Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. b.beauty

b.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    девојки може да пробате со сапунот од козјо млеко пилинг тој што е, многу е добар ја затега кожата и ја прави мазна но ефектот сепак е краткотраен потребна е редовна употреба наутро и навечер

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Јас маската на Мишел ја испробав, ама не ми успеа.
    Се' купив и направив како што треба, ама не ми извади ниту една црнка.
    Не знам што беше работата... :?:
    Пробав повеќе пати, секогаш го правев со различна густина да не е до тоа случајно, ама ништо од посакуваниот резултат.

3. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Паста за заби се става врз мозолче само за да го исуши. Намачкај се со Здраве или со кантрајон и остави да се упие. За излагање ако е мн црвено ставај коректор, немој пудра да не ти загнои :)

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ishouldbelucky

Ishouldbelucky Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Не треба да се преоптеретува лицето со секакви кремови,маски.. Бев преокупирана со изгледот на мојата кожа користев се и сешто се додека еден ден не ми се појави црвенило на кожата бев на кожно и ми кажаа дека лекот за моето лице е само миење со обична вода и да почекам да ми се излупи 2 недели и потоа мојата кожа се покажа во вистинско светло ми се појавува некогаш некоја акна но третирањето со секакви маски ја гори кожата и не и дозволува да дише затоа мој совет е ништо да не и ставате на кожата само да ја миете со вода и само во посебни прилики ако е тоа потребно да ставате пудра :)

5. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    јас земав YOUNG derm лосион по препорака на една другарка и можам да се пофалам дека една недела го користам и имам неверојатно искуство со него...за ова кратко време лицето ми е како ново хахахаххахахахаха.....супер е...

6. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас имам на носот црнки и да ги истискам после 2-3 дена пак се појавуваат |(

На attias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Дали некој користел ефикасен пилинг за црнки? Имам видено од Clean & Clear, можеби некој користел и од други фирми? Ако не му пречи, нека сподели искуство :)

8. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите :hai: Јас имав проблем со црнките на носот (навистина премногу беа и ми беше срам да одам на училиште од нив) но пред 2 месеци, кога почна летниот распуст многу се заинтересирав за решавање на тој проблем и на една англиска страна прочитав за една маска. Значи маската се прави од сок од лимон, мед и јогурт, сето тоа се меша и се нанесува на лицето и се оства да отстои 20 - 25 мин. Потоа се плакне со ладна вода (јас сакам да си го излупам :wasntme: ) и мене навистина ми помогна. Сега црнки имам многу малку. :hai: Позз и се надевам дека ако ја пробате маската ќе ви помогне :) :) ;)

На Fallin-ForHisSmile му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Јас барам некој добар тоник за црнки,ги имам на носот.И ич не ги сакам :shake:
    Има некој користено и каков?

10. Jelena-JK

Jelena-JK Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Ја направив маскава стварно е супер,ми ги исчисти црнките,само незнам дали еднаш неделно да ја применувам или...? :?:

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Блазесити ако ти делува.
    Да, можеш да ја правиш еднаш неделно, таман ќе е. :)

На Jelena-JK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. attias

attias Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    И мене ми се има истото случено, но јас не ги оставив до сабајле туку само краток период.. Почекај малку ќе ти се смири црвенилото :)

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.682
    Допаѓања:
    17.525
    Јас го користам ова, кога ќе ми текне :!: :tmi:
    Знам дека треба почесто, бидејќи стварно помага. :!:
    Ама на мене не може да ми се докаже дека редовно треба да го користам, теле се родив, теле оставав. :tmi:

14. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Јас си имам еден домашен третман против црнки и искрено,кај мене функционира.Мајка ми ми го покажа,го применувала и таа кога имала црнки. Значи вака,прво варам чај од камилица во нешто поголемо. Потоа земам крпа ја ставам врз тенџерето и врз мене(како кога се прави инхалација)и ја користам пареата,да ми го омекне лицето. Така седам некаде 5 мин.. Откако ќе завшам со првиот чекор земам метален прстен,прво избришан со алкохол,па потоа со него гребам(не силно) по носот. Ова всушност не е и гребење,затоа што лицето претходно било на пареа и мн. лесно се отстранува и мртвата кожа и црнките. По ова,лицето го мијам само со ладна вода.

Наредно,приготвувам маска за лице. Се става 1 лажица мед,мало лажиче сол и лимонов сок. Се нанесува на цело лице и треба да стои 15-20 минути.Потоа се мие со вода.

По овој домашен третман немам црнки и лицето ми е бебешко,т.е премногу меко и мазно.
    Мене ми помогна доста. :)

15. attias

attias Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Па вака.. И јас имам проблеми со црнки на носот...Јас ги имам купено тоник и маска clear skin од авон за елиминирање на црнките, но да ви кажам искрено не ми помогнаа... Кога треба да ја избришам маската, потоа кожата на тоа место ми е црвена... :@ Незнам веќе што да направам да ги тргнам досадниве црнки од моево лице..

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.434
    Сврти неколку страни назад, има многу корисни совети, и јас дури сега ги приметив. :)

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Девојки јас имам црнки на носов. Кажете ми некој лек.
    Значи не се уште зрели за да ги рушам,ама ако ги оставам да созреат,ќе ми се направат огромни.
    Помош? :P

18. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    истата ситуација и кај мене pamelche :D
    ИНАКУ МАСКАТА Е СУПЕР И МНОГУ ПОМАГА :)

19. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    девојки ги имате ли пробано и дали помагаат? :?:
    бидејќи со пилинг не излегуваат целосно.. :(

Прикачени фајлови:

20. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Ги имам пробано, па помагаат така-така. Вадат околу 30-40% од црнките. Нормално не се трајно решение. И не се многу ефикасни.

На Lady97 му/ѝ се допаѓа ова.