Девојкава во видеобо, нашла начин како да направи леплив материјал, кој брзо се суши и се „лупи“ од лицето, а чини малку пари. Потребни состојки: 1 супена лажица желатин во прав 1 супена лажица млеко Начин на подготовка: ставете ги двете состојки во помал сад, измешајте ги убаво и ставете го садот 10 секунди во микробранова печка. Со стара четка за нанесување шминка, дрвено стапче или бибо-стапче земете дел од смесата и на задната страна од раката, проверете дали е премногу жешка. Ако не е, можете да почнете да ја мачкате областа на вашето лице, која сакате да ја исчистите од нечистотија и маснотија. Исто како и купените ленти, оставате ја смесата да се исуши на лицето околу 10 минути и потоа одлепувајте. Спојлер http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-bjOB4zS0uE Ова го најдов на една кафепауза не знам колку е ефикасно бидеќи го немам се уште пробано, но според она што гледам на видеово мислам дека вреди да се проба, па ќе пробам деновиве и ќе ви кажам за резултато.
Официјално се наоѓа и на секоја страна Речиси никому не му помогнал. И јас (не знам што ми текна) се обидов но немаше никаков ефект. Башка што желатинот таму и желатинот тука, немаат никакви поврзни точки
Од се што имам пробано најмногу ми помогна талогот од кафе. Пров неколку минути го парам лицето со камилица, а потоа тријам на носот и челото. Многу ми излегоа. Кој сака нека проба.
јас го пробав тоа што го имаше постирано Емили,со шеќерот и можам само да кажам дека сум пре пре презадоволна,нема ни ц од црнките сите шо го немате пробано,обавезно да си го пробате
откако ќе си го испиеш кафето ќе го оставеш филџанот некое време да се подзасуши малку талогот. После парење на лицето, земам од талогот и тријам така посилно на носот и челото и после плакнам.
Да, јас го користев редовно речиси две години, гелот во комбинација со пилингот. Мене ми беа супер, не ме нафрлаа, не ми го сушеа лицето; пилингот го користев еднаш до два пати неделно, а гелот речиси секој ден. Имам црнки во пределот кај носот, брадата и челото и премија беше сето тоа што ми го исчистија овие препарати. Одамна го сменив гелот, а од пилингот уште имам залихи, иако му се ближи крајот веќе. Наредниот пат ќе земам некој друг, дефинитивно тоа ми е единственото успешно решение против гадосииве. Од пилингот на Емили почнав да се нафрлам по некое време, а толку ми годеше и ми го чистеше лицето од црнки. Му откажувам друштво со тешко срце.
мене ми беше здодевно и земав викам ај ке пробам ама мислев дека ништо нема да излезе,и потоа кога гледам носот по чист никогаш не ми бил ваква останав Сум пробала и со сода и сок од портокал,но можам да ви кажам дека не сум баш задоволна од тоа,ефектот трае многу малку
vaka mene najvishe crnki mi iskachaat na nosot sama gi vadam prvo go param liceto so caj od kamilica a potoa so nivea lenti navistina pomaga a isto taka koristam i edna maska za protiv crnki 1 nedelno stavam od taa i na 2 dena praam piling na liceto so eden proizvod od avon ... otkoga go ichistiv liceto so lentite i ja kupiv maskata ne mi se pojavila nituedna crnka do sega barem .. [mod-kirilica:10vqzg30][/mod-kirilica:10vqzg30]
Mishela можеш да пробаш со крупна морска сол наместо со шеќер и јас исто се нафрлав од шеќерот ама сега да ти кажам е супер со морскава сол пробај
И мене ме заинтересира ова со сапунот и шеќерот, ќе пробам во наредните денови и ќе ви пишувам за резултатите.
кај ги има тие ленти нивеа и ако може да ми кажеш која е маската бидејќи јас и маска користам,исто од Аvon но не сум задоволна
Само што го пробав пилингот на Емили и воодушевена сум. Јас имам црнки само на носот и повеќето ги снема. Не триев многу, страв ми беше да не ми се иритира кожата, па затоа и не излегоа сите. Ама лицето ми е помеко и од бебешко газе Фала ти Емили