Јас слушнав дека црнките исто така можат да се исчистат и со пилинг. Па да прашам дали може да се користи кој било пилинг имам еден од авон ама за тело е... дали може и тој ?
Дали само на мене така ми се чини , ама откако ги користам лентите на Нивеа за црнки на нос ми излегуваат повеќе од претходно
~ значи имав црнка на носот од кога бев родена и никако неможев да ја извадам пробав се и сешто и да ја стискам и да ја лекувам никако ништо не помагаше од мала е имав цел живот додека го открив juliep face mask... маскава деинитивно ми ја отстрани црнките и акните на лицето и кожата ми е прави како газе од бебе многу е добра .. зелена е и мириса на минт многу убаво .. откако ја имам немам ни цркни ни акни ни кожата ми е сува .. ја нанесуваш на лице и после стоиш 15 минути и таа се суши како корупка се прави и после се миеш со топла вода и лицето ти е прекрасно .. како на рекламине се чуствуваш http://www.google.com/search?q=julep+fa ... ve&ssui=on незнам точно од каде можете да ја купите можи во аптека да ја има ?? незнам точно
http://www.ulta.com/ulta/browse/product ... rod5022025 од каде ја купи маскава, ја порача преку интернет или...?
Не ти се чини така само тебе и јас пустата се зезнав неколку пати и која му реков на дерматологот, ми рече под итно да ги исфрлам од употреба зашто не било добро да се користат. Наводно, ги продлабочувалe порите и се создавале поголеми црнки, па затоа ни се чини дека имаме повеќе и почесто. Не знам колку е логично и точно ова, но навистина откако престанав да ги користам и кога почнав да си правам домашни третмани со камилица и пареа имам подобри резултати.
ја порачав преку интернет оти ја не живеам во мк ама сум сигурна дека ги има и во македонија во аптеките пошто е пренесуваат национално и многу е популарна
Офф пробав и со камилица и пареа не додржувам на шпоретот жешко ми е Ќе се обидам да бидам поупорна , не знам кај ги видов кај се запустив со нив .. Ептен малку имав ама нели жена се мора да проба сега носот ми е за никаде
Направете паста од сода бикарона и вода колку што е потребно за да се добие густа смеса и намачкајте го носот и местата каде што имате црнки и оставете да делува 15 минути потоа исплакнете со млака вода....потоа јас ставам пешкир на парното да се загрее и го ставам на лицето...мене ми помогна се надевам дека и на вас ќе ви помогне..
Вака ке го напареш лицето едно 3-5 мин ке земеш едно јајце ке ја земеш само белката од јајцето ке ја маткаш додека да се запени,напареното лице нежно ке ко пребришеш со пешкир и ке го намачкаш со белката потоа ке ставиш на лицето и над белката ке ставиш тоалет на целото лице потоа одкако ке го покриеш лицето со тоалет пак ке ставиш од белката и ке оставиш да се исуши т.е да биде камен тврдо и одкако ке ке се стврдне ке го одлепуваш полека започнувајки од ушите на напред,потоа ке го измието лицето со млака вода.Мене ова не да ми помогна вака до сеа лицето не ми било чисто искрено мн ми извади.Позз
Има еден рецепт за црнки,прво се сече пола лимон и врз него се ставаат 4-5капки мед и се трие целото лице,особено изтријте таму каде имате најмногу црнки.По 15 минути исплакнете го лицето со студена вода.
Женски ве молам за помош. Ми се појавија на лицето ситни меурчиња, групирани по неколку на едно место. Не се црнки, нешто слично на тоа кога се појавува херпес на устата се. Еве неколку дена не ставам ништо на лицето, ми е страв да не се воспалат да си направам поголем проблем. Си реков ќе се исушат сами за некој ден ама уште си стојат исти, а стварно многу ме чешаат. Барав слика на чичко гугл ама не најдов ништо слично на нив, па затоа ако знае некоја за што зборувам и имала слично искуство нека сподели совет
^ Пробај стави маст белогент ако ти се наоѓа по дома(не ми текнува колку пари е да ја купиш), маста е универзална за такви некои појави, ама корисна многу. Јас порано имав по лицето така како бактерија некоја, како струпови ми се појавија...од ова ми помина. Евентуално може да не ти помине само, а штета да ти нанесе маста сигурно нема, без гајле.
Ги има некоја користено маските за прочистување на црнки од Авон? Ако некој ги има користено и гелот или пак тоникот нека ми напише дали помагаат.
Јас го имам користено тоникот и не сум задоволна. Ми ја сушеше многу кожата, а без ефект. Дури мислам дека повеќе црнки ми излегоа. За гелот не знам, го немам користено.
На мене никакви маски не ми помогнаа со овој проблем. Решив да закажам на козметичар за чистење. Какви маски користат и може ли после да останат траги од стискањето на цркни?