И јас го имам истиот проблем. Имам црнки на носот и на брадата. Секогаш после капење , кога се отворени порите од топлата вода ќе земеш некое златно прстенче потенко и ке ја триеш кожата околу носот. Сите црнки излегуваат. А после тоа ќе се намачкаш со лосион. Јас го користам Хлоранфеникол. Помага. Поздрав
Мене ми помогна Clean&Clear .. http://what-maria-loves.blogspot.com/2012/04/review-clean-blackhead-clearing-daily.html
Стискај стискај,и цела сум и на челото и на носто направена со модри флеки од стискање,на некои места рани од што сум се разгребала,катастрофа ми е лицево,а стварно ептен имам црнки. Кажете некоја крема некоја маска за мрсна кожа која ќе ми помогне да ги оттргнам колку толку црнкиве.
фала на совет ,користев хлоранфеникол подолг период,и престанав оти почна да ми се суши кожата,ама мислам доста е пауза ,ке тркнам да си купам
купив хлоранфеникол,и синоќа си го исчистив лицето ,прво со сапун потоа со лосионот,и одма ми се исушија акните што ги имав а за црнките пробав со прстен многу малце ми се отстранија
Јас имам пробано. Прво си правев пилинг со кафе, се избањав и после она со пареата. Стоев едно 15тина минути над тенџерето, ама си ставив крпа одозгора за да не ми ’бега’ пареата. И одма после тоа, ги истискав и завршена работа. Ем помалку боли, ем не остануваат дупчиња. А башка мене ми беа на работ на горната уста, а устата е многу осетлива на допир, ама не болеше. п.с. само онака спомнав за пилингот, не мора да се прави.
Пробај вака Зовриј вода со едно кесиче чај од камилица и држи го лицети врз пареата, а притоа да си ставиш едно пешкирче за да не ти ,,бега,, пареата. Кај мене делуваше, бидејки од ова што читам, ти веројатно имаш мрсна кожа.
Хм се сеќавам , истите проблеми ги имаше другарка ми .. Секоја вечер над пареа , маски, зелена глина и други работи. Едвај се справи. Види , мислам, дека имаше една тема за тоа
јас немам некој проблем со црнките но се случува да ми искочи некоја од време на време , веке еден месец го користам CLEAR SKIN _______Blackhead clearing lotion со салицилна киселина . пробајте и со среќа
Ми кажуваше 1 пријателка за некој третман против црнки по салоните што го нуделе,и она го правеше и вика бил супер.Со мастер скин апаратот се правел,некако било како спакла тоа направата,со неа ти поминува по лицето а тоа како на пареа било и ги уништувало црнките.Таа рече дека 80% ги снемувало.Мислам дека за во Силуете ми кажа го правела.Дали некој има пробано друг вакво нешто?Се заинтересирав и сакам да одам набрзо да го видам и тоа чудо.Мислам дека околу 600 ден.рече платила.Немам кој знае колку па се надевам ќе ми се исчисти скрос.
Јас немам некој голем проблем со црнките, ми испаѓаат само на носот и не се многу забележителни ама сепак не ги сакам. Не одам по третмани и не користам никакви препарати, само кога се бањам уште во кабината додека сум со прстенот минам по носот, и верувајте ги снемува скоро сите Пробајте, нема да ве чини ништо, а сепак е ефикасно, колку-толку
Во која аптека има од лентите за нос на Нивеа ама на парче,секaде каде што прашував ги даваа цело пакување?
јас да те попишманам, ама за ништо не ги бива. Јас смотана се затрчав цело пакетче си купив и се разочарав. Не дека до толку имав големи очекувања, ама ич бре, ништо, јок, за џабе парите дадени
Може до кожата да е, што знам. Мене и тие што ми ги извади, ми остави дупчиња така, без врска, па си се вратив на рачно чистење
И јас ги имав купено лентите, ама буквално никаков резултат немаше. Ете ќе искочи нешто ново и одма да го пробам јас. Тоа беше пред неколку години. Од тогаш ми нема текнато да купам пак. Третман дома, со пареа па стискање е дефинитивно најефикасно.
Мене ова доста ми помага, секако дека не ми ги остранва сите црнки но многу позадоволна сум отколку оние илјадници други производи кои за ништо не вредеја. И крајно решение од овие досадните црнки вервајте нема.
а девојки овој лосионот хлорафеникол помага за отстранување на црнки или не?....јас имам чисто лице ама имам црнки на носот и на брадата...па се мислев да го земам овој дури да си купам вакум чистач за лице...