Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    И јас го имам истиот проблем. Имам црнки на носот и на брадата.
    Секогаш после капење , кога се отворени порите од топлата вода ќе земеш некое златно прстенче потенко и ке ја триеш кожата околу носот. Сите црнки излегуваат.
    А после тоа ќе се намачкаш со лосион. Јас го користам Хлоранфеникол. Помага.
    Поздрав

2. MariaWaldorf

MariaWaldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
  3. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Стискај стискај,и цела сум и на челото и на носто направена со модри флеки од стискање,на некои места рани од што сум се разгребала,катастрофа ми е лицево,а стварно ептен имам црнки.
    Кажете некоја крема некоја маска за мрсна кожа која ќе ми помогне да ги оттргнам колку толку црнкиве.

На attias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    фала на совет ,користев хлоранфеникол подолг период,и престанав оти почна да ми се суши кожата,ама мислам доста е пауза ,ке тркнам да си купам

5. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    купив хлоранфеникол,и синоќа си го исчистив лицето ,прво со сапун потоа со лосионот,и одма ми се исушија акните што ги имав а за црнките пробав со прстен многу малце ми се отстранија :|

6. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Имам слушнато дека пареата со камилица помага за црнките има ли некој пробано?

7. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Јас имам пробано. Прво си правев пилинг со кафе, се избањав и после она со пареата. Стоев едно 15тина минути над тенџерето, ама си ставив крпа одозгора за да не ми ’бега’ пареата. И одма после тоа, ги истискав и завршена работа. Ем помалку боли, ем не остануваат дупчиња. А башка мене ми беа на работ на горната уста, а устата е многу осетлива на допир, ама не болеше. :)

п.с. само онака спомнав за пилингот, не мора да се прави.

8. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Пробај вака
    Зовриј вода со едно кесиче чај од камилица и држи го лицети врз пареата, а притоа да си ставиш едно пешкирче за да не ти ,,бега,, пареата.
    Кај мене делуваше, бидејки од ова што читам, ти веројатно имаш мрсна кожа.
    :)

9. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    А потоа никнуваат ли повторно црнките мислам после пареата.

10. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Хм се сеќавам , истите проблеми ги имаше другарка ми ..
    Секоја вечер над пареа , маски, зелена глина и други работи. Едвај се справи.
    Види , мислам, дека имаше една тема за тоа :) :D

11. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    јас немам некој проблем со црнките но се случува да ми искочи некоја од време на време , веке еден месец го користам CLEAR SKIN _______Blackhead clearing lotion со салицилна киселина . пробајте и со среќа :)

12. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ми кажуваше 1 пријателка за некој третман против црнки по салоните што го нуделе,и она го правеше и вика бил супер.Со мастер скин апаратот се правел,некако било како спакла тоа направата,со неа ти поминува по лицето а тоа како на пареа било и ги уништувало црнките.Таа рече дека 80% ги снемувало.Мислам дека за во Силуете ми кажа го правела.Дали некој има пробано друг вакво нешто?Се заинтересирав и сакам да одам набрзо да го видам и тоа чудо.Мислам дека околу 600 ден.рече платила.Немам кој знае колку па се надевам ќе ми се исчисти скрос.

13. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Јас немам некој голем проблем со црнките, ми испаѓаат само на носот и не се многу забележителни ама сепак не ги сакам. Не одам по третмани и не користам никакви препарати, само кога се бањам уште во кабината додека сум со прстенот минам по носот, и верувајте ги снемува скоро сите :) Пробајте, нема да ве чини ништо, а сепак е ефикасно, колку-толку :)

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Во која аптека има од лентите за нос на Нивеа ама на парче,секaде каде што прашував ги даваа цело пакување?

15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    јас да те попишманам, ама за ништо не ги бива. Јас смотана се затрчав цело пакетче си купив и се разочарав. Не дека до толку имав големи очекувања, ама ич бре, ништо, јок, за џабе парите дадени :worried:

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    ^ Јас на Нивеа ги имам земано порано,што знам не се до толку лоши :?:

17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Може до кожата да е, што знам. Мене и тие што ми ги извади, ми остави дупчиња така, без врска, па си се вратив на рачно чистење :worried:

18. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    И јас ги имав купено лентите, ама буквално никаков резултат немаше. Ете ќе искочи нешто ново и одма да го пробам јас. Тоа беше пред неколку години. Од тогаш ми нема текнато да купам пак.
    Третман дома, со пареа па стискање е дефинитивно најефикасно.

На tanjusskat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Мене ова доста ми помага, секако дека не ми ги остранва сите црнки но многу позадоволна сум отколку оние илјадници други производи кои за ништо не вредеја. И крајно решение од овие досадните црнки вервајте нема.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    а девојки овој лосионот хлорафеникол помага за отстранување на црнки или не?....јас имам чисто лице ама имам црнки на носот и на брадата...па се мислев да го земам овој дури да си купам вакум чистач за лице...