Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Имам слушнато пофални зборови за пилингот на Клин & Клиар против црнки. Потаму ќе си го купам

Прикачени фајлови:

2. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    стај лимон и кисело млеко :)

3. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    јас го користам и добар е. плус тоа долго трае (се става многу малку)

4. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    А каде можам да го набавам и колку пари е?..Хелп плиссс!... ;(

На silvanaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wiki197

wiki197 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Може малку боли но сепак козметичар ти е најдобро решение.И да се париш ти неможеш колку на козметичар и рани ке се направиш!! Најди некоја добра и искусна,ем имаат апаратче со пареа за добро да се отворат порите,ем низ лупа гледа подобро отколку ти и сосема ке те исчисти,ке ти стави маска и тоа.Лицето може да ти биде воспалено 1-2 дена,но после џам :)) Така ке одиш немора на секој 1 месец него на 2-3 месеци доволно е и ке забележиш дека имаш помалку.Во меѓувреме купи маски од oriflame има од глина и многу помага за смирување на лицето.Има и во avon мислам,BLACK HEADS така нешто...секојдневно миење со лосион наутро и навечер за 1-2 месеци ке видиш подобрување!

6. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    последна информација која ја слушнав во врска со црнките на лицето а и воопшто со темата чисто лице- квасец.се растопува квасец (оној за месење леб шо е) со малку вода да се добие средна смеса и таа смеса се става на лицето како маска.јас не сум ја пробала сеуште бидејќи денеска ја чув.ама ке пробам обавезно па ќе кажам.

7. M..a.C..h.e

M..a.C..h.e Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    Во аптека ја има,а ја има и во некои супермаркети.

8. angela05

angela05 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Од мене-немојте сами да пробувате!
    Одете на козметичар или на кожен лекар.
    Јас одам и таму и таму.
    Од кожниот лекар ми даваат две течности:ноќна и денска.Ноќната е бела-а денската е безбоја.Не е баш за црнки, но за обичните пубертетски акни мноогу помага.
    А ако не сакате козметичари да ви го допираат лицето т.е. да ве стискат барем одете советувајте се!
    Но ако не ве чистат тие,секако вие сами ќе пробате,што не е ни малку исправно!Тие си имаат посебен начин како да заземат положба и сл.
    Доколку вие само ќе "буричкате" по своето лице.
    Се надевам нешто ќе помогне :) :)

9. princessara

princessara Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Не помагаат, за џабе ќе ги купиш,бидејки ич не ги вади црнките :)

10. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Мене баш ми помагаат нивеа лентите..ги вади цркните,пошо после се познаваат на тоа лентата.
    А иначе,за да се извадат црнките прво треба носот да се намокри со вода и после да ја ставите лентата да се стврдне и после 15 минути да се извади. :)

11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Јас ја расчепкав темава од почеток до крај и впечаток ми остави коментарот на скарлет88 некаде на 7 страна и почнав да го применувам.

Исто и маската со квасец и млеко како што пиша od-samrak-do-zori.
    И чепнете во темата како до чисто лице на почетокот лилит мислам дека беше имаше дадено добра маска за лице со аспирин и маслиново масло.
    Е сеа од два три третмана не ми се извадени црнките ама лицето ми е многу помазно и почисто го осеќам.

Следно на список ми е зелена глина и теблети со цинк.

12. jessicaalba7

jessicaalba7 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Да не знаете колку пари е тоникот за црнки од Авон - Clearskin? Помага? И дали може да го користам бидејќи имам само 13 години?

13. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    мене ми излегоа зимоска на носот и ми поминаа самите си стоеа до пролет и си поминаа а ништо посебно не ставав :?:

14. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Јас имав многу црнки на носот ама ефикасна ми беше една течност што ја купував од Авон и сега нема ништо.

15. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Имам црнки само на носот, ама би сакала да ги пробам тие лентите од Нивеа. Колку пари се? :?:

16. sunrise17

sunrise17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    17
    Мислам дека e 50 денари лентичка , ги користев некое време но не ми помогнаа многу , пробај па ќе видиш како ќе делува кај тебе :)

17. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Земајте една лажица млеко и желатин ги мешате заедно и ги ставате во микробранова печка(10 секунди) јас пробав во рерна бидејки немам микробранова и успеа то станува густо и го мачкаш на носот го оставаш 15-20 минути и потоа како лепило е си го оглепуваш.И сите црнки се залепени на смесата што стврдна.Може малку носот да ти е зацрвеен но ништо тоа поминува. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE

18. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    И ова ти успева? Ако да, на колку време го правиш ова?

19. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    73

Јас ова на неколку пати го правев и безуспешно , освен што кожата после тоа ми беше мазничка , сите црнки си беа на место.
    Јас имам црнки тотално низ целото лице, особено носот и челото ми се преполни , брадата, образите..а лек немам пронајдено за жал :| :|

20. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Се избудалеав јас. Си ставив паста за заби сабајле на црнките на носот и сега ми се зацрвена местото :worried: кажувајте чаре ! :tmi: