Црнки на лицето

Discussion in 'Лице' started by Sonce, Nov 11, 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Najubavo nesto za cistenje crnki, sum se cudela kako gi izvadi kaj mm, deka on ima povekje. Liceto posle toa nezno meko preubavo :) Zelatin se rastopuva vo mleko, 2 mali lazicki vo 10,20ml mleko i se topi na ringla, se trga se mesa i se ladi do temp da moze da se namacka na lice... Se macka i posle se susi i se ljupi, jas vo ovaa smesa dodavam i malku med dodeka e na ringla :)
    Maz mi koga izljupi naredeni crnki edna do druga duri mu rekov abe ova vlakna da ne ti otkornalo :D

macka5, koritsaki, Acka22 and 5 others like this.
  2. Ketchup

Ketchup

Земи стисни ги.

kjukli, eloves and Kukla994 like this.
  3. tamaradam

tamaradam Истакнат член

Колку време треба да стои на лице?

4. mariz

mariz Форумски идол

Pa kje vidis dodeka ne se stegne, posle se ljupi, kje dopres i na dopir da ne se lepi, ako ne se lepi ljupis :)

5. EdnaDevojka21

EdnaDevojka21 Истакнат член

Пробав ама не ми успеа:|Денеска купив глина за надворешна употреба па ќе видам што ќе биде со неа

6. mariz

mariz Форумски идол

Merkata da ne ne si ja pogodila :/ Zasto i jas ednas imav neuspesno napraveno.. bas denovive sakav da si napravam, zasto ne samo crnki i celo lice go cisti, pori, prljavo se..

EdnaDevojka21 likes this.
  7. pavlinka-daniela

pavlinka-daniela Активен член

Дали фластерите што се на нивеа може да се користат секој ден или не е добро ако некој имал искуство нека пише

8. blessed.an

blessed.an Популарен член

Имам многу црнки на носот и околу него и Т-зоната..многу грозно многу неубаво незнам со што мози да ги исчистам..пробав со тие лентите на нивеа вадат Ама не довољно..лицето не ми се гледа црно ми е од нив..страм ми е среде Бел Ден да излезам никаква пудра ништо не ги прекрива..ве Молам за совет

Feminka22 likes this.
  9. EdnaDevojka21

EdnaDevojka21 Истакнат член

Пробај со зелена глина.Јас ја користам од неодамна и забележувам некоја промена дека црнките на носот ми се намалуваат

10. mizerija

mizerija Активен член

Една другарка на мајка ми, ми рече дека не треба да се стиска лицето и дека тие третмани за лице не се убави...ја долго време одев на третмани,ама пак имам малку црнки..

11. DiFlove

DiFlove Истакнат член

ЈАс имам црнки само на носот и сум пробувала разни начини за отстранување како пареа,разни креми,маски и не ми помага.Ако можете да ми помогнете би ми било мило

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Го има во Зегин, заборавив на цената, околу 270 мислам беше.

DiFlove likes this.
  13. moon1

moon1 Популарен член

Јас си правам пилинг на лицето со лажичка кафе и лажичка кокосово масло.Пред пилингот го мијам лицето со топла вода за да се отворат потите и полесно да излезат црнките. Еднаш до два пати неделно е доволно да се прави овој пилинг. На крај го мијам лицето со ладна вода и поминувам низ целото лице со коцка мраз за да се затворат порите и да не навлезе во нив нечистотија оти црнките во суштина тоа и се: проширена потра со маснотија која ја произведува нашата кожа и нечистотија од околината која се лепи на нашето лице и навлегува во порите. Јас веќе година и пол го применувам овој пилинг и сум презадоволна.:D

Леси Дома likes this.
  14. nica

nica Истакнат член

Јас многу работи имам пробано ама сите делувале само на краток рок. Едно време земав фластери. Отстрануваат нешто од црнките но не доволно. Разни креми и гелови за миење лице со гранули. Исто така отстрануваат нешто но не доволно. Последно пробав со белка од јајце и хартиени марамчиња. Буквално ништо не се отстранува со тоа. Па пробав со сода бикарбона и лимонов сок. Повеќе помага од другите начини но некако е агресивно за лицето и го суши. И мааната му е што мора да се употребува еднаш неделно затоа што инаку ќе се оштети кожата. Баш сега ќе пробам со начинот moon1 што го пиша.

15. tamche995

tamche995 Популарен член

Обично црно кафе или?

16. moon1

moon1 Популарен член

Да, обично црно турско кафе

tamche995 likes this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Dobro gledam maskava ja utepaa od reklamiranje po fb, ima i videa deka neverojatno vadi crnki, ja probal nekoj?? Screenshot_2016-08-23-09-40-12_1.jpg

18. CirezD

CirezD Популарен член

^ Маскава ја продаваат 1500-2000 денари, а е од активен јаглен што може за минута дома сами да си ја направите.
    Гледам по видеа на инста, 80% од светов црнки така отстранува, па на ум сум и јас да си ја направам деновиве.
    Ви треба активен јаглен (згмечете таблети направете ги прав) и нетоксичен лепак (е ова не знам кај нас дали има, европските градинки користат вакви лепаци, за дечињата, лепи ама нема отров внатре, ама ќе барам :D ) , се меша смесата, мачкате на лице и чекате да се здрви, толку, потоа се вади и поминувате со афтершејв или ладна вода за да затворите пори.

Истава постапка, и со мед ја има но на медот му треба мноооооогу време за да се здрви како лепилото, практично часови да ви стои на лице.

Ketchup and mariz like this.
  19. donna.17

donna.17 Популарен член

Јас ја имам маската баш сношти вадев црнки еве слика. Вади, но не баш. Можеби требаше прво да постојам на пареа или да се измијам со топла вода да се отворат порите. Јас со влажно ја вадев шминката и после одма ја ставив маската. Еве слика 20160822_231700-1.jpg

Acka22 likes this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Znaci tesko onie na nosot da gi vadi, jas so zelatin gi vadam od liceto, no od nosov nikako nemozam da gi izvadam, deka potvrda e kozata tamu... A videana sto gi gledam, tie isponasminkani slapaat od maskava :D