Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Исто и мене ништо не ми помогна.

2. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    здраво девојки и јас векје од кога знам за лицево мое имам црнки најмногу во пределот на носот.колку и да ги стискам пак се прават затоа што имам мн отворени пори дури ми се познаваат.но еве неколку совети од мене кои почнав да ги употребувам а и корисни се.мн е вазно редовно да го миете лицето и тоа со ладна вода,чистетего со навлазнет пешкир (лесно тријте го) шминката темелно вадетеја,навлаката од перницата да ви е секогаш чиста(често менувајтеја)правам и домасни маски од јајце,мед ,лимон,сок од морков...пробајте нешто од ова .позз

3. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Море пилинзи, море ленти на нивеа, ништо братееееее....Носов ох.... :@ :@ :devil:

4. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    На тие што не им помогнало тоа со белката од видеото, ако не го пареле прво лицето нормално дека нема да им успее, пошто треба прво да се отворат порите, а ако не е до тоа незнам до што е.

5. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Утре ќе ја пробам и јас маската со белка,па да видиме каков резултат ќе има. :)

6. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    jas prvo go izmiv loceto nekolku pati so topla voda da se otvorat porite i staviv belka od jajce pa hartija no nisto :@

[mod-kirilica:79hqus4t][/mod-kirilica:79hqus4t]

7. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Пробав со ова јајцава. Излегоа некои ама тие црните на носот не бре брате, нема шанси! Преубава маска за потхранување на кожа иначе, ама јас имам едни ептен ептен катран црни на носот што ме вадат од памет. Ништо козметичар му е мајката :D . Ќе идам у понеделник-вторник па ќе кажам што како.

8. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Ја направив денес и јас оваа маска и се покажа добра и за лицето а и вади по неколку. :) Само како што рекоа погоре прво лицето малку под пареа или со жешка вода се плакне за да се отворат порите.

9. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Јас користев тоник, но бидејќи заборавав да го мачкам лицето, уште повеќе ми се појавија, и сега го гористам овој крем од Avon . Како тоник и крем е :)

Прикачени фајлови:

• prod_1121624.jpg
      prod_1121624.jpg
      Големина на фајлот:
      15,6 KB
      Прегледи:
      152
  10. princess3

princess3 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Најбрзо и наједноставно решение ти е со златна бурма...Имам пробано, ќе ја навлажниш и ке поминиш на местото каде имаш црнки малце посилно и готово ке ги најдеш црнките на прстенот.

11. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Уф,не ми работат звучниците па неможам да ја слушнам типката на видеото што зборува,гледам со фен дува,и сега колку време да се остави белката на лицето и со фен ли треба да се дува?...ај ве молам одговорете ми побрзо,оти таман да си ја направам маскава кога ќе испаднам од бањање :)

12. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Немора со фен , таа така прави за побрзо да се засуши белката.

13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Го користам пилингот Clean&Clear веќе околу 3 години, ама мене не ми помага за чистењето на црнките (имам на носот). Само така ја измазнува кожата и помага ако имаш акни. Го користам и тоникот од истата линија ама црнките не исчезнуваат скрос :^)

14. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Користи/користел некој ваков вакуум чистач на пори? Сакам да пробам со вакво ама не знам дали има ефект па да не фрлам за џабе пари

15. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Да, јас користам таков, па затоа што имам и маски и немам потреба да давам пари за козметички третмани... само што моето вакум апаратче е Панасоник, а го зедов од Техно маркет за 1300 денари... инаку, треба да се користи повеќе пати за да се има ефекти... не може од едно користење да излезат сите црнки, и не ги вади а еднаш 100 %, ама повеќето барем мене ми излегуваат... моето апаратче е слично на тоа од втората слика.. позз

На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. andreajosi

andreajosi Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Јас порано имав многу црнки, лицето ми беше одвратно,ама користам peel off маска за лице од нивеа, една најефикасна маска што сум ја пробала. Се стврднува на тебе,како гипс е малку ама лога ја вадиш се гледаат точки од порите супер е позззз

17. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Јас користам Леа лусион за акни па и за црнките ми помага.

18. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    И јас имам црнки на лиццето пробав се и сешто но ништо не помогна.

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас користам пилинг од нивеа па нема некој ефект а сега го земав од авон,...кој пилинг според вас е најдобар?? и што е најефикасно средсво според вас?!.поз

20. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    ех како да ги отстранам,неможам на носот ми се забележливи од секојдневна шминка, кажете совет :worried: