Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    а дали некој ги има пробано лентиве на нивеа? имам слушнато дека многу биле добри, ама ги немам сеуште пробано, ај ако има некој искуство со нив нека пише...

2. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    lola-86, апаратчето го купив 1300 денари...
    Noemi- точно, не треба многу често користење на маски, а јас тој третман си го правам еднаш до два пати месечно... наместо да одам кај козметичар, тој третман го правам сама во домашни услови и ми дава подобри резултати отколку кога одев кај козметичар... а во козметички салон истото го прават, па бидејќи јас ги имам сите средства, и што ми е најважно вакум апаратчето, не одам повеќе кај козметичар за лицето. А за алкохолот, сигурно предизвикува создавање на црнки, за тоа се консултирав и со дерматолог, а воедно и се суши кожата. Затоа најдобар избор е благ лосион, кој не содржи алкохол.

3. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Во врска со лосионите користам Chloramphenicol го има во аптеките, содржи алкохол, но дефинитивно многу помага темелно го прочистува лицето, го користам 2-3 пати дневно и премногу сум задоволна.

4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Освен на лицето и на нозете имам црнки |(
    црнките те прават грда, знаете ли нешто против црнки на нозете, секако неможе со тоник за лице да ги мачкам и нозете :shake:
    Ај ве молам пишете :)

5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367

за мене ова беше џабе потрошени пари а не се баш ефтини, ама баш ништо не ми извади...

6. ida123

ida123 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Може да пробате да земете желе се купува од продавница 15 денари, се става две или три лажици млеко и се загрева додека не се растопи, потоа си го нанесуваш на лицето каде што имаш црнки и оставаш да се исуши.Потоа го вадиш и се што си имала во црнките се вади.Проверено е, јас сум задоволна од тоа има и видео на youtube, јас од таму видов :D :inlove:

7. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    ^^ желе , она благото за јадење што го има во разни бои ??
    На такво мислиш??
    Не сум слушнала за ова.. :?:

8. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Ух и за мене , тотално се разочарав.... :(

9. lady011

lady011 Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, нова сум овде и имам еден проблем.Порано мислам пред неколку месеци имав преубаво лице, користев крем за лице Бекутан и незнам некои други менував и малку пудра се разбира.Но откако заминав од дома, мислам сега сум на факс., во стан сум и почна на лицето да ми се појавува бенки, црнки, мозолки и незнам што уште.Ми се расипа ама не многу, незнам сега што да правам, сега користам солеа крема за лице оти ми рекоа дека од бекутан се појавувале многу црнки, а јас немав мака од него.Незнам што да правам, не користам многу пудра, т.е. минимално, дали има посебна крема за сува кожа? Поздрав.

10. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    Јас незнам како и успеа на братучедка ми, ама со една маска за лице од јогурт и лимон и се тргнале црнките на лицето и сега има преубаво лице.

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Дај кажи ни нешто повеќе за маската од јогурт.

12. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Еј женски пробајте го ова
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... jaZeamT4wA
    Исто ко тие лентите на нивеа само со јајца
    Мислам дека не излегуваат цели али јас утре ќе си направам на носот имам многу па ќе ви кажам
    Иначе откако ќе ја извадите хартијата, поминете со коцка мраз :)

13. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Еј женски пробав со белка, како на видеово и поголем број ми излегоа 8)

На tanjusskat му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Имам чисто лице.Али само над устата веднаш,имам две малечки црнки ги стиснав и ми помина,но сега ми повторно ми се појавија.Некоја финта што да напраам за повторно да не ми се појавуваат? :D

15. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Сега пробавме заедно со братучетка ми и ништо од работава, нас не ни помогна :(

16. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Јас пред 10 мин. ја направив таа маската со белката и во моментот ми е на лицето(на деловите каде што имам црнки) па ќе пишам за резултатите :)

17. dalika1

dalika1 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    7
    Јас имам многу црнки во пределот оклоку носот и назнам како да ги извадам,со се пробав :@

18. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Со маската од белка нспаднаа многу црнки така 7-8 :D .А иначе после тоа и жолчката ја ставив на лицето и добра е,кожата е освежена,мека и мазна :)

19. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    И јас ја пробав , добра е не вади се али голем дел излегоа, сега ке пробам да практикивам на секои 3 дена па ке видиме дали има подобрување. :D

20. mari-mari

mari-mari Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    еве и јас ја пробав денес маската со белка и хартија (палома) и задоволна сум, скоро сите црнки ми излегоа + кожата ми е мека и нежна и потхранета....Инаку ми беше малку да не речам страв да ја ставам да не случајно се издепилирам :D ама добро излезе на крај - ПРОБАЈТЕ ;)