Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црнки на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Sonce, 11 ноември 2009.

1. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923

Да, добро кажа да не се лажеме. Колку кошта оваа алатка за вадење црнки, и дали може да се купи во аптека, не ми се чека од Авон?
    Мене со ваква ми го стискаа лицето на дерматолог и многу болеше..

2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    200/300 ден. нека е. Само не со сила. Нешто што неќе не притискај. :)
    Прво,испари го лицето со вода, морска сол и камилица и полека. Крема на крај зошто знае да се лушти кожата некогаш.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    172.968
    Јас имам малку на носот и баш на обрзите по некоја мала неприметна ама се сум пробала и иста песна|(

На selektor му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Same here :(
    За црнки ми се чини нема спас :envy:

5. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Маската за лице со белка од јајце и хартија ја има ли некој пробано, има ли некој ефект бар минимален :D

6. Nastya9

Nastya9 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    Јас ја имам пробано нема никаков резултат

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.046
    Сите маски што се на принцип peel off, ако сакате резултат прво напарете го лицето. Едно тенџере со вода, ставете нане/камилица и додека можете стоете над пареата покриени со крпа. Па, после ставете од маскиве на лице. И има ефект кај мене било која peel off маска, со оваа процедура.

На dc15, Antebellum и HeyHailie им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.999
    Допаѓања:
    81.338
    Па така и треба да се користат ваквите маски, инаку на затворени пори што да се залепи нема да има ама баш никаков ефект.

По вадењето на маската, задолжително лицето да се измие со студена вода за да се затворат порите.

На dc15, Antebellum, parksey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.046
    E да, тоа заборавив да пишам за да се измие со студена вода.:) Инаку пишав оти пола што слушам како ги користат маскиве ги ставаат право на лице без претходно да го напарат и само влакненца им ваделе, маските не чинеле. |(

На Antebellum и Mishela им се допаѓа ова.
  10. Nastya9

Nastya9 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    Нормално дека треба да се испари лицето и на тој начин со црната маска има резултати, ама таа со белките ја имам пробано после парење и барем кај мене немало резултати

11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    8.482
    И кај мене нема резултати... Пробав маски со кокос ама уште повеќе ми се зезна лицето. Сега на ред е со сода бикарбона и јаболков оцет:

Ама некако од лукот дека антисептик ми се поднамалија: изблендирав 2-3 парченца лук колку да има да го намачкам лицето кај што ги имам и некако лицето поубаво ми беше. Па не сум повторила одамна. Само го блендирам лукот и нанесувам, оставам 20 минути, после мијам лице.

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    @Antebellum немој со сода да го триеш лицето. Содата има надразнувачко дејство, па освен црвенило и влошување на состојбата не верувам да ти помогне многу.
    Ова со лукот не сум го пробала, ама во последно време воопшто не сакам да експериментирам со вакви домашни лековити маски за лице. Пола од состојките не се добри за кожата.
    Кокосово масло па не доаѓа во предвид. Пробав еднаш, ај што е гадно да имаш масло на лице, ама после тоа лицето ужас ми беше. :|

На Flower27, emotivnadevojka и Antebellum им се допаѓа ова.
  13. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    8.482
    Мене со лукот малку ми се потсреди носот. Ова со содава не сум го пробала ама ќе те послушам и не го пробувам.

14. Nastya9

Nastya9 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    Не ставај толку работи на лице, колку помалку се замараш толку подобро ќе ти биде. Колку пари сум фрлала на кремови третмани па и природни маски сум ставала и пак ми било ужасно, и веќе 1 месец престанав со се и лицето ми се исчисти 70%.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sofi9

Sofi9 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    78
    Ako imate crnki znaci imate golemi pori. Se dodeka porite vi se golemi tie ke se polnat so necistotija. I jas imam. Edinstveno resenie e da gi namalite porite. Koga ke vi bidat tesni kako sto e se na ostatokot na liceto, nema da se zatnuvaat i nema da imate crnki. Tie se polnat od nadvoresni necistotii, vozduh i drugo nemojte da mislite deka e nesto vnatresno. Porite se stesnuvaat so odenje na kozmeticar , na dermoabrazija, i so koristenje na sredstvo za minimiziranje na porite kako na primer idealist na estee lauder. Moze nema skroz da se smalat i da ne se gledaat ana moze vidno ke se namalat i nema da se polnat tolku... jas uste ne sum probala.

16. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Со дермоабразија дефинитивно не се намалуваат порите. Проверено. Лани бев на 10 третмани дермоабразија во серија. Точно дека со дермоабразија се вадат црнките, ама порите не се намалуваат сигурно. Плус се вадат ама ефектот е моментален, значи после 2-3 недели пак се појавуваат и самите козметичари препорачуваат еднаш месечно да се оди на абразија. Баш вчера бев на третман и докторката дерматолог ја прашав дали има трајно решение за црнките и ми рече отворено дека нема, секогаш се појавуваат одново и одново, колку и да ги вадиме.

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Јас сум пробала после испарено лице да ставам цело јајце на цело лице и имаше ефекти малце од малце ама џабе.Сум ставала паста преку ноќ на нос ама брате пржи на очи, со не знам какви продукти од аптека од Авон мислам дека е се ЏАБЕ, све је узалуд.
    Лекот е да не ставаме ни пудри ни ништо.Јас летно време кога скоро ништо и не користам имам минимално бар тоа сум го приметила среќа не ми се познаваат.

На EMMA EMILY му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.122
    Допаѓања:
    40.325
    Женски сте ја пробале ли црната маска на Др. Витон?
    Гледам на попуст е па да пробам :)

19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    88.373
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.080
    Допаѓања:
    77.057
    Јас ја земав дека е на попуст и ја пробав. Црнките не ми ги извади целосно, ама лицето после вадење на маската ми беше меко, мазно и сега гледам не ми е толку мрсна кожата на Т зоната, не светам како лампион. Првпат сум задоволна од маска за лице :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.