Форумџика на годината

Црнки на лицето

Discussion in 'Лице' started by Sonce, Nov 11, 2009.

1. di-di3

di-di3 Истакнат член

Како до чисто лице?

ти благодарам ќе пробам и ќе пишам ;)

2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Ми се појавија црнки пред увото!Изгледа не сум успеала да си ја исчистам добро пудрата а неможам да ги исприцкам оти не можам да се видам убаво како што треба ама ги осеќам и ужасно ме нервираат!Некој спас?!

3. StormRider

StormRider Истакнат член

Како до чисто лице?

Маска од аспирин може да помогне ( аспирин + малку вода ) , потоа се мие секако.

П.С. Пред употреба тестирај ( во случај на алергија ) .

http://mkd-news.com/slavnata-maska-so-aspirin-retsept/

4. princess6

princess6 Нов член

Сум читала дека чајот од камилица помага при отстранувањето на црнките од лицето.

5. SM12

SM12 Истакнат член

Пробајте го оној пилингот со шеќер. Не знам точно каде, ама на некој форум го имам прочитано.
    Прво исчистете го целосно лицето, цела шминка се тоа. Потоа измијте го со топла вода и цело насапунете го. Додека сапунот ви е сеуште на лицето земете шеќер исполепете го на цело лице и останете така некои добри 10тина минути(ќе осетите дека ви се стврднал шеќерот на лицето и ќе бидете како зацементирани малце xD). По 10 минути со суви раце почнете да го триете шеќерот по лицето ама така посилно, да ве боли и да ви поцрвени дури. И после измијте го со топла вода, па со ладна да ги затворите порите. Не само што ќе се отстранат црнките, туку и ќе ви биде понежно лицето. :)))
    Ако пробува некој, пишете ги резултатите :D

6. Saska023

Saska023 Активен член

Сакам да ве прашам дали треба да се стегаат црнките или не јас се плашам дан ми останат дупчиња на лицево ако ги стегам :o

7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^
    Не ги стискај, ако лошо се притисне може да се изиритира кожата, да се воспали местото и да избие акна.
    После туширање најдобро со палома-хартија да се извадат, така што ќе ги обмоташ прстите со паломата и ќе ги извадиш.
    Тогаш порите се отворени, црнките полесно ќе излезат и немој да стискаш прмногу агресивно за да не ги вцрвениш многу местата.

8. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Ќе ви кажам една маска за вадење црнки и е прилично успешна кај поново појавени црнки :) се прави со една голема лажица желатин и една голема лажица млеко и се загрева да згусне малку и да се растври убаво сето тоа и потоа се става на пределот со црнките секако ќе го оставите малку да се олади да не изгорите, но немојте да го оставите да се лади долго време дека нема да може да го мачкате значи треба да биде течно кога ќе го ставате и да биде тоа подебел слој потоа треба да се почека да се исуши и кога ќе биде убаво суво се одлепува од лицето ( да напоменам дека нема некој пријатен мирис малце е гадно :( и можно е да ве боли при вадење али не е страшно :P )

9. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Да не знае некој чаре за црнките на челото ?

10. oblace1

oblace1 Популарен член

Нема ништо подобро за чистење на лицето т.е. на црнките од третман на пара.

Многу е едноставно, а ефективно.
    Ке ставите вода да врие на умерена топлина секако, за да не се изгорите, колку да почне да испарува. 5,10 минути ке ја држите главата над парата за да ви се убаво отворат порите. По избор може и камилица да ставите во водат.а Потоа доволно е нежно да притиснете и црнките ке си излегуваат целосно без никаков проблем, на било кој дел од лицето.

Имам многу чисто лице, единствено што ме нервира се црнките на т зоната, но оваа ми е спас, стварно помага околу нив. По мене лентите и било какви други средства си немаат врска, го чистам и третирам лицето редовно, но пак имам црнки. Така да парата му е мајка :)

11. love-14

love-14 Истакнат член

девојки јас имам црники по целото лице ,најмногу по образите :puke:
    незнам како да ги исчистам ,пробував пилинзи од авон и ги имам пробано сите дове сапуни :x но ништо не ми помогна ;(
    ги стискам и ми останува црвенило подоцна ставам пудра и кога се вреќам од училиште тие повторно се затвориле :envy:
    помогнете ми ве молам :call:

12. Charlottexo

Charlottexo Активен член

Сум имала од прилично мала и ги имам до ден денес, а имам 18 год -.-.
    Лекот им е на козметичар, со водна пара, да ти ги стиска она.
    После тоа лицето ти сјае мислам.
    Само што тоа го правев порано кај една козметичарка али више не работи.. Да не знаете некоја во Скопје што се занимава со овој третман?

13. lovemme

lovemme Форумски идол

Да ги земите нема да зажалите,мене ептен ми помогнаа со комбинација со пареа

Attached Files:

14. love-14

love-14 Истакнат член

јас ги имав пилингот и тоникот :( ,тоникот ми ја исуши кожата а пилингот беше одвратен :!: можеби не ми одговараше на мене сепак вие пробајте си може би ќе ви помогне :emo:

15. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Девојки лошо ли е ако се стискаат црнките?
    Мене секогаш кога ми искачаат сите ги стискам...

16. bubac

bubac Популарен член

Не е лошо мора да се истиснат тие за да не стојат повеќе таму
    Но мора ,,квалитетно,, да ги извадиш ако не си сигурна појди си на козметичарски класичен третман

17. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Ви помагаат ли лентите за црнки на Нивеа? Јас земав една за проба ама искрено не сум задоволна многу.70% ми останаа црнките што ѓи имаше. :^) :o

18. Lorcii

Lorcii Активен член

:@ :@ :@ :@ :@ :@ ке ми каже некој како да се ослободам од црнкиве без козметичари ?? бев еднаш помина се добро,ама повторно имам и ме нервираат

19. hermosa

hermosa Популарен член

Mожеш дома да си правиш пареа и после лицето ти е меко,стисни ги црнките ,помага ова

20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

А колкава е цената?