Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Girl999

Girl999 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    И јас го имам истиот проблем луѓе.. али мислам дека тие се периодични.. поминуваат.
    Знаете што пробав ногу креми и пареа. НЕ ПОМАГА.
    кАДЕ да ја купам таа зелена глина?

2. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    во маркетите и аптеките

3. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Моментално го правам тој третманот за црнки со желатин и леле смрди ненормално ај ќе видам дали има ефекти а ако има може ќе направам и јас видео ...
    ама многу смрди луѓе ! :envy:

EDIT Леле хистеришам по дома !!!!! Девојки не би ви препорачала да помислите а не па да го пробате ова !!

афсјгфасбдвасдкхбц
    Ќе објаснам ...

4. zelenooka.kocani

zelenooka.kocani Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ја има во аптеките зелената глина.Исто за чистење на црнките на носот помагаат и лентите за отстранување на црнки од нивеа, бас пред неколку минути ја лепев, извади многу, одлепувањето е малку болно ама помага 50 денари е една.

5. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Koристам маска од зелена глина,и со тек на времето се намалуваат :)

6. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222

Зашто хистеришеш бе? Толку многу смрди? :^)
    Имаше ефект? Се извадија барем малце црнките? :)

7. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879

Хистеришам затоа што околку носот и на брадата сум цела со црвени брунчиња. Освен што смрди мнг и воопшто ама ни едно мало црнче не ми извади дури и фотографирав ќе ставам после фотографии , нз дали желатинот не ми одговара (проверив да не е истечен рокот ама не беше) цела бев црвена и со брунчиња , се мачкав со хлоракол и малку ми се смирија , незнам од што како и зашто ! Може е до мојата кожа ама претходно никој не прочитав да се пожали нз што ми се деси :|

8. larisata

larisata Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Има една лентичка што се става на носот се купува од маркетите 180 денари е ама незнам како се вика. Јас поточно ја купив од гтц од една продавница специјално за жени значи не облека туку козметика.

9. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    [/quote]Хистеришам затоа што околку носот и на брадата сум цела со црвени брунчиња. Освен што смрди мнг и воопшто ама ни едно мало црнче не ми извади дури и фотографирав ќе ставам после фотографии , нз дали желатинот не ми одговара (проверив да не е истечен рокот ама не беше) цела бев црвена и со брунчиња , се мачкав со хлоракол и малку ми се смирија , незнам од што како и зашто ! Може е до мојата кожа ама претходно никој не прочитав да се пожали нз што ми се деси :|[/quote]

Не хистериши. Пoчекај. Можеби треба да има таква реакција. Ако не се повлечат после некое време - можеш да почеш да хистеришеш повторно :D И можеби реагира на тој начин што прво прави таква реакција па ги вади после некое време. Има и креми што делуваат на тој начин. Или е тоа, или си осетлива на некоја од состојките.

10. Venera.13

Venera.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Значи и јас го имам истиот проблем ! За нивното чистење го употребувам пилингот од ''Neutrogena'' за чистење на црнки и релативно добро се покажа, бидејќи лицето се ми наутро и навечер (секој ден) со тој пилинг а секако потоа се става и крема која е соодветна за типот на вашата кожа.Еднаш во неделата практикувам да ставам зелена глина,а еднаш во месецот одам на козметичар и веќе резултатите стануваат видливи по некое време.

11. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34

во врска со маскава... бидејки немам микробранова во рерна колку време би требало да стои? :)

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Епа најверојатно смрди затоа што си користела ароматизиран желатин. На видеото пишува дека треба да се користи неароматизиран желатин. Можно е да е до тоа..

13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Прочитав во темава и пробав а сега на сите ви препорачувам да пробате со златен прстен. Чудо е како чисти :)

14. Ecii

Ecii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    11
    Јас откако почнав да одам на козметичар немам никакви проблеми со црнките. Кој може да си дозволи да оди на козметичар нема потреба за никакви креми или препарати освен ако не ви препорача козметичарката нешто. Ми кажаа дека црнките ако не се стиснат долго време остануваат дупки на лицето. Јас лично пробав со се и сешто. Највеке ми помогнаа лентите за црнки ги има во Космо. Ама после неколку третмани имам големи промени на лицето. Многу ми се поретки и бубуљиците и црнките :)

15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас имам слушнато дека Clean and Clear биле многу добри, па пробајте си :)

16. fashion98

fashion98 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    И јас имам многу црнки и кога одев прв пат на козметичар ми препорача да користам Eucerin.Навистина многу сум задоволна :) Им препорачувам на оние кои имаат мрсна кожа да пробаат верувајте има резултати.

17. MissPagane

MissPagane Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Јас имам екстремно сува кожа, што ако не ставам хидратантна крема на час или два почнува да ми се прават лушпи. Ужас. :worried: А т-зоната и ностот ми се мрсни, и на носот имам црнки.
    Со тоа желатинот пробав, но ништо, само неколку излегоа ама ништо бележито ама најверојатно нешто погрешив со подготовката на смесата.
    Досега нај ефективно ми е после туширање со топла вода, додека порите се отворени да ги истегам црнките, и кога ќе завршам го мијам лицето со ладна вода да се затворат порите и следните две недели сум рајат. :)

18. lalalu556

lalalu556 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Jас сум во пубертетските години,па нормално е да имам на лицето мозолчиња и црнки.Пробав со пареа и потоа ги отстранив и точно ефикасно е,но на носот на некои незгодни места не можам да ги отстранам,па се решив да користам Нивеа за лице и секоја вечер и утро со тоа го миам лицето,мене ми делува!Нивеа за лице го има во повеке видови зависи каква ви е кожата! :)

Прикачени фајлови:

• nivea.jpg
      nivea.jpg
      Големина на фајлот:
      3,8 KB
      Прегледи:
      320
  19. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Јас пробав со прстен (наназад низ темава прочитав) и делува. :up: од мене.

20. simce11

simce11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    69
    од кај ги купуваш поединечно?,јас долго време ѓи меркам 380 се и страв ми е да дадам пари а да не се ефикасни..инаку јас ги вадам со прстен ама имам многу на носот и не ми помага многу..