Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Може да ми каже некој кое е мислењето на Емили зашто нигде неможам да го најдам ? :?:

2. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    134
    еве го :)

На ViktorijaMari и CocoLady им се допаѓа ова.
  3. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Девојкава во видеобо, нашла начин како да направи леплив материјал, кој брзо се суши и се „лупи“ од лицето, а чини малку пари.
    Потребни состојки:
    1 супена лажица желатин во прав
    1 супена лажица млеко
    Начин на подготовка:
    ставете ги двете состојки во помал сад, измешајте ги убаво и ставете го садот 10 секунди во микробранова печка. Со стара четка за нанесување шминка, дрвено стапче или бибо-стапче земете дел од смесата и на задната страна од раката, проверете дали е премногу жешка. Ако не е, можете да почнете да ја мачкате областа на вашето лице, која сакате да ја исчистите од нечистотија и маснотија. Исто како и купените ленти, оставате ја смесата да се исуши на лицето околу 10 минути и потоа одлепувајте.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-bjOB4zS0uE
    Ова го најдов на една кафепауза не знам колку е ефикасно бидеќи го немам се уште пробано, но според она што гледам на видеово мислам дека вреди да се проба, па ќе пробам деновиве и ќе ви кажам за резултато. :*

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Официјално се наоѓа и на секоја страна :D

Речиси никому не му помогнал. И јас (не знам што ми текна) се обидов но немаше никаков ефект. Башка што желатинот таму и желатинот тука, немаат никакви поврзни точки :)

5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    8.183
    Од се што имам пробано најмногу ми помогна талогот од кафе. Пров неколку минути го парам лицето со камилица, а потоа тријам на носот и челото. Многу ми излегоа. Кој сака нека проба. :)

6. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    А како го нанесуваш талогот ? Ако може малце подетално да објасниш ? :)

7. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    [​IMG] Од ова чудо имам најдобри резултати досега.

На friendy и Hipica им се допаѓа ова.
  8. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    Дали некоја од вас има искуство со [​IMG] овој гел од авон за чистење на црнки со салицилна киселина???

9. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    јас го пробав тоа што го имаше постирано Емили,со шеќерот и можам само да кажам дека сум пре пре презадоволна,нема ни ц од црнките :D сите шо го немате пробано,обавезно да си го пробате ;)

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    8.183
    откако ќе си го испиеш кафето ќе го оставеш филџанот некое време да се подзасуши малку талогот. После парење на лицето, земам од талогот и тријам така посилно на носот и челото и после плакнам.

На CocoLady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Да, јас го користев редовно речиси две години, гелот во комбинација со пилингот.
    Мене ми беа супер, не ме нафрлаа, не ми го сушеа лицето; пилингот го користев еднаш до два пати неделно, а гелот речиси секој ден. Имам црнки во пределот кај носот, брадата и челото и премија беше сето тоа што ми го исчистија овие препарати. :)
    Одамна го сменив гелот, а од пилингот уште имам залихи, иако му се ближи крајот веќе.
    Наредниот пат ќе земам некој друг, дефинитивно тоа ми е единственото успешно решение против гадосииве.
    Од пилингот на Емили почнав да се нафрлам по некое време, а толку ми годеше и ми го чистеше лицето од црнки. :worried:
    Му откажувам друштво со тешко срце.

На Tearful и Oleeenka им се допаѓа ова.
  12. forever.young1

forever.young1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    мене ми беше здодевно и земав викам ај ке пробам ама мислев дека ништо нема да излезе,и потоа кога гледам носот по чист никогаш не ми бил :o ваква останав

Сум пробала и со сода и сок од портокал,но можам да ви кажам дека не сум баш задоволна од тоа,ефектот трае многу малку :(

13. tsmsbt

tsmsbt Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    vaka mene najvishe crnki mi iskachaat na nosot sama gi vadam prvo go param liceto so caj od kamilica a potoa so nivea lenti navistina pomaga a isto taka koristam i edna maska za protiv crnki 1 nedelno stavam od taa i na 2 dena praam piling na liceto so eden proizvod od avon ... otkoga go ichistiv liceto so lentite i ja kupiv maskata ne mi se pojavila nituedna crnka do sega barem .. :D

[mod-kirilica:10vqzg30][/mod-kirilica:10vqzg30]

14. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    134
    Mishela можеш да пробаш со крупна морска сол наместо со шеќер и јас исто се нафрлав од шеќерот ама сега да ти кажам е супер со морскава сол пробај :)

15. DelRey

DelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    533
    И мене ме заинтересира ова со сапунот и шеќерот, ќе пробам во наредните денови и ќе ви пишувам за резултатите. :)

16. forever.young1

forever.young1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    кај ги има тие ленти нивеа и ако може да ми кажеш која е маската бидејќи јас и маска користам,исто од Аvon но не сум задоволна :|

17. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Што ли не пробав само??
    Цел живот ќе се дружам со нив мислам дека им нема спас.

18. kivalce

kivalce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Јас го имам пробано ми го разрануваше носот т.е ми го пресушуваше.

19. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Само што го пробав пилингот на Емили и воодушевена сум. Јас имам црнки само на носот и повеќето ги снема. Не триев многу, страв ми беше да не ми се иритира кожата, па затоа и не излегоа сите.
    Ама лицето ми е помеко и од бебешко газе :D Фала ти Емили :hug:

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    На мене ретко ми се појавуваат црнки на лицето. Ги стискам и така ги отстранувам.