Црнки на лицето

Discussion in 'Лице' started by Sonce, Nov 11, 2009.

1. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Ima li spas za onie crnki shto ne izleguvaat nitu so stiskanje..? :worried:

LadyinBlack21 likes this.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Јас имам една на сред нос , пола година ми е веќее ја стискав не се знае колку си правев рани , никако да излезе пред 1 месец ја истискав што дури си излупив мн.кожаа и пак не се вадеше истискав малку ама пак си стои црното,па гајле ми е веќе , чудна работа.

3. maca cvet

maca cvet Истакнат член

i mene mi e isto i jas imam edna na nos si го ископав носот и пак стои и веќе се откажав нека стои не се гледа

4. kLem23

kLem23 Активен член

Дали некој ја има пробано зеланта глина за црнки на лицето? Дали има некакоф ефект ? Ја имало во аптека :)

5. angelche16

angelche16 Популарен член

Уух фала богу немам црнки

6. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Јас имам лице кое што е склоно на црнки. Одам на козметичар на секои три месеци каде што ми ги вадат црнките со стискање. Многу е болно , но нема друг начин за вадење на црнките, посебно кај тие што се создаваат често.

7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Draga jas ja koristev nekolku meseci so red i mozam da kazam deka ima efekt samo za epten povrshinski crnki,dodeka pak tie na nosot ne mi gi vadese. Sega kaj tebe nz, probaj nema sho da izgubish :)

8. kLem23

kLem23 Активен член

:* ... Јас имам само на носот црнки преку ден или 2 ги стискам нон стоп излегуваат незнам зошто така лицето и на сабајле и пред спиење го мијам со сапун :) Инаку вчера бев во една аптека прашав ми кажаа немало,имало некои лепенки на Nivea ама се потрошиле,ќе се обидам со нив за некој ден ќе идам пак да прашам се надевам ќе добијат :)

9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Сапунот ти одмага.
    Црнките се создаваат скоро кај секого. Тоа се всушност нашите пори наполнети со нечистотија, дали шминка, дали маснотијата од лицето, прашина, се собрано.
    Подобро ти е да користиш лосион наместо сапун или само вода.
    И не ги стискај, колку повеќе ги рашириш порите, поголеми ќе бидат црнките.
    Барај шминка и лосиони што не ги затвараат порите.
    Обично пишува non clogging pores

kLem23 likes this.
  10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

За црнки и да ги стискаш џабе ти е, пак се враќаат, може само со некој лосион/гел со салицилна киселина да се одржуваат во ред, инаку ништо друго не помага.

Eli23 and kLem23 like this.
  11. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

E i mene ushte toa mi fali :)

12. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

Belkata od jajce è samo za mrsna koza. Sestrami shto ima normalna koza ne i idgovara ja isfrli po celoto.
    I na krajot posle mienjeto na liceto od belkata se macka zolckata stoi 2 min i se mie so mlaka voda. ;)

13. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Пробај со 24 часовниот третман на Cleanance линијата од Avene.

1. Cleanance Gel - за миење (двапати на ден, наутро и навече)
    2. Cleanance EXPERT - дневен третман (после измиено лице со Cleanance Gel, дневен крем)
    3. Triacneal EXPERT - ноќен третман (после измиено лице со Cleanance Gel, вечерен крем)

После една недела треба да има подобрување некаде околу 25% на лицето, а после 2-3 недели до 80% подобрување на лицето.

Денеска на овие производи има голем попуст во аптека „ZEGIN“ во Скопје CityMall... т.е. ќе има за време на целиот викенд.

LadyyGaga likes this.
  14. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Јас ги користев овие три производи на avene, редоследно, баш како што е напишано во постот. Мене ми беа препишани од дерматолог. Во меѓувреме имав направено и неколку третмани. Реално кремите и гелот се скапи, но сепак кога е лицето во прашање барем јас не штедам пари. Што би ги давала парите за било какви креми, лосиони и гелови кои само можат да ја вложат состојбата, ги давам парите за нешто што е проверено и што 99 % има позитивен резултат. Сепак се зависи до кожата. Јас сум презадоволна, значително ми е подобрено лицето, но се разбира треба редовно да се користат. Јас искрено имам многу добри резултати.

blueberry93 and DoktorkaOz like this.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Имам само на носот :worried:
    Кога отидов на козметичар ми рекоа дека мора да се вадат иначе ќе си се всаделе некако и тешко ќе бидат за вадење,се појавуваат од чоколади и мајонези избегнувајте ги!
    Мене ми рече докторот дека можам да земам две хартивчиња и да завиткам два прста и да ги стискам и ми рекоа дека не е опасно,редовно ги вадам и океј е не се појавуваат дупчиња од ова, бар мене,ама можете да посетите козметичар ако сакате :*:)

16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ај напари го лицето со чај од камилица или вода, напари го така полесно би излегле

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

sum probala ama slabo...a posle sto najmnogu pomaga za zatvaranje na porite?

18. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Nivea lentite posle parenje so kamilica ne ti pomagaat? Inace jas stavam kocki mraz za stesnuvanje na porite. I maska na Hauschka, ama ne mi pomaga taa bas.
    Inace i jas ja kupiv kolekcijata so e spomnata pogore i mislam cleanance expert e nameneta za sprecuvanje na pojava na miteseri. Ja koristam i nea nekolku dena, ama sepak rano e da pisam za rezultati. Ama kozata si ja osekam mnogu pocista, posveza otkolku prethodno.

Last edited: Oct 6, 2015
  19. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Епа некако се "закоравила" црнката, оди на козметичар ќе ти ја извадат не е страшно друг пат кога ќе видиш некоја црнка стисни ја,а за пори нешто читав жолчка од јајце немам пробано ама велат дела е ефикасно пробај:))

20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

За проширени пори помага глина, јогурт и белка д јајце ... не жолчка.