Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене после секое ставање ленти,ме чеша,и само бекутан-витаминска ми помага :^) ги вади црнките,ама не сите :!: :envy:

2. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    И сега што да правам? По малце дури и страв ме фаќа за да ја истискам.. А ич не сакам дупчиња таму да ми остануват :|

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    јас имам црнки на носето и сакам да ги пробам лентите од нивеа овде доста се фалени ама никако да се кандисам да ги купам бре флегма чупе сум :wasntme:
    како и да е ќе ги пробам ако не за друго од љубопитност за резултатите
    а по која цена се?

4. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Би купила од тие лентите ама срам ми е во мало градче живеам сите ме знаат :worried: ќе и речам на мама да ми купи. Се надевам помагаат. :)

5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

Sunshine555 што има страмно во тоа да си купиш ленти за црнки :?: навистина не ми е јасно? А мислам дека во погорните коментари ќе прочиташ колку се ефикасни ;)

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    а што е во тоа страмно да купиш ленти нивеа за црнки :?:

7. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    околу 40-50 денари зависи од аптеката

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.435
    50 денари се ама мене ич не ми помогнаја :devil:

9. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Абе, тие црнките зафркната работа! :devil: Злобнички! ]:)
    Уште не сум се одлучила за ленти.. Сепак за две мали црнки.. А, читам погоре некои велат не помагале.. :?: :wasntme: Ах, заафркнаатиии црнки!

10. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Многууу се добри лентите од Nivea. Ги пробав, ми извадија нешто ама не ни имав мн, 3-4.. ПОсле пробав на татко ми, му извади све живо и диво, прејаки се!!. Купете нема да зажалите :D

11. kmtp

kmtp Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    и јас имав мн.црнки,користев се се и лентите ги користев и пилинзи....и незнам што...после се решив да одам на козметичар,и сега имам чисто личе без тие црнки,мое мислејне е да си посетите козметичар каде што работат со ласер за затворање на порите,од тоа подобро нема ништо :)

12. irenaaabt

irenaaabt Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Anije, maskava e super, ja preporacuvam na sekoj! I nema granici od kolku do kolku! samo ne treba da se preteruva so nejzinata upotreba, sekoj 3 den treba da se pravi! Inace isto taka upotrebuvam eden drug metod, cistenje na liceto so maslinovo maslo! znam deka zvuci cudno ama, ete i jas se iznenadiv kolku dobri efekti ima! Go cistam liceto nautro i navecer, so pamuk go trijam liceto so maslinovo maslo, i na nego stavam zezka krpa, 3 pati, porite da go vpijat masloto ( zatoa sto masloto go cisti sebumot - oil disolves oil), go brisam liceto da izleze necistotijata, i posle go plaknam dodeka ne se zatvorat porite! Vo slucaj koga liceto posle koristenjeto na ovoj metod mi e suvo, stavam dve kapki na davata obraza, i go mackam niz celoto lice! Navecer nekogas posle mienjeto stavam krema zdrave! Sega liceto mi e cisto, nemam crnki, ni potkozni otkoga ja koristam aspirinskata maska, i maslinovoto maslo!
    Se nadevam deka pomognav!!! Ako go koristis ovoj metod pisi! Pozzzzzz[/quote]

пробав миличка и успеа
    ти благодарам :inlove:[/quote]

а колку време треба да стои крпата на лице?? :)

13. ivanapinki

ivanapinki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    10
    Јас имав црнки и почнав да го користам гел-пилингот против црнки Clearskin и сега немам ниедна црнка и лицето ми е мазно ептен сите го фалат и задоволни се од него ;)

14. s.u.n.s.h.i.n.e

s.u.n.s.h.i.n.e Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    32
    Би сакала да прашам за гелот и тоникот против црнки со 2% салицилна киселина од Авон, Клиар скин,колку е ефикасен и после колку миења се видливи резултати? :)

15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Црнки излегуваат на мрсно лице и мислам дека е потребо 2 пати месечно да се одни на козметичар ( барем јас така одам). А дали некој знае колку чини тоа ласерско затварање на пори? :)

16. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Ве молам некој што знае каде има во Битола искусен козметичар кој ќе ми помогне за црнките нека ми каже... :)

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    sunshine има некои задоволни од гелот и тоникот, лично познавам, мене не ми изчистија ни една црнка, не знам до што може да е :?:

18. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    значи од колекцијата clearskin од avon за чистење на црнки не сум воопшто задововна, тотална катастрофа ми направи тој пилингот на лицето, целото ми беше црвено и нафрлано со ситни мозолчиња :@ како и да е помина тоа сега ете го дома скапва тој пилингот и пред некој ден си реков ај пак ке пробам можи овај пат нема така да испадни...ии си ставив од пилингот само на носот и образите ( таму имам највеќе црнки) и овај пат не ми се нафрла лицето, ама не ми го ни исчисти. Значи тотална катастрофа е таа линија од авон и на никој не ја препорачувам. Инаку за ова со желатинот скептик сум не вервам дека можи да помогни така да задутре ке си купам ленти од нивеа па ќе пишам резултати. :D

19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.435
    И мене исто ништо не ми исчистија а супер е чуството додека ставаш од гелот за чистење на црнки ама резултати нема никакви ;(

20. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Јас ги имам користено и можам да кажам дека сум задоволна.Мојата кожа е комбинирана така да ептен ми влијаеше добро.Зависи каков тип на кожа имаш.