Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    гелот го немам користено го користам тој против мозолчиња и за 3 дена без разлика каква мозолка и да е ја снемува одличен ми е не сум се оставила без него, а тоникот го користев во комбинација со маската за прочистување пори од истата линија клиарскин со што нанесував мака и потоа оние не толку длабоки црнки излегуваа на површина и само што ќе ги допрев излегуваа па одозгора со тоникот против црнки и одлично ми одговараше! моментално ги користам и понатаму ќе си ги користам!

2. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    Пилинг за отстранување црнки и превенција од акни и правам еднаш до два пати неделно со рицинусово масло (ги ''протерува'' црнките :rofl: ).

Прво се масира лицето со рицинусово масло 2 минути и се остава да делува околу 1 час.
    Потоа се брише со крпа претходно натопена во топла вода.
    После третманот кожата е мноооогу мазна. За да проверите колку е мазна пробајте на својата кожа ;)

3. Simona-M

Simona-M Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Јас одев еднаш месечно на третмани за чистење и ми требаа најмалку 4 дена лицето да ми се врати во нормала од раночки или црвенило и решив да кренам раце. Еднаш во неделата или во две недели го парам лицето на камилица и ги стискам црнките ама не крвнички туку колку може помалку да се воспали лицето па полека од недела во недела се редуцираат. Еднаш неделно ставам маска со кал од мртво море од AVON Planet Spa колекцијата и секоја вечер пред спиенје со памук го чистам и масирам лицето неколку минути со млеко за лице од Lea Fitofarm. Дури и ако е кожата масна млекото ја подобрува циркулацијата и помага да не се создаваат подкожни масни наслаги. Наутро го мијам лицето со обичен сапун и ставам хидратантен крем. Многу ми е подобрена состојбата. Исто така гледам кога ноам шминка птом дојдам дома да ја одстранам за кожата да дише... И тоа е тоа. Ако имате некој препарат ве молам споделете

4. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Здраво девојки! Јас имам проблем со црнките- имам 18 и нормално хормоните да ми работат ко ненормални :D Имам комбинирана кожа и имам црнки на Т зоната. Мојов проблем го решавам со одење на козметичар на третман чистење- на месец ипол, два, но бидејќи кожата ми е многу осетлива и нежна ми треба една недела за да ми се смират црвенилата и флекичките од третманот, дури некогаш и повеќе. Но после таа недела лицето ми е ко бебшко газе што се вика, меко, нежно. Имам фрлено купишта пари на производи за чистење и слично но некако ништо не ми се погодило што се вели. Е сега! Пред 2 месеца бев на козметичар, а во меѓувреме имав нарачано од Oriflame Pure Skin-Black head toner- тоник што спречува појава на црнки. Почнав да го користам уште следниот ден. Го ставам навечер- прво бришам шминка а потоа си се масирам со него. Значи после 2 месеца кожата ми е исто толку мека како што ми е после третман! Тоа е чудо невидено! :) не дека немам некоја црнка нова- но сепак тоа се прави и од храна и слично. Но нема такви црнки што изгледаат дури и како иглички :| Запрепастена сум од тоа како убаво ми делува- обично многу сум скептична за препарати кои се специјално наменети за црнки. Исто забележав дека кога го комбинирам со крема за лице од Doctor's - за сува кожа со маслиново масло, кожата станува неверојатно убава, мека, сјајна. Интересна работа е тоа што немам сува кожа а прекрасно ми делува комбинацијава! :?: в ^_^ Значи да напоменам дека нешто посебно природно чисто лице- без бубуличе или слично. Напротив- некогаш сум нафрлена некогаш ич!

Тоникот е 250 денари а кремата е под 100 денари- не знам точно.

Пишете што се напраиле :)))

5. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас го користам гелот од Авон Планет Спа Јапонски саке и ориз за чистење на лицето и црнките ги вади веднаш јас сум презадоволна од тоа и не би го менувала никогаш а и го препорачав на многу луге и сите се задоволни.Многу работи имам пробано и ништо не ми помогнало како ова.Еве ви сликичка

Прикачени фајлови:

• prod_1049146.jpg
      prod_1049146.jpg
      Големина на фајлот:
      8,4 KB
      Прегледи:
      368
  6. DeVoJkaTa999

DeVoJkaTa999 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    33
    Интересна работа само несум сигурна кој состојки точно ги меша ( англиски слабо ми оди :D ) ај ако сака некој нека погледне и нека пише.
    http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE&feature=related

едит: млеко и желатин :)

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Желатин и млеко...по една лажица и во микобранова на 10сек, ќе почекаш да се олади и нанесуваш

8. DeVoJkaTa999

DeVoJkaTa999 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    33
    Благодарам... Кога ќе пробам ќе ве известам за добиениот ефект, а ако проба некоја порано нека каже :)

9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    И уште нешто, вели unflavoured желатин, што во буквален превод би значело - без вкус. Ама јас не се разбирам од желатин и незнам каков е тој :) ваља има со различни вкусеви и овој е некој обичен :D не ми се смејте, стравно појма неам

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Има во погорните мислења искуства од желатинот и млекото, побарај и прочитај ;)

11. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    И после? Брадичка :D Нели рицинусовото масло го ставаме за побрз раст на косата? :^)

12. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    прочитав некое мислење дека clean&clear не помага , ама јас некоја година само тоа го користам (лосионот темно сино паковање) и презадоволна сум , сепак има разлика од кожа до кожа кај сите различно

13. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Јас ставам бадемово и канатрионово масло... помага, а за руцинусово прв пат мслушам :^)

14. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Девојки, не ја разгледував многу темава, но случајно барајќи на youtube, налетав на видеово. Па можеби ќе ве заинтересира :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Hz2AvZgL ... ure=relmfu

15. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    Хаха брадичка :rofl:
    Мислам дека за брадичка треба да произведуваш машки хормон и не верувам дека со рицинусово масло би се случило тоа. Третманов го правам континуирано веќе 2 и пол години можеби, од кога прочитав на интернет трагајќи по третмани за лице. Сеуште не ми пораснала брадичка :rofl:

Повеќе ме плаши отстранување црнки со ленти, еднаш сакав да пробам но другарка што ги користеше ми кажа дека покрај црнките и ги ваделе и влакната на лицето... тоа инстантно ме предомисли :^)

Покрај тоа со масло правам пилинг и со сода бикарбона, но веднаш после пилингот треба да се намачка кожата со хидрадантна крема затоа што пилингот многу ја суши кожата.
    Добар е за црнки, акни и поткожни акни.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ^Ај подетално кажи како се прави тој пилинг? :)

17. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    Нема голема филозофија, на влажна кожа се трие лицето (а може и телото) со сода бикарбона. Потоа се измива со вода. Понекогаш кога се туширам ставам и во гелот за туширање, не во шишето туку во рака :)

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    А што е со рицинусовото масло? :)

19. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    Имам пишано погоре
    А подетално.. :^)

Влегуваш во рандом аптека и си купуваш рицинусово масло околу 70ден е мислам. Дома го одвртуваш капачето, шишенцето малку ќе го свртиш косо за да ти капне масло во рачето. Тоа се нанесува на чиста (претходно измиена) кожа, било каде, може цело лице, и други делови од телото.
    Кога ќе се нанесе се масира 2-3 минути со кружни движења на прстите, дланките, сеедно.
    Потоа си седиш мрсна околу 1 час да упие колку-толку.
    На крај ќе земеш фротирна крпа за која не ти е жал, се натопува во топла вода, се цеди. Сега крпата е топла и влажна, тоа е моментот кога треба да се употреби. Се брише кожата со горенаведената крпа за да се отстрани маслото заедно со останатите непотребни компоненти.
    На крај се мие нормално со вода и сапун, уатевр, и пипни да видиш колку е мазно :!:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    за мазно верувам дека е мазно, но за црниките се двоумам дали испаѓаат, ај после ќе пробам имам дома рицинусово масло па ќе ви кажам дали исчезнала барем 1 црнка