Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. lokumce

lokumce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    18
    Јас мислам дека faye сака да каже со користење на третманов одредено време помага во отстранување на црнките...неможе да има резултати само од еднаш...

На faye му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    640
    ајде малце и јас да се укл... :) значи јас исто така имам мн проблеми со црнките. имам чисто лице, ама затоа носов ми е леле мајко. црнки, црнки, не мозам да трпам пробав буквално све, од лосиони,тоници, ленти, маски, до домашни рецепти итн. последно сто пробав е колекцијата клиарскин од авон и една маска со саке од ориз и нисто.... ми велат да одам на козметичар ама мене ми е страв дека кога ке ми го истискаат носот, ке ми се подуе и ке ми стане поголем(зш и вака ми е малце покрупен :) девојки, може ли да ми се деси тоа?

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Мислам дека најдобро решение ти е козметичар, веќе кога не ти се отстраниле со многу препарати за црнки. Носот може да ти се подуе и да ти биде црвен најмногу 4-5 часа, затоа ако се одлучиш да одиш на козметичар направи го тоа на пример навечер и право ќе си легнеш па никој нема да те забележи.

4. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    640
    залјубена фала на советот, излеа ќе мора да отидам :yawn: ;) ама сакав да прасам после за колку време ке ми се појават пак? зс сум слуснала дека не е третманот мн траен :)

5. simonaspase

simonaspase Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10
    Единствено што мене ми помогна за црнки е зелатин и млеко...

го нанесуваш чекаш да се исуши и тргаш... Значи све излага ... Толку лесно а корисно .. :)
    Рецептот е ....

Една лажица желатин , една лажица млеко...
    Во рерна ко пржиш или како му иде (печиш) ... Кога ке се направи течно го вадиш и со четка нанесуваш на местото со црнки.. Се суши и тргаш :)

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    хмммммммммм абе и јас го направив ова ама незнам зошто не ми беше успешно а баѓи ме болеше богами...го оставив убаво да се исуши ама не ми отстрани од црникве.....

На simonaspase му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    И јас го имам ова слушнато а и пред некое време гледав на јутуб како се прави ама не сум го пробала :) Баш ќе го пробам :) Се надевам на добри резултати :)

8. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Женски а на колку степени да ја ставам релната за да се растопи желатинов и колку време да стои, оти за во микровална пишува 10 секунди,ама микровална немам .

9. simonaspase

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10
    Нема везе на колку степени.. Важно е да се втечни , само пази да не ја запечиш ... :))

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    и јас немам микробранова, па затоа го ставив на шпорет на најако за неколку секунди е готови, ќе видиш и самата се познава и мене не ми беше јасно како иде ама си покажа тоа самото кога е готово.

П.С и веднаш измијте го ѓезвето за топла вода оти после маки ќе мачите за да го измиете

11. Simona-M

Simona-M Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Девојки, не знам дали е споменато некаде погоре, но јас од пред скоро почнав да го употребувам дневниот пилинг на Neutrogena за одстранување црнки и спречување на нивна појава. Навистина делува.

12. simonaspase

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10

Колку пари е??

13. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Пилингот на Неутрогена јас го земав 300 ден од Веро.
    Пишува на него дека има резултати за три недели,јас го користам нешто повеќе од месец дена и ги гледам ефектите сега- црнките ми се намалени,лицето ми е чисто,цел месец ниту најмала бубуличка ми нема испадната стварно сум презадоволна и го препорачувам на сите :*

14. simonaspase

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10
    Фала ти многу.... Баш ке го пробам :* :)

15. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    и јас имам проблем со црникте !! и онака случајно видов кај другарка ми во каталогот од авон колекција против црнки маска и тоник и си реков ај да пробам интересна некако ми доојде и стварно ми помогна и тоа мннннн!!! ја ја зедов само маската и супер ги ваѓа сеа ќе го земама и тоникот па да видам може ќе се реши проблемов со црникве!!:)

16. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    и јас имам проблем со црникте !! и онака случајно видов кај другарка ми во каталогот од авон колекција против црнки маска и тоник и си реков ај да пробам интересна некако ми доојде и стварно ми помогна и тоа мннннн!!! ја ја зедов само маската и супер ги ваѓа сеа ќе го земама и тоникот па да видам може ќе се реши проблемов со црникве!!:)

17. simonaspase

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10
    Сеа брзо ја зима ??? :)

18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Прв пат слушам за ова баш ќе го пробам. Само може да ми кажеш колку пати треба да се пивтори ова или само еднаш го правиш и толку? Ако ова не помогне ќе пробам и со ова што го фалите пилингот на неутрогена.

19. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    дада пред две недели

20. sweetGirl123

sweetGirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    читај , ефикасно е ова!:)

ќе ставиш да се вари чај од камилица. додека се вари,после 2-3 мин кога ке ја осетиш миризбата ќе ја ставиш главата над лончето да ти оди пареата во лице.така едно 10 мин и потоа,на месттото каде што имаш црнки ќе поминеш со бурма,пр на нос од горе надоле ,како да лупиш краставица..викаат ги вадело мн и мн помагало. позз