пробам некогаш.

12. TheCandy880

Епа срцки..
    1 супена лажичка желатин
    1 супена лажичка млеко
    и ставате во микро печка една до две минути и така топло го мачкате на носот..малку мириса али се издржува...и потоа само ке си се исуши стврдне и ке го одлепете,ке забележете на него све што излегло...пробајте па кажете ми дали ви успеало и каков е резлутатот важи ?

Едит јас пошо немам дома микро печка ги ставам во сад и на плинското малку ги загреам додека не се згусне..не предолго време бидејки стане премногу лигаво

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Еве ова е напишано малку поназад :)

14. sesilija

sesilija Популарен член

Не бре Кате исти се ;)

А рецептот со желатин, како што кажав го има низ страниве ;)

Ајде ставај ја лентата, баш сакам да го споделиш после твоето прво искуство :D

15. TheCandy880

Да да баш од ова видео јас гледав,јас прв пат мислам дека летот го правев ова и сум задоволна..сепак пак зависи и од кожата,пробајте ;)

16. kate21

kate21 Популарен член

Оууу јес, утре, сега ќе ме боли :D :rofl: Јас мислев да не е друга финта со желатин, а тоа со јајце, со белка од јајце го пробав еднаш, и да ви кажам ништо не ми изваде :D Ама лепенкиве сите гарантирате, утре ќе се средам 8) Па ќе ви се пофалам ако ги избркам сите црнки :D

17. LittleMissSunshine

LittleMissSunshine Истакнат член

Ефикасни се лентите и јас ги користам можат да се купат и на парче, обично купувам само за нос зошто само таму и имам црнки

18. sesilija

sesilija Популарен член

А ова со желатин може ли да се изведе на друг начин освен со микробранова печка? :wasntme:

Еве за тие што немаат, бидејќи немаат место за неа во кујната :lol:

Некоја супституција за истата, оти подобро ленти да си купувам отколку да дадам 4000 за печка и да ми стои на тераса :rofl:

kate21 likes this.
  19. marama

marama Форумски идол

Сесилија еве Кенди што напишала -јас пошо немам дома микро печка ги ставам во сад и на плинското малку ги загреам додека не се згусне..не предолго време бидејки стане премногу лигаво. Ете и за нас ;)

sesilija likes this.
  20. TheCandy880

Ние без микро печка..само плинското ни е спас :lol: :lol: :lol: само немојте премногу долго,кога ке видете дека се соединуваат млекото и желатино кога веке личат на шербет тргајте и мачкајте одма на носот...оти ако премногу оладе станува лигаво и растргливо како мастика....бај д веј ставете во некој постар сад оти потоа малку шешкичко е за миење :lol: ќе треба стругање