Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Јас неможам да најдам желатин (или па слепа сум)... ај кажете во какво пакување го купивте може така ке го видам...

2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    во најобична ќесичка, како што се продава ванилин шеќер, прашок за пециво и сл. Барај го кај пудинзите и додатоците за колачи во сите супермаркети обично таму стои ;)

3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Ќе ве замолам кој го знае рецептов да го напише. И јас имам проблеми со црнките и тоа само на носот инаку чисто ми е лицево.

4. ruzmarinka

ruzmarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    137
    Имаш на претходните страни како се прави.Јас ставив 1 кесичка желатин 1 лажица млеко и во микро прво на 10 сек ама не бесе како што треба растопено па +10 и беше ок.
    Иначе и на шпорет го правев ама треба повеке време на умерена температура

5. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Јас црнки највише на носот имам и многу ме нервираат,ќе идам за некој ден на козметичар пак да ми ги исчистат инаку вака не иде. :)

6. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132

Фала, барав ама вакво не видов ке одам утре пак ке си барам... |(

7. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Го пронајдов желатинот :) еве каде ..ГТЦ приземје, малата продавничка спроти продавницата на Веро. Нема шанси да ја промашите ;) п.с. беше 12 ден. :)

8. elenka1990

elenka1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Мене не ми помогнаа разните гелови и машки, едноставно навечер со прсти ќе ги стиснеш црнките и тие сами излегуваат, исто како кога стискаш бубулица што има гној, малце гадно но помага ;)

9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Јас имам чуство дека лентите за црнки баш и не ми помагаат,туку како повеке и повеке да ми се прават црнки :worried:

10. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Пробав ленти-ништо, желатин-ништо. -.-
    Пак би пробала со ленти, си мислев да не има повеќе ефект по туширање (се отвараат порите), тоа ќе биде мојот последен обид, ако пак не успеам, ај гив ап!

11. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Рок-а-фела оди на козметичар да го видиш Господ.

Јас имав црнки посебно околу носот, повеќе ми се познаваа, често мајка ми ми ги стискаше, ама немаше некој ефект за подолго време освен што ми се појавуваше многу црвенило кое траеше со денови. Имам пробано и ленти, лентите се само џабе фрлање пари, не помагаат, исто како летна за депилирање да сум ставила на лице, а црнките остануваат |( .

Отидов на еден третман на козметичар, прво ти го парат лицето(со пареа), потоа убаво ти се отвараат порите, и кога ги вади црнките не боли кој знае колку многу, по сето тоа те мачка со крема, за да не се појавува црвенило.
    Еве на раат сум веќе можеби шест месеци.

Се‘ друго е само фрлање пари за креми, желатин или ленти, се исплати да отидеш на козметичар.

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lokumce

lokumce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    18
    За тие сто користат ленти за црнки најубаво е на пареа прво десетина минути да се отворат порите...така многу повеке излагаат....

13. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    И претходно беше спомената колекцијата на Neutogena, како ефикасна против митесерии. Јас го користам лосионот Blackhead eliminating од оваа колекција и ептен сум задоволна. Длабински ја чисти кожата и ја спречува појавата на црнки.

14. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Детаљи те молам, каде, како, колку?

15. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Neutrogena ја има во Веро. Околу цената не сум многу сигурна, мислам дека ја земав со некоја промотивна цена 250-260 денари, ама провери. Инаку Neutrogena е бренд, нема утка. Сум го препрачала лосионот и на деца во ран пубертет 12-13 год. за чистење на првите митесерии и мајкиве се многу задоволни. Постои и 2 во 1 (маска и средство за миење на лицето). Пак велам за цената не сум сигурна,како и да е, вреди.

16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Неутрогена има и во Тинекс. Баш го гледав пилингот за лице беше околу 300 и нешто денари, но неколку форумџики го пофалија како ефикасен против црнките.

17. mystic92

mystic92 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Јас користам тоник против црнки од Авон. Баш и не ги елиминира црнките ама значително ги намалува порите, го чисти лицето и го изедначува тенот и крајниот ефект е свежо лице. :)))

18. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Во пола литар или литар вода се вари една китка магдонос, се прави чај и откако ќе се свари се цеди преку газа магдоносот за да се истисне целиот сок, и кога ќе се олади се додаваат 4-5 лажички јаболков оцет. Се мачка со памукче 4-5 пати во денот.
    Рецептов го слушав на ТВ и жената што го кажуваше кажа дека помагал за црнки и за акни и дека за 7 дена се забележувало губење на акните, црнките. Btw братучедка ми го испроба пошто немаше време за 4-5 пати да се мачка во денот, по 2 пати се мачкаше и задоволна е. Се надевам на некој ќе помогне.
    се извинувам што постов го постирам во неколку теми но можеби ќе им помогне на читателите

19. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    пробајте направете си домашен пилинг од пченични трици и јогурт. Супер е за цело лице, а посебно ги чисти и црнките на носот, јас пред малку си правев и не можам да се изначудам колку ми е мазен носот и нема ниту една црнка поќе :D

20. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Avon Clearskin immediate response blemish cleanser, веднаш чисти. :)