И јас имам ама не ми се приметуваат многу.Инаку скоро секој втор ден си го чистам лицето со памук и алхохол и на една недела мешам млеко и пченкарно брашно кое го нанесувам на лице оставам да се исуши и потоа земам го гребам и ми се губат црнките не баш сите ама повеќето.
Јас има проблем со црнките на носот и брадата ... Но во аптека има едни ленти ама јикако не ми текнува како се викааа ... Една лента е 25 денари и искрено ми помагаат ... ги користам од прилика секоја недела ... некогаш и на две кога како ... Се продаваат и како цело паковање мислам дека се 250 и посебно, тие се само за нос
Мене црнките ми испаѓаат само со стискање, сама си ги стискам и си немам мака... имам пробано и со други работи ама вака ми е и најбрзо и најсигурно
Мене ми излегоа две црнки на устата (многу грдо). Ги стискам но не излегуваат. Има некој спас како да ми исчезнат? А на лицето воопшто немам.
нема кој знае какви резултати ама ги вади првите 2-3 дена лицето сјае потоа се врака во стара положба зборувам за гарниер гелот за црнки. http://images.chemistdirect.co.uk/image ... 77862.jpeg
На нет прочитав дека црнките се ваделе со помош на лепак. Да да, лепак, од оној белиот, течен, погуст. Го нанесувате на носот, или брадата, чекате да се засуши и потоа го одлепувате. Не знам колку е добро, девојки во странство го правеле ова без штетни последици, па ако ви се наоѓа по дома ваков лепак, пробајте... Исто така, пробајте прво со парење на лицето едно 10-15 минути, потоа ставете сода, и нека ви постои 10 минути, а пред да ја измиете истријте го лицето, како пилинг му доаѓа.И ова било ефикасно, плус содата му дава сјај на лицето.
има маска една од авон и гел,,,,,дали некој ги користел има ли барем малце резултати,јас имам на носот малку и ме нервираат,ги цицкам обично и некој излегуваат некој не после тоа носот бабура црвен хахах женски пусти
prestanete so prickajne na liceto dokolku ne sakate da si go donesete liceto do luzni. Vo site apteki ima specijalni lenti za odstranuvanje na crnkite na liceto ne se skapi ima poveke vrsti te.za sekoj del poedinecno brada nos obrazi celo.se koristat kako lenti za depilacija. Za po efikasno da bide cistenjeto ubavo e da po sedis na parea od caj od kamilica 5 do 10 min a potoa da gi koristis lentite i se razbira ako ne sakas pak da ti se obnovat sekoe sabajle i sekoja vecer mij se so sapun za mrsna koza i trij ja oblasta so crnki podolgo vrame otkako dobro ke se isplaknis susigo liceto so gruba krpa i povtorno trij gi kriticnite oblasti so krpata.i uste edno nesto so mene licno mi pomogna e toa so poveke ne koristam krem za lice posebno e rizicno za mrsnata koza i najmnogu predizvikuva crnki. pozzzzzzzzzz [mod-kirilica:3p794trl][/mod-kirilica:3p794trl]
Како што прочитав многу се задоволни од советот на Емили, па решив да го пробам и јас. Ќе ве известам за резултатот
Само што го пробав советот на Емили и за прав пат овие домашни рецепти за маски, пилинзи имаат ефект кај мене. Црнки имам само на носот и скоро сите ги снема, а носов помазен не ми бил. Емили
Феминкии дај предложете нешто ефикасно маска ли било што ама да ги извади црнките.....ама да не се појават по ептен кратко време...до сега сум пробала да го парам лицето со камилица и после со златен прстен да минувам низ него и да ги вадам црнките и ефикасно е арно ама после лицето ми станува грозно црвено и неможам околу 2 недели да го вратам во нормала и плус извадените црнки ми се појавуваат после недела дена исто како ништо да не сум им правела...потоа имам користено тоници и маски од авон тие не дадоа никаков резултат исто така и маски од нивеа не дадоа резултат а го пробав и пилингот на емили и добар е ја мазни кожата ама конкретно врз црнките немам никаков ефект видено така да помагајте кажувајте од ваше искуство што да пробам ќе ви бидам многу благодарна стварно зашто подолг период кога бев тинејџерка имав проблеми со акни сега ги немам ама проблемот со црнките никако да го решам затоа помагајте веќе ми е скиснато
денес читав за замена за лентите за црнки, една лажица млеко една лажица желатин се меша се става во микробранова 10 секунди се нанесува со стара четка за сенка или сл се остава да се исуши и се лупи го имаше и на you tube од сликата што ја видов ми се згади се имаше извадено се изненадив па пробувајте