Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. viki.sl

viki.sl Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    купи си ленти нивеа, ама прво со лицето поседи на пареа од жешка вода за да ти се отворат порите и побрзо ке ти излегуваат, немој на суво така да ги стегаш можеш само поголема беља да си напрајш :)

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Blondie14

Blondie14 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Јас го пробав ова со една другарка заедно,излегуваат црнки,не велам не,ама оние што се помали,мислам тие што помалку ти се познаваат.Јас на носот од страните имам поголеми црнки и тие не ми излегоја.
    Пробај лесно се прај,па можеби тебе ќе ти успее

4. Blondie14

Blondie14 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Баш ќе пробам и ќе пишам дали има некои резултати :)

5. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Девојки, јас имам 15 години, на лицето имам црнки а немам акни. И дали би било штетно да си направам маска од зелена глина, или предложете ми некоја маска за црнки :)

6. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Која цена е ова? Дали помага? [​IMG]

7. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Дали некој користел зелена глина како маска за лице и дали има ефекти, инаку јас имам 15 и би било ли штетно ако ја користам, немам многу проблематично лице но имам црнки и по некој мозолка? би ми погнала ли зелената глина?

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Ќе ти помогне. Не е штетна, напротив, подобро да си правиш маски со глината, него ли да ставаш секакви неиспитани лосиони. :)
    Еве како изгледа кутивчето - мала е сликата, но нема да ја промашиш, на Виталија е. :)

9. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Како се викаат лентите и колку пари се? :)

10. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    ^

290 цело,а 60 само една лента.

11. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^ порачав по мајка ми прееска, ми земала две ленти по 39 денари биле. Па ќе видиме ќе ги пробам во најскоро време, ќе пишам резултати :D

12. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво дечки :D Сакам да ве прашам дали некој ја има користено колекцијата на Avene, и какво искуство има со производите од овој бренд. Јас имам мрсна и проблематична кожа, имам многу проширени пори под подочниците, и скоро секогаш таму ми се прават црнки и скоро на цела брада. Акни, тек тук ми се појавуваат недела пред да имам циклус. Моментално користам лосион клиндамицин, и крема hydro control од афродита и тоа од дерматолог препорачано, ама пак не е тоа тоа, пориве никако да се подзатворат.

13. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Пред неколку дена ги земав од Victoria Beauty deep cleansing nose strips. За црнки на лицето не верував многу дека че има ефект,ама си го повлеков зборот стварно имаше ефект .Внатре има 6 ленти и е 300 денари,јас толку го земав.Ама стварно вреди да се проба.

Прикачени фајлови:

14. mawotosweetie

mawotosweetie Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Црнки на лицето .. и јас имам голем проблем со нив, ги имам на цело лице на образи, на нос, под уста, сегде :^) планирам да одам на козметичар и сакам да прашам, боли кога ќе ви ги стискаат? колку се плаќа? инаку користев крема и малце ми станаа бледи после продолжив со третманот масло и го мачкав на лицето секоја вечер пред спиење мислам дека беше :| ми се ичисти лицето, ок не ми се ичисти без ич но имав многу помалку, кога требаше да продолжам со третманот јас пркинав и еве сега пак имам проблем со нив .. неможам више да се зафркавам со креми и такви ствари затоа одлучив на козметичар... :worried:

15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    Најпрво распрашај се во местото каде живееш кој е добар козметичар. јас не би ризикувала кај секого да му го поверам лицето.
    Инаку за третман на лице, за третирање на црнките се користи односно се прави класичен третман.
    Порано знаев 2-3 пати во годината да посетам козметичар за таа цел + освежителни маски за лице, дали овошни дали чоколадни- секакви ги има.
    Третманот не е болен, сепак зависи каква толеранција на болка имаш. Јас имам висока граница на толеранција па не ме земај за репер. Но со оглед на тоа што лицето напрво ќе ти го стават на машина за пареа, порите на лицето сами ќе ти се отворат, секако болката на "стискањето " ќе е помала.
    Јас лично бев многу задоволна од третманите. Имав проблем со уморно лице и црнки на брадата ( кои не се баш црнки, а не се ни акни- нз што се баш). Црнките на брадата си ги доживувам како непресушен извор- резервоар. Штом ги испразниш пак се наполнил :(
    Цената на класичлниот третман јас го плаќав околу 600 денари, а другите третмани 200, 300, 400 денари.Најскапиот кај мојата козметичарка беше 750 денари, не знам што се вклучуваше, ама ми кажа дека не е за моето лице, затоа што моето лице за неа е чисто и нежно.

Некој некој совет како јас да си ја решам мојата брадичка?
    Дали би биле ефективни лентите на Нивеа?

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Еспадрила, исто ќе биде и со лентите од Нивеа - ќе се исчистат, па по некој ден, недела, зависи колку му треба на резервоарот да се наполни (добра ти е споредбава инаку :lol: ) и пак ќе си бидат по старо. :|
    Многу се досадни, јас мака мачам со нив од почетокот на пубертетот до ден денешен, а ти си среќница зашто имаш само на брадата - јас ги имам скриени и на носот и во пределот до него. :sweat:
    Најлесно се вадат ако го изложиш лицето на пареа од чај ете да речеме, но не е толку долготраен ефектот, пак си се појавуваат и дури се прашувам дали воопшто има начин да исчезнат !? :^)

17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    и јас така мислам Мишела :( . еден совет што добив од тогашнат козметичарка, отакако ќе си направам третман дали кај неа, или домашно класично стискање :lol: , утредента да ја поминам зоната со исцеден лимон. Пробав, ама и не видов баш некој ефект....

18. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Сум одела и по козметички салони, па после сама си ги правам дома третманите... но после ден или два, повторно се полнат порите и ете ги пак црнките. Какви и средства да се користат, најпрво неопходно е да се истискаат. Имав ефекти некои кога ги стискав сама и потоа нанесував цинкова паста и ја оставав дури спиев. Сепак, ние самите со препарати не можеме да најдеме трајно решение против отстранување на црнките, но мислам дека додека се порите отворени, се разбира ќе имаме и црнки... Јас планирам да одам на третман кај дерматолог. Не се сеќавам со која хемиска состојка беше тој третман, но морало да се прави на есен, токму поради таа состојка. Ако добијам некоја информација повеќе, или резултати од третман, ќе пишам.

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    ^ Да не се работи за некој од третманите со овошни киселини ?
    Порите секако се главните „виновници“ за создавањето на црнките и мислам дека најизразени се кај оние кои имаат комбинирана до мрсна кожа. Кај мене не е алармантна ситуацијата со нив, но ме нервираат околу пределот на носот - дали јас си замислувам или не не знам, ама пред две-три години на пример, не ми беа толку изразени, а решение за намалување или нешто во таа насока, не знам, иако очајно посакувам да имаше. :sweat:

A, сум заборавила да допишам - пиши секако што и како ќе биде со третманот, ме заинтересира многу. :)

20. LoveMeNow

LoveMeNow Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Како можам да се ослободам од црнките на лицето? :(