Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    ^ Помини убаво со сапун низ целото лице, да ти остави пена, па после земи малку шеќер и нежно триј на критичните зони. После плакнеш убаво, ставаш дневна крема и готова си. :)
    Испробано е, можеби резултатот од прва не беше ептен задоволителен во однос на црнките, ама дефинитивно ми го врати лицето во живот и ќе го практикувам некое време, па ќе пишам резултати. :up:

На molikaMk, Hipster и Lux им се допаѓа ова.
  2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    А се важи истото ако го миеш лицето со гел за лице место со сапун?

3. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    Moже и така, финтата е убаво да го распениш гелот или сапунот низ лицето, па после да го налепиш шеќерот и да триеш нежно.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас користам метод што го видов на Youtube и ептен е корисен.
    Во чавче ставате лажица сол и паста за заби, нека бидат од оние ептен што лутат. ке ја измешате смесата. Лицето ќе си го измиете со топла вода, колку можи да ви издржи, избришете се со крпа, и нанесете ја смесата на цело лице, особено на критичните делови. Бидете особено внимателни кај делот околу очите оти ке ви солзат од пастата, но ништо страшно. Оставете ја `маската` да поседи некоја минутка и почнете да го триете лицето убаво силно (без да си нанесете штета) некое време. Бидете сигурни дека цело лице ви е убаво истриено и измиете се повторно со топла вода колку можете да издржите. Кога ке го исчистите целосно лицето измиете се со многу ладна вода. На крај дневно кремче или какво и да користите.
    Лицето не ми било помазно и поисчистено.
    Препорачливо методот да се користи 2-3 пати неделно, или повеќе, ако имате мрсна кожа.

На the.child му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    мора да се проба ;) ќе пишам и јас резултати :)

6. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
    Јас немам ваков проблем, а се надевам дека нема ни да имам... Но, ако некој има му посакувам се најдобро и побрзо да ги исчисти... А не знам како се чистат...:)

7. fashionbaby

fashionbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    244
    ја има во космо :) ја имам користено многу е гадна...

8. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Лосионот на Неутрогена ми е најдобриот избор што сум го направила.

9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    ^ Може да прашам колку го зеде?
    И ме интересира, дали ти ја суши кожата, т.е. дали остава ефект на затегнатост по нанесувањето?
    Мојов е при крај, па да си планирам да го земам овој. Овој пат некако Неутрогена ептен ме влече. :lol:

10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

јас го имам овој секојденевен пилинг од неутрогена и сум многу задоволна...пишува резултати за 3 недели јас го користам 1 недела и веќе има подобрување....некои точкички ги снемаа ;) :)

11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    И јас го користам пилингот на Емили и ептен сум задоволна.Еднаш неделно го правам и тие неколку црнки што ги имав на лицето исчезнаа,а со овие на носот уште мака мачам, иако се и тие доста намалени.Не знам дали сте пробале со бурма,но и тоа дава доста добар ефект.Исто лицето се поминува со сапун и после со бурмата се поминува на местата каде што има црнки.Ова е смрт,посебно за тие на носот.Сега ми текна дека одамна не сум го направила ова,така да уште денес може да се испроба :)

12. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Околу 260 ден..
    Се изненадив што не ме печеше. Секој лосион досега ми создаваше црвенило и ме печеше, а после саат време кожата ми беше за никаде. Топло го препорачувам.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    Дали некој има искуство од Clearskin гелот за чистење на црнки со 2% салицилна киселина од Авон? Критики некои,сакам да го порачам па реков да слушнам од вас некои искуства.

не можам да најдам слика.

14. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    ^ За гелот не знам, ама ја имам маската од истата колекција и сум прилично задоволна од неа

На Grejsi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Се мислам од Авон да си порачам нешто за црнкиве, дали некоја маска, гелче тониче, ама незнам дали делуваат. Значи немам којзнае колкави страшни црнки ама несакам да ми седат на лицево, мозолчињава си поминаа сами од себе и сега уште црнкиве да ги средам и стакленце, не баш толу чисто ама сепак :emo:

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Имам прашање за пилингот на Емили, дали после ставање, носот ви е прецрвен барем 12 саати после тоа и ве пече?
    Јас користам еден друг плинг плус имам памукчиња за лице ама што се гранули на нив,и со самоот триење со пилингот или само со гел за лице и со овие памкучуња, ми излегуваат сите црки немам многу, ама на ноосот тие ме иритираат и морам да ги извадам.
    Ама болно е после тоа, носот ми е бабура барем целиот нареден ден.
    И ме пече :(
    Али ефектот е и повеќе од задоволителен.

17. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    8.575
    Hipster а зошто не прејдеш на поблаг пилин? Шеќерот да, се растопува ама сепак е многу груб и нема некоја хранлива состојка за кожата. Мене ова ми се има случено со пилинг од Орифлејм со прегруби гранули.

За црнките најважен е пилингот било каков и да е, да се прави редовно и најдобро после туширање - кога порите се отворени од пареата или после држење на лицето врз пареа. Мене пилингот од Балеа ми врши работа еднаш до два пати неделно, нежен е и не ми ја раздразнува кожата.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Имаш право наоми, мене пилингот не ми е толку јак, иве марамчињава што се си гранули, тие како камченца тврди се :(
    Али па успешно вадат црнки.
    Ќе пробам едаш со шеќерот ако исто ме боли ќе барам поефикасен пилинг, а ќе ги фрлам памукчињата.

19. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Сега порачав од Авон маска за лице незнам како се викаше една другарка ми го пофали па се надевам дека ќе помогни и навремено ќе ве известам :lol: ;)

20. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190