Леле и јас имам проблеми со црнки 2 пати во неделата го чистам лицето со зелена глина и откако ќе ја извадам му ставам зелен чај (жежок) и со мало грпкање по лицето излегуваат... Сум пробала и со квасец ама неубаво мириса, а за тоа дека го прави лицето мазно стварно го прави!
Лугее..имам едно прашање до вас...тоа со зелената глина..за акните ли е ...за мозолчињата..или за црнките...и што е подобро...да ја пиеш или како маска да ја правеш? кој може нека ми одговоре......и маската за квасец е супер ја имам пробано.. :y:
Може и да се пие и да се користи како маска. Глината има бактерицидно дејство. Таа помага во зараснувањето на раните и брзото регенерирање на ткивата, како и во лечењето на мозолките, акните, крастите, апцесите, изгореници, чиревите... Ја ја впива нечистотијата која се наоѓа во ткивото на крвта и лимфата, а потоа ја одстранува. Таа ги неутрализира бактериите и отровите кои токсично делуваат на организмот. Со пиење на глинената вода се овозможува целосно прочистување на организмот. Глината е одличен антирид (средство против брчки) и лек за зараснување на раните, исекотините, мозолчињата. Благодарејќи на глината после зараснувањето на раната не останува лузна.
значи според овој пост подобро е глината да се пие..ама како во вид на апчиња или...? ако може малце да појаснеш..и каде можам да ја најдам и колку пари е... кој може да ми одговоре на прашањето слободно нека пише
http://www.vitalia.com.mk/default-mk.asp?ItemID=F094FF7B60C2D147A90754E92BC6598A ----- Глина за орална употреба- за пиење http://www.vitalia.com.mk/default-mk.asp?ItemID=63E09A1A6EAAAB4BACDBA30683CA2C1C ----- Глина за надворешна употреба, за лице и тело. Јас имам користено само од таа за надворешна употреба, но слушам многу ја користеле и таа за пиење, прочитај на линковите погоре има убаво објаснето што како зошто се применува, какво дејство има. Таа повеќе се пие за детоксификација, а конкретно за црнкикте незнам дали ќе има неко клучно дејство, но сепак е корисно од време на време да се прочисти организмот.
Нина а дали пиењето на глина е ограничено....дали можам и јас да ја користам бидејки имам 16 години...да не влијае нешто штетно....мене ми е потребна за акните и мозолчињата...
И јас имам проблем со црнките на лицето.Некако ми се гледа устешно ова со белката а и читам позитивни коментари,ќе морам да го пробам и тоа уште веднаш ,па ќе ви кажам какви се резултатите
Едно пакетче сув квасец се разредува со вода, се става со тупферче од памук на лице, се остава да се исуши и се отстранува со млака вода.
Имам 2 прашања - 1.Какви се тие хартиени марамчиња за ова со белката ? 2.Колку чини глината за надворешна употреба ?
I jas ne znaev kakvi se tie hartieni maramcinja ama probav so toaletna hartija ( perfekt) i super ispadna liceto mi bese kako sto velat kako bebesko gaze
ke mozi li da mi kazis kako go koristis go plaknis liceto so nego ili go nanesvas pa stoe nekoe vreme pa poslem go plaknis liceto so voda ili....?
Jas imam crnki na liceto i ednas vo nedelata se stavam na parea od kamilica okolu 10 min potoa pravam piling i tolku. Sakam na kozmeticar da odam ama mnogu me boli toa,a i posle cela nedela sum crvena vo liceto i mi se lupi kozata. No posle pareata probuvam da gi istiskam crnkite, no celo lice mi se napravi so dupki, posebno obrazite, sto moze da se prevzeme vo vrska so toa, Aako ne stavam pudra ne mi se izleguva od doma Ima li nekoj so ovoj problem?