Мене не ми ја суши кожата, ок ми е (имам масна т зона на лице). Ваљда тебе не ти одговара на типот на кожата на лицето
Ок Ви благодарам го купив вчера се миев двапати со него па ок ми е сега за сега и плус има разладувачки некој ефект што за врмево е супер. само не знам што е разликата помегу http://www.ivis.bg/garnier-skin-natural ... p3110.html и бидејќи јас ова со белово го купив?
еве јас ќе ти помогнам. ја има онаа на виталиа побарај ја во поголемиве маркети или пак аптеките ( побарај најпрво во зегин бидејќи таму би требало да е најефтина ) а на форумов доста ја фалеа. Еве ти линк види како изгледа http://www.vitalia.com.mk/suplementi-ns ... tekst.nspx и ај ако ја купуваш пиши по некое време за резултати пошо се мислам и јас да ја купам. поздрав
Mи текна нешто што го правев лани. зоврев 250 мл вода и кога ке се излади се става мало лажиче јаболков оцет(јас ставив едно ипол) и таа течност после се нанесува на лице и некако мазно го прави лани имав ефекти ама го прекинав и сега ми текна и пак си го направив. одма носов со црнки ми омекна малце и ке го ставам неколку пати на ден и да се надевам дека пак ке ми помогне. ова го прочитав во списание лани.
vaka znaci jas ova go probuvav i navistina pomaga ke zemes zelatin i malce mleko ke ro razmesas i ke go staves vo mikro do 1 min najvise bidejki moze da ti se rasprsne od prilika 20,30 sekundi potoa ke go naneses na liceto i po 1 minuta ke do odlepis t.e tecnostata se stvrdnuva i lesno mozes da ja otstner (zelatinot i mlekoto) koa ja otstranes na nea ke gi zabelezizi crnkite probaj go vaka zemi zelatin i mleko razmesaj gi i stavi gi vo mikro malce od prilika 30 sekundi no vnimavaj da ne ti se rasprsnat vo mikro potoa nanesi ja na liice i po 10 sekundi otstranija mlekoto i zelatinot ke se zalepat na liceto i mnogi lesno se otstranuva pozzz pomaga ova [mod-kirilica:22bopck7][/mod-kirilica:22bopck7]
Пареата ќе ти помогне! Зовриј вода со чај од камилица! Потоа седи над тенџерето со зовриена вода половина час (но биди покриена со пешкир одозгора) и на крај лицето убаво истриј го со сув пешкир! Мене ми помогна! Поздрав!
Со паста да, но пред пастата земи си мраз, стави го 1 мин. на местото каде што ќе ставаш паста, потоа 30 секунди пауза, па повторно уште 1 минута, потоа одма стави паста и држи ја до сабајле, помага
Пробајте со пареата и со прстенот навистина црнките излегуваат! Само што е малку болно и после црвено е лицето, меѓутоа лицето како е меко да видите
Наутро и навечер го исплакнувам лицето, а потоа со една крема од Гарниер се мачкам на лицето и го тријам околу 20 секунди...потоа ке го исплакнам и ке си намачкам Control Shine од Нивеа (наутро) a bye - bye sport (навечер).Ефектот е одличен...се надевам дека ви помогнав Значи, наместо со Гарниер можете убаво да го поминете со тоник од Нивеа ( сите помагаат) потоа Control Shine од Нивеа ( наутро), а bye - bye sport (навечер)...
Здраво и јас го имам истиот проблем,имам премногу црнки на лицето сум пробала некој маски ама од тие ми излегуваат мозолчиња,па ако има некој маска на природен начин ( домашна ) ве молам да ми кажете.
И јас го имам истиот проблем до сега,купив многу кремови (Garnier Clean&Clear Nivea...) ништо не помага
абе луѓе никакви креми лосиони против црнки нема да ви помогнат !!! ако не фати рака што ке ги истисне тие црнки незнам друго што ! а ниедна крема или лосион нема да ви ги извадат црнките, нема логика тие мора да се стиснат за да излезат а со мачкање ''сигурно ке излезат'' да - ако се лажеме
ne e to problemot racete ke gi istisne no problemot e ot ke se istisnat ja gi stiska no potoa imam golema infekcija na liceto veruvajde deka liceto celosno mi se pcrvenuva pa potoa mi se pravat neznam nekakof vid na luznii pa liceto mnogu me boli i sto e najtragicno toa ne vrvi 4 5 dena bef na lekar i mi rekoa deka kozata mnogu mi e osetliva i deka ne treda da gi stiskam paa zatoa ne znam sto da pravamm ako imate nekoj sovet plsss pomognetemi [mod-kirilica:339f8qip][/mod-kirilica:339f8qip]
паа тоа е многу нормално дека целата кожа ке ти се вцрвени ама тоа не е инфекција што ти е на тебе на сите од стискањето ни се вцрвенува и треба дури до еден ден- два кај оние со осетлива кожа за да се смири црвенилото ама тоа е затоа што се стиска кожата и неможе да помине без црвенило и тоа е далекуууууууууу од ИНФЕКЦИЈА
За отстранување на црнките нема подобро од козметичар,затоа што отстранувањето на црнките е комплицирна и осетлива работа па не треба тоа да го правиме на своја рака. Козметичарот најпрво лицето го мачка со топли билки па го премотува со завој и над него става пластична маска со регулирање на топлината и така се стои околу 15 до 20 минути,потоа ги отстранува билките и кожата е омекнета,а порите отворени и спремна за чистење,па козметичарот добро ви ги истиснува односно вади црнките (да напоменам доста боли),послем од кога ке ви ги исчисти црнките кожата ја премачкува со етерично масло во зависност од типот на кожата (може со етерично масло од чајно дрво,етерично масло од портокал,лимон и сл....) потоа со етеричното масло се стои околу 10-15 минути да упие а остатокот се отстранува па на крај се става маска за смирување на црвенилото.........значи тој козметички третман трае околу 1 до 2 часа а кошта околу 700 до 800 денари Значи сите тие работи ние не можеме самите да ги направиме дома затоа што пред се немаме потребни препарати кои се стават пред и послем истиснувањето на црнките па си предизвикуваме иритации,црвенила па дури и уште полошо на местото каде ни стоела црнката ке ни се направи бубулица
зависи кај некои да кај некои не, лично кај мене не ама само еднаш пробав не успеав и толку незз грдо ми мириса сепак пробај не губиш ништо а и не е нешто скапо да се мислиш дали да го пробаш со среќа