Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. b.beauty

b.beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    девојки може да пробате со сапунот од козјо млеко пилинг тој што е, многу е добар ја затега кожата и ја прави мазна но ефектот сепак е краткотраен потребна е редовна употреба наутро и навечер

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас маската на Мишел ја испробав, ама не ми успеа.
    Се' купив и направив како што треба, ама не ми извади ниту една црнка.
    Не знам што беше работата... :?:
    Пробав повеќе пати, секогаш го правев со различна густина да не е до тоа случајно, ама ништо од посакуваниот резултат.

3. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Паста за заби се става врз мозолче само за да го исуши. Намачкај се со Здраве или со кантрајон и остави да се упие. За излагање ако е мн црвено ставај коректор, немој пудра да не ти загнои :)

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ishouldbelucky

Ishouldbelucky Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Не треба да се преоптеретува лицето со секакви кремови,маски.. Бев преокупирана со изгледот на мојата кожа користев се и сешто се додека еден ден не ми се појави црвенило на кожата бев на кожно и ми кажаа дека лекот за моето лице е само миење со обична вода и да почекам да ми се излупи 2 недели и потоа мојата кожа се покажа во вистинско светло ми се појавува некогаш некоја акна но третирањето со секакви маски ја гори кожата и не и дозволува да дише затоа мој совет е ништо да не и ставате на кожата само да ја миете со вода и само во посебни прилики ако е тоа потребно да ставате пудра :)

5. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    јас земав YOUNG derm лосион по препорака на една другарка и можам да се пофалам дека една недела го користам и имам неверојатно искуство со него...за ова кратко време лицето ми е како ново хахахаххахахахаха.....супер е...

6. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас имам на носот црнки и да ги истискам после 2-3 дена пак се појавуваат |(

На attias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Дали некој користел ефикасен пилинг за црнки? Имам видено од Clean & Clear, можеби некој користел и од други фирми? Ако не му пречи, нека сподели искуство :)

8. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите :hai: Јас имав проблем со црнките на носот (навистина премногу беа и ми беше срам да одам на училиште од нив) но пред 2 месеци, кога почна летниот распуст многу се заинтересирав за решавање на тој проблем и на една англиска страна прочитав за една маска. Значи маската се прави од сок од лимон, мед и јогурт, сето тоа се меша и се нанесува на лицето и се оства да отстои 20 - 25 мин. Потоа се плакне со ладна вода (јас сакам да си го излупам :wasntme: ) и мене навистина ми помогна. Сега црнки имам многу малку. :hai: Позз и се надевам дека ако ја пробате маската ќе ви помогне :) :) ;)

На Fallin-ForHisSmile му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Јас барам некој добар тоник за црнки,ги имам на носот.И ич не ги сакам :shake:
    Има некој користено и каков?

10. Jelena-JK

Jelena-JK Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Ја направив маскава стварно е супер,ми ги исчисти црнките,само незнам дали еднаш неделно да ја применувам или...? :?:

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Блазесити ако ти делува.
    Да, можеш да ја правиш еднаш неделно, таман ќе е. :)

На Jelena-JK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. attias

attias Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    И мене ми се има истото случено, но јас не ги оставив до сабајле туку само краток период.. Почекај малку ќе ти се смири црвенилото :)

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    17.265
    Јас го користам ова, кога ќе ми текне :!: :tmi:
    Знам дека треба почесто, бидејќи стварно помага. :!:
    Ама на мене не може да ми се докаже дека редовно треба да го користам, теле се родив, теле оставав. :tmi:

14. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Јас си имам еден домашен третман против црнки и искрено,кај мене функционира.Мајка ми ми го покажа,го применувала и таа кога имала црнки. Значи вака,прво варам чај од камилица во нешто поголемо. Потоа земам крпа ја ставам врз тенџерето и врз мене(како кога се прави инхалација)и ја користам пареата,да ми го омекне лицето. Така седам некаде 5 мин.. Откако ќе завшам со првиот чекор земам метален прстен,прво избришан со алкохол,па потоа со него гребам(не силно) по носот. Ова всушност не е и гребење,затоа што лицето претходно било на пареа и мн. лесно се отстранува и мртвата кожа и црнките. По ова,лицето го мијам само со ладна вода.

Наредно,приготвувам маска за лице. Се става 1 лажица мед,мало лажиче сол и лимонов сок. Се нанесува на цело лице и треба да стои 15-20 минути.Потоа се мие со вода.

По овој домашен третман немам црнки и лицето ми е бебешко,т.е премногу меко и мазно.
    Мене ми помогна доста. :)

15. attias

attias Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Па вака.. И јас имам проблеми со црнки на носот...Јас ги имам купено тоник и маска clear skin од авон за елиминирање на црнките, но да ви кажам искрено не ми помогнаа... Кога треба да ја избришам маската, потоа кожата на тоа место ми е црвена... :@ Незнам веќе што да направам да ги тргнам досадниве црнки од моево лице..

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Сврти неколку страни назад, има многу корисни совети, и јас дури сега ги приметив. :)

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Девојки јас имам црнки на носов. Кажете ми некој лек.
    Значи не се уште зрели за да ги рушам,ама ако ги оставам да созреат,ќе ми се направат огромни.
    Помош? :P

18. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    истата ситуација и кај мене pamelche :D
    ИНАКУ МАСКАТА Е СУПЕР И МНОГУ ПОМАГА :)

19. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    девојки ги имате ли пробано и дали помагаат? :?:
    бидејќи со пилинг не излегуваат целосно.. :(

Прикачени фајлови:

20. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ги имам пробано, па помагаат така-така. Вадат околу 30-40% од црнките. Нормално не се трајно решение. И не се многу ефикасни.

На Lady97 му/ѝ се допаѓа ова.