Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Еве ќе си се самоцитирам и мислам дека го најдов одговорот уште аптекарката да ми потврди.
    Најчесто после миење на лицето се чистам со лосион или после туширање и од пареата порите ми се отворени и кога нанесувам ме пече, алергична да сум не ми се верува, камилица има.

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    абе мајка ми бараше во аптека од тие некои ленти нели за вадење на црнки, ама овие и викаат прв пат слушаат :^) |(
    ќе може да ми кажете како се викаат, и која цена се?? :)
    фала однапред :f:

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    имаш од различни производители,мене најмногу нивеа ми се погодени 50 ден е една лентичка ама некаде не ги делат ...како бе првпат слушаат јас им велам само дајте ми една лента за нос нивеа :lol: и секаде ги има баш чудно |( инаку имаш и лентички за т зоната и за брада,иста цена се ;)

4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Лукс ако лосионот има алкохол во составот (а повеќето имаат), нормално е да те пече. Не си алергична доколку не ти предизвикува црвенило или друга штета на кожата. Ако имаш мозолчиња или ранички на кожата, алкохолот пецка. А ако немаш, нема потреба да користиш такви агресивни лосиони.
    Доколку те пече многу и ти ја суши кожата, барај безалкохолен лосион или тоник. Има многу благи тоници за чувствителна кожа (пример на Афродита се добри), но не го чистат доволно лицето од шминка, и добро е пред нив да го измиеш или да го исчистиш со млеко.
    Или после лосионот нанеси тоник за да ја смириш кожата.
    Треба да испробаш повеќе работи додека ја најдеш твојата програма, зашто секоја кожа е различна.
    Пецкањето е нормално кај лосионите со алкохол, но тоа значи дека не треба пречесто да се користат, зашто ќе ти ја исушат кожата.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
  6. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Росе мене не ми излезе ништо ахахахха.......го извадив од микро и додека да го ставам на носот тој поцна да се стега :(

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

Треба да бидеш брза, мене не ми се растегнуваше ама пак ништо не излезе :@

8. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    мене ми излезе, ама теско ми беше да ја направма смесата..пробував неколку пати и се ми беше или стегнато или нејкесе да се направи

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На почетокот и мене така сега е подобро и не многу во микро ... со знам :)

10. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    пробајте да го држите лицето на пареа од камилица сто е можно подолго и потоа земете лимон и тријте го лицето со лимон ќе пече ама има резултати и на крај плакни со ладна вода и стави крема од краставица

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Пробано ми е и оваа, долга е мојата битка со црнкиве мои , лимонот само ги осветлува црнките, а не ги вади

12. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Јас знам дека има на Нивеа, побарај во друга аптека

13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    добро било потоа со бурма да ги стргас и се лупеле јас кога бев помала една братучедка така ми правеше

14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Белка од јајце + овес е одлична маска за значително намалување/ослободување од црнки. Два пати неделно треба да е доста. :)

15. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Значи, имам две црнки на горната усна, еве нешто како на сликата:

Само што, не ми се познаваат толку и онаа на левата е мноогу помала.. Е, мама правела нешто со нејзината бурма, со работ да и излезат (некој си старомоден рецепт, ама сепак помага) но, и остануват мали дупчиња.. Што да правам? :?:

Прикачени фајлови:

16. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ^^ знам за тоа со прстен ама нешто понечисто од прстен нема!! така да не ти препорачало а плус и ја лупи кожата!!јас имав неколку црнки на образите кај носот и помалку на носот, ми се исчистија со маската за лице од авон клиарскин за прочистување на порите, понеколку користења црнките излегоа на површина и само ги стиснав и одма излегоа, потоа им ставив лосион за лице со малку алкохол и утредента ништо немав!

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srn4e

srn4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    111
    Мене ми помогна маската од зелена глина,вреди да се проба ништо не губите.Ем ефтино,ем ефикасно. :)

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    леле BU и јас имав на скоро истото место на горната усна,и земав и ги стиснав и мнооогу ме болеше :x :worried: после мачкав со витаминска :doh: инаку девојки јас имам чуство дека од лентите за црнки,почнува претерано да ме чеша носот :devil: ?вас?

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ее Бијорселф, мене тие црнки ми се најинтересни, ептен сакам да ми се појави таква :tmi: :rofl:

Знаеш зошто? :)

Па земам да ја стегам и излегува нешто тенко и во поголема количина од обична црнка и после немам ни дупче ни ништо, црнката ја нема а јас се чувствувам толку гордо на мојата способност и на видот на црнката мислиш сум се искачила на Мон Блан 8) :D

Сега сама си се смеам кога ќе ми текне што правам :P :angel:

На BeYourself, Phyramide и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Волфче, и мене така првиот пат кога ставив лента, ко надразнето, ме чешкаше некое време, после ништо :lol: