Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    И јас го имам истиот проблем. Имам црнки на носот и на брадата.
    Секогаш после капење , кога се отворени порите од топлата вода ќе земеш некое златно прстенче потенко и ке ја триеш кожата околу носот. Сите црнки излегуваат.
    А после тоа ќе се намачкаш со лосион. Јас го користам Хлоранфеникол. Помага.
    Поздрав

2. MariaWaldorf

MariaWaldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
  3. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Стискај стискај,и цела сум и на челото и на носто направена со модри флеки од стискање,на некои места рани од што сум се разгребала,катастрофа ми е лицево,а стварно ептен имам црнки.
    Кажете некоја крема некоја маска за мрсна кожа која ќе ми помогне да ги оттргнам колку толку црнкиве.

На attias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    фала на совет ,користев хлоранфеникол подолг период,и престанав оти почна да ми се суши кожата,ама мислам доста е пауза ,ке тркнам да си купам

5. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    купив хлоранфеникол,и синоќа си го исчистив лицето ,прво со сапун потоа со лосионот,и одма ми се исушија акните што ги имав а за црнките пробав со прстен многу малце ми се отстранија :|

6. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Имам слушнато дека пареата со камилица помага за црнките има ли некој пробано?

7. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Јас имам пробано. Прво си правев пилинг со кафе, се избањав и после она со пареата. Стоев едно 15тина минути над тенџерето, ама си ставив крпа одозгора за да не ми ’бега’ пареата. И одма после тоа, ги истискав и завршена работа. Ем помалку боли, ем не остануваат дупчиња. А башка мене ми беа на работ на горната уста, а устата е многу осетлива на допир, ама не болеше. :)

п.с. само онака спомнав за пилингот, не мора да се прави.

8. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Пробај вака
    Зовриј вода со едно кесиче чај од камилица и држи го лицети врз пареата, а притоа да си ставиш едно пешкирче за да не ти ,,бега,, пареата.
    Кај мене делуваше, бидејки од ова што читам, ти веројатно имаш мрсна кожа.
    :)

9. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    А потоа никнуваат ли повторно црнките мислам после пареата.

10. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Хм се сеќавам , истите проблеми ги имаше другарка ми ..
    Секоја вечер над пареа , маски, зелена глина и други работи. Едвај се справи.
    Види , мислам, дека имаше една тема за тоа :) :D

11. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    јас немам некој проблем со црнките но се случува да ми искочи некоја од време на време , веке еден месец го користам CLEAR SKIN _______Blackhead clearing lotion со салицилна киселина . пробајте и со среќа :)

12. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ми кажуваше 1 пријателка за некој третман против црнки по салоните што го нуделе,и она го правеше и вика бил супер.Со мастер скин апаратот се правел,некако било како спакла тоа направата,со неа ти поминува по лицето а тоа како на пареа било и ги уништувало црнките.Таа рече дека 80% ги снемувало.Мислам дека за во Силуете ми кажа го правела.Дали некој има пробано друг вакво нешто?Се заинтересирав и сакам да одам набрзо да го видам и тоа чудо.Мислам дека околу 600 ден.рече платила.Немам кој знае колку па се надевам ќе ми се исчисти скрос.

13. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Јас немам некој голем проблем со црнките, ми испаѓаат само на носот и не се многу забележителни ама сепак не ги сакам. Не одам по третмани и не користам никакви препарати, само кога се бањам уште во кабината додека сум со прстенот минам по носот, и верувајте ги снемува скоро сите :) Пробајте, нема да ве чини ништо, а сепак е ефикасно, колку-толку :)

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Во која аптека има од лентите за нос на Нивеа ама на парче,секaде каде што прашував ги даваа цело пакување?

15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    јас да те попишманам, ама за ништо не ги бива. Јас смотана се затрчав цело пакетче си купив и се разочарав. Не дека до толку имав големи очекувања, ама ич бре, ништо, јок, за џабе парите дадени :worried:

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    ^ Јас на Нивеа ги имам земано порано,што знам не се до толку лоши :?:

17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Може до кожата да е, што знам. Мене и тие што ми ги извади, ми остави дупчиња така, без врска, па си се вратив на рачно чистење :worried:

18. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    И јас ги имав купено лентите, ама буквално никаков резултат немаше. Ете ќе искочи нешто ново и одма да го пробам јас. Тоа беше пред неколку години. Од тогаш ми нема текнато да купам пак.
    Третман дома, со пареа па стискање е дефинитивно најефикасно.

На tanjusskat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Мене ова доста ми помага, секако дека не ми ги остранва сите црнки но многу позадоволна сум отколку оние илјадници други производи кои за ништо не вредеја. И крајно решение од овие досадните црнки вервајте нема.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    а девојки овој лосионот хлорафеникол помага за отстранување на црнки или не?....јас имам чисто лице ама имам црнки на носот и на брадата...па се мислев да го земам овој дури да си купам вакум чистач за лице...