Црнки на лицето

Discussion in 'Лице' started by Sonce, Nov 11, 2009.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Исто и мене ништо не ми помогна.

2. ribce27

ribce27 Истакнат член

здраво девојки и јас векје од кога знам за лицево мое имам црнки најмногу во пределот на носот.колку и да ги стискам пак се прават затоа што имам мн отворени пори дури ми се познаваат.но еве неколку совети од мене кои почнав да ги употребувам а и корисни се.мн е вазно редовно да го миете лицето и тоа со ладна вода,чистетего со навлазнет пешкир (лесно тријте го) шминката темелно вадетеја,навлаката од перницата да ви е секогаш чиста(често менувајтеја)правам и домасни маски од јајце,мед ,лимон,сок од морков...пробајте нешто од ова .позз

3. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Море пилинзи, море ленти на нивеа, ништо братееееее....Носов ох.... :@ :@ :devil:

4. belieber

belieber Популарен член

На тие што не им помогнало тоа со белката од видеото, ако не го пареле прво лицето нормално дека нема да им успее, пошто треба прво да се отворат порите, а ако не е до тоа незнам до што е.

5. tweety26

tweety26 Популарен член

Утре ќе ја пробам и јас маската со белка,па да видиме каков резултат ќе има. :)

6. ribce27

ribce27 Истакнат член

jas prvo go izmiv loceto nekolku pati so topla voda da se otvorat porite i staviv belka od jajce pa hartija no nisto :@

[mod-kirilica:79hqus4t][/mod-kirilica:79hqus4t]

7. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Пробав со ова јајцава. Излегоа некои ама тие црните на носот не бре брате, нема шанси! Преубава маска за потхранување на кожа иначе, ама јас имам едни ептен ептен катран црни на носот што ме вадат од памет. Ништо козметичар му е мајката :D . Ќе идам у понеделник-вторник па ќе кажам што како.

8. tweety26

tweety26 Популарен член

Ја направив денес и јас оваа маска и се покажа добра и за лицето а и вади по неколку. :) Само како што рекоа погоре прво лицето малку под пареа или со жешка вода се плакне за да се отворат порите.

9. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Јас користев тоник, но бидејќи заборавав да го мачкам лицето, уште повеќе ми се појавија, и сега го гористам овој крем од Avon . Како тоник и крем е :)

Attached Files:

10. princess3

princess3 Активен член

Најбрзо и наједноставно решение ти е со златна бурма...Имам пробано, ќе ја навлажниш и ке поминиш на местото каде имаш црнки малце посилно и готово ке ги најдеш црнките на прстенот.

11. CIA

CIA Популарен член

Уф,не ми работат звучниците па неможам да ја слушнам типката на видеото што зборува,гледам со фен дува,и сега колку време да се остави белката на лицето и со фен ли треба да се дува?...ај ве молам одговорете ми побрзо,оти таман да си ја направам маскава кога ќе испаднам од бањање :)

12. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Немора со фен , таа така прави за побрзо да се засуши белката.

13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Го користам пилингот Clean&Clear веќе околу 3 години, ама мене не ми помага за чистењето на црнките (имам на носот). Само така ја измазнува кожата и помага ако имаш акни. Го користам и тоникот од истата линија ама црнките не исчезнуваат скрос :^)

14. LaBella

LaBella Популарен член

Користи/користел некој ваков вакуум чистач на пори? Сакам да пробам со вакво ама не знам дали има ефект па да не фрлам за џабе пари

15. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Да, јас користам таков, па затоа што имам и маски и немам потреба да давам пари за козметички третмани... само што моето вакум апаратче е Панасоник, а го зедов од Техно маркет за 1300 денари... инаку, треба да се користи повеќе пати за да се има ефекти... не може од едно користење да излезат сите црнки, и не ги вади а еднаш 100 %, ама повеќето барем мене ми излегуваат... моето апаратче е слично на тоа од втората слика.. позз

LaBella likes this.
  16. andreajosi

andreajosi Активен член

Јас порано имав многу црнки, лицето ми беше одвратно,ама користам peel off маска за лице од нивеа, една најефикасна маска што сум ја пробала. Се стврднува на тебе,како гипс е малку ама лога ја вадиш се гледаат точки од порите супер е позззз

17. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Јас користам Леа лусион за акни па и за црнките ми помага.

18. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

И јас имам црнки на лиццето пробав се и сешто но ништо не помогна.

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

јас користам пилинг од нивеа па нема некој ефект а сега го земав од авон,...кој пилинг според вас е најдобар?? и што е најефикасно средсво според вас?!.поз

20. stylishh

stylishh Популарен член

ех како да ги отстранам,неможам на носот ми се забележливи од секојдневна шминка, кажете совет :worried: