Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас слушнав дека црнките исто така можат да се исчистат и со пилинг.
    Па да прашам дали може да се користи кој било пилинг имам еден од авон ама за тело е... дали може и тој ?

2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Дали само на мене така ми се чини , ама откако ги користам лентите на Нивеа за црнки на нос ми излегуваат повеќе од претходно :^)

3. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Црнките ги вадам со лосион за црнки од авон

4. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    ~ значи имав црнка на носот од кога бев родена и никако неможев да ја извадам пробав се и сешто и да ја стискам и да ја лекувам никако ништо не помагаше од мала е имав цел живот додека го открив juliep face mask... маскава деинитивно ми ја отстрани црнките и акните на лицето и кожата ми е прави како газе од бебе :D многу е добра .. зелена е и мириса на минт многу убаво .. откако ја имам немам ни цркни ни акни ни кожата ми е сува .. ја нанесуваш на лице и после стоиш 15 минути и таа се суши како корупка се прави и после се миеш со топла вода и лицето ти е :inlove: :inlove: :inlove: прекрасно .. како на рекламине се чуствуваш

http://www.google.com/search?q=julep+fa ... ve&ssui=on незнам точно од каде можете да ја купите можи во аптека да ја има :?: :?: ?? незнам точно

5. mila16

mila16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Не ти се чини така само тебе и јас пустата се зезнав неколку пати и која му реков на дерматологот, ми рече под итно да ги исфрлам од употреба зашто не било добро да се користат.
    Наводно, ги продлабочувалe порите и се создавале поголеми црнки, па затоа ни се чини дека имаме повеќе и почесто.
    Не знам колку е логично и точно ова, но навистина откако престанав да ги користам и кога почнав да си правам домашни третмани со камилица и пареа имам подобри резултати. :)

7. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    ја порачав преку интернет оти ја не живеам во мк ама сум сигурна дека ги има и во македонија во аптеките пошто е пренесуваат национално и многу е популарна

8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288

Офф пробав и со камилица и пареа не додржувам на шпоретот жешко ми е :D
    Ќе се обидам да бидам поупорна , не знам кај ги видов кај се запустив со нив .. Ептен малку имав ама нели жена се мора да проба сега носот ми е за никаде :sweat:

9. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    Направете паста од сода бикарона и вода колку што е потребно за да се добие густа смеса и намачкајте го носот и местата каде што имате црнки и оставете да делува 15 минути потоа исплакнете со млака вода....потоа јас ставам пешкир на парното да се загрее и го ставам на лицето...мене ми помогна се надевам дека и на вас ќе ви помогне.. :)

На Mama25 и mimiiiii им се допаѓа ова.
  10. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Вака ке го напареш лицето едно 3-5 мин ке земеш едно јајце ке ја земеш само белката од јајцето ке ја маткаш додека да се запени,напареното лице нежно ке ко пребришеш со пешкир и ке го намачкаш со белката потоа ке ставиш на лицето и над белката ке ставиш тоалет на целото лице потоа одкако ке го покриеш лицето со тоалет пак ке ставиш од белката и ке оставиш да се исуши т.е да биде камен тврдо и одкако ке ке се стврдне ке го одлепуваш полека започнувајки од ушите на напред,потоа ке го измието лицето со млака вода.Мене ова не да ми помогна вака до сеа лицето не ми било чисто искрено мн ми извади.Позз

11. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    И јас се заинтересирав за маскава..некој случајно да не ја видел кај нас??? Да ја има користено?

12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.074
    Има еден рецепт за црнки,прво се сече пола лимон и врз него се ставаат 4-5капки мед и се трие целото лице,особено изтријте таму каде имате најмногу црнки.По 15 минути исплакнете го лицето со студена вода.

На Cvetetto му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.234
    И успешно е оваа? Има ефект си пробала ? :lol:

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.074
    Да,има ефект богами.Лимонот доста помага,и од неодамна почнав да ја користам оваа маска .

15. Gremleenka

Gremleenka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    19
    Женски ве молам за помош.
    Ми се појавија на лицето ситни меурчиња, групирани по неколку на едно место. Не се црнки, нешто слично на тоа кога се појавува херпес на устата се. Еве неколку дена не ставам ништо на лицето, ми е страв да не се воспалат да си направам поголем проблем. Си реков ќе се исушат сами за некој ден ама уште си стојат исти, а стварно многу ме чешаат.
    Барав слика на чичко гугл ама не најдов ништо слично на нив, па затоа ако знае некоја за што зборувам и имала слично искуство нека сподели совет :(

16. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    ^
    Пробај стави маст белогент ако ти се наоѓа по дома(не ми текнува колку пари е да ја купиш), маста е универзална за такви некои појави, ама корисна многу. Јас порано имав по лицето така како бактерија некоја, како струпови ми се појавија...од ова ми помина. Евентуално може да не ти помине само, а штета да ти нанесе маста сигурно нема, без гајле.

На Gremleenka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. s.h.i.l.a

s.h.i.l.a Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ова од др Оз :) Баш гледав пред некој ден, истиот рецепт го предложи. Кје пробам штом велиш дека делува :)

18. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Ги има некоја користено маските за прочистување на црнки од Авон?
    Ако некој ги има користено и гелот или пак тоникот нека ми напише дали помагаат. :)

19. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    8.174
    Јас го имам користено тоникот и не сум задоволна. Ми ја сушеше многу кожата, а без ефект. Дури мислам дека повеќе црнки ми излегоа. За гелот не знам, го немам користено.

На Jenniffer и T.e.d.d.y им се допаѓа ова.
  20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    На мене никакви маски не ми помогнаа со овој проблем.
    Решив да закажам на козметичар за чистење.
    Какви маски користат и може ли после да останат траги од стискањето на цркни?