Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.516
    Допаѓања:
    92.090
    Нема некоја разлика дали е обичен или сув. Мене лицето не ми поцрвенуваше, баш посвежо беше и мазничко, ама може кај сите е различно.

2. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Јас пробав вчера со обичен квасец и немаше баш ефект кај мене. Напротив, лицето цело ми поцрвене и ме печеше после. :worried:

3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.516
    Допаѓања:
    92.090
    Незнам зошто така ти се направило :worried: Може е подобро да не пробуваш пак, зошто ти се иритира кожата.

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Оди на козметичар еднаш месечно, има третмани за чистење на лицето, добри се, а не се прескапи. Освен тоа таму ќе ти помогнат со изборот на соодветна козметика за лицето. Само внимателно со изборот на козметичар. :)

5. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Да исто и на мене ама мислев дека тоа е оти со обичен квасец ја правев маската.Ама штом нема некоја разлика незнам зошто кај нас не функционира ова :(

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Девојки нормално е да се појави малку црвенило како последица на тоа што ја триете маската со кружни движења. Но тоа се случува секогаш кога се прави пилинг. И мене ми се појавува црвенило, но брзо поминува, а после немам црнки и кожата ми е мазна и мека.
    Можеби зависи од типот на кожата, можеби имате сува кожа |( ? Во тој случај место вода, квасецот растворете го со млеко.
    А дали треба со обичен или со сув квасец- тоа е ваша одлука. Според мене сувиот квасец е подобар бидејќи подобро се раствора и е поквалитетен , но секако дека може и со обичен.

7. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    И јас пробав тоа со квасецот но не приметив некаква разлика на црнките. Единствена разлика беше тоа што лицето ми се вцрвени и ме печеше многу и после едвај го смирив. :devil: Изгледа не одговара на секоја кожа.

8. lady.el.mistique

lady.el.mistique Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas imav mnogu crnki i neznaev kako da gi otstranam, no za srekja edna prijatelka mi go preporaca tonikot za crnki od avon, i mi pomogna mnogu. Sega nemam takvi problemi :)

9. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Мене квасецот ми го направи лицето мазно ко бебешко газе :D . Ама направив само еднаш до сега и нема некоја голема разлика. Ке пробам пак ама овојпат со сув :wasntme:

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.417
    Имам црнки во пределот околу носот...па сакав да прашам како да ги отстранам?

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ужас се значи спас им нема. Мора нон стоп да се стискаат. |(
    Јас ги иставам на следниов начин- Земам тенџере вријам водата, и потоа со крпа натопувам во водата и ставам на носот, само таму имам црнки, па полесно излегуваат на овој начин. Потоа ставам пилинг за лице од докторс, па бекутан крема и топ e. :)

12. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    И јас вака нешто слично почнав да правам само на пареа откако ке зоврие водата и стварно има ефект. Си ја покривам главата со пешкир и така наведната го држам лицето над пареата 15-20 мин. и после само еднаш да стиснеш на местото кај што имаш црнки одма излегуваат. :D

13. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Најдов едно видео за пилинг со белка од јајце и хартиени марамчиња. Се мачка лицето со еден слој белка, врз тоа се ставаат хартиените марамчиња, па одозгора уште еден слој белка. Се остава да се исуши 20 минути, а потоа се одлепува пополека, без да се кине хартијата туку како маска здрвена се влече. На хартијата остануваат црнките. Изгледа доста успешно, ќе пробам па ќе кажам резултати.

http://www.youtube.com/watch?v=ZdaY18jP ... re=related

На lovely-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dacito

Dacito Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали ви помогна тоа со квасецот? Сакам и јас да пробам

15. Dacito

Dacito Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дечки го читав тоа со квасецот.. и како се разредува со вода и се чека да се згусти ли? и дали помага? :*

16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

Јас го разредив со малце вода за да биде така густо за на лице како маска. И како ке го разредиш ке го ставиш и кога ке се стврдне ке го извадиш. Мене не ми помогна мн мн само лицето ми беше мазно дека пилинг му прави. Ко бебешко газе :D . :*

17. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Инаку, црнкиве ништо не ги вади. Од Квасеци, до аспирини, медови... ништо. :(
    Вечерва ќе го пробам ова со белката, ама не верувам дека ќе успее. :?:

18. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    го проба некој она со белките? мене ми е страв да го пробам пошто на видеото онаа рече дека и влакна дури и излегле .. да не си напрајме проблеми после со влакната мов ако ни излези?! :?:

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Го пробав тоа со белката :P , каде ќе издржам јас да не го пробам и морам да кажам :clap: , супер беше.
    Се предавам, го победи мојот рецепт со квасецот, не ги извади сите црнки, ама лицето ми беше совршено мазно, нежно и свежо. :sun:

Се предавам- рецептот со белки е подобар од мојот со квасец!

20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Кај мене и тоа со квасецот даде ефект, ги избели малку, ама за ден - два се вратија. :(
    Како тргнало, ќе треба да одам на козметичар, тоа ми се гледа како најидеално решение.