Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    некој да ми каже каде да ги најдам лентите од Nivea .. и колку пари чинат :)

2. D-Bjanchi

D-Bjanchi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Во било која аптека, парче 45-50ден, а цело паковање 300ден, во кое имаш 4 ленти за лице и 2 за делот кај челото и брадата :)
    Или после туширање залепете обичен фластер на делот кај шо има црнки. Нема да ги извлечи сите, ама дел сигурно :))

3. angela.21

angela.21 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Во сад стави топла вода и наведни се со лицето над садот, покриј си ја главата со крпа и пареата ќе ти ги отвори порите,после лесно можеш и самата да си ги извадиш црнките.Јас се мијам со Гарниер сапун за нормална и комбинирана кожа и сум задоволна.

4. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    баш вчера пробав така .. над пареа да стојам .. и да си ги истиснам црнките ... али ништо .. ми се чини моиве црнки со ништо не се вадат :(

5. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Ми го испофалија на Garnier за чистење на црнки... го има некој користено?

6. JustNena

JustNena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Квасецот го раствораш со ладна вода ? И кога ќе ја излупиш маската го миеш лицето ??

од каде ја купи ? :)

7. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Сакам да прашам колку се оние ленти за отстранување црнки на лицето и дали помагат,мислам ги отстрануваат ли црнките?

8. ladyred

ladyred Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    мене ова ми поможи многу :D

Прикачени фајлови:

• prod_1049137.jpg
      prod_1049137.jpg
      Големина на фајлот:
      8,3 KB
      Прегледи:
      318
  9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ауу да тие од Нивеа, 45 дена е една лента, ја последно си купив 2, и се зачудив како излегуваат. :o
    Од тие за на нос, како си се накотија на лентата, треба пак да си купам.
    П.С 10 минути ќе изгледаш ко носот да ти е скршен. :D
    И пред да ја ставите лентата на чисто лице, таа треба да биде сува, а местото т.е носот да биде влажно, намачкајте го малку со вода пред да ја залепите. :)

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Баш ќе пробам.Бидејки има луѓе на кои не им помагаат овие ленти и затоа не бев сигурна.
    Во продавница треба да ги има нели?
    Фала за советите :)

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ја ги купив од Зегин, би требало да ги има во секоја подобро снабдена аптека. :)

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Леле девојки јас си направив проблем :tmi:
    Вчера вечерта досадно ми беше и се гледам имав некои како внатрешни црнки, нема одозгора такво црно туку како дупки и кога ќе ги стиснеш како црнка излага, вајда тоа е. Имав едно 10-15 ги испостискав и си го направив местото лом, цела сум со рани :x
    Ни пудра не покрива, а утре сум во школо ваква ко претепана не се појавувам па што сака нека е :lol:
    Што би ми помогнало? :^)

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Прво што ми текна на памет е да почуваш мраз на раните или да ставиш ладни кругови од краставица, можда малку ќе спадне тоа црвенилото, друго не ми текнува. :^)

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Јас вчера го направив пилингот со сув квасец за отстранување на црнките ама ништо, никаков резултат кај мене нема. Сега планирам да го пробам тој со аспирин па да видиме. Позз

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Јас го имам пробано пилингот со аспирин ама немаше никакви ефекти.
    Ама зависи кај некого може да делува, кај некого не, најмногу зависи од типот на лицето.

16. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Никако сами вадење црнки, строго на козметичар бидејки има такви црнки и поткожни бубулици што се вадат со само со иглички. Сами дома ништо освен беља нема да направиме.

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ако некој се одлучи да ги ваѓа сам(а повеќето го правите тоа) земајте памукчиња или тоалетна и секако со чисти раце. Мене и на козметирач ко бев веѓиве да ги правам, козметирачката ми ги стегаше со памукчиња.

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас пробав да ги извадам црнките од носот како што е прикажано на видеово, ама го немаше тој ефект што го очекував. Ги купив потребните состојки, ставив се како што е опишано, ама некако потечна ми испадна смесата. И ужасно лошо мирисаше :|
    Ако пробал некој вака да ги среди црнките, нека сподели искуство.
    Моментално во потрага сум по ваквите купечки pore strips, ама не можам да најдам. Да не видел некој по аптекиве? :?:
    http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE

19. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15

Јас го имам пробано ова .. и .. бидејќи кожата ми е специфична .. и црнките многу тешко ми се вадат ... имаше ефект ... минимален .. инаку јас би ти препорачала .. откако ќе ставиш желатин и млеко (во филчан) во ѓезве .. стави жешка вода.. и потопи го филчанот до некаде .. за да се стопи желатинот .. и таман кога ќе се стопли смесата .. ќе помогне и во отворањето на порите .. и ќе има поголем ефект .. иначе смесата ...гледај да ја правиш не многу густа не многу течна .. со неколку припремања ќе го совладаш :P ..
    ти посакувам среќа :D

20. FemmeBrunette

FemmeBrunette Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    46
    Мене конечно по којзнае кој пат, ми успеа ова со желатинот. Не ги вади сите црнки, мислам само оние кои се созреани. Сепак, одличен пилинг за лице.