Црнки на лицето

Discussion in 'Лице' started by Sonce, Nov 11, 2009.

1. Luminary

Luminary Форумски идол

Јас го имам стапчето од Авон ама премногу ми е болно, ќе почнам и ќе се откажам. Да не има некаква финта? :D

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Soznam nema.finta. jas pravam samo so taa tenkata strana dolgnavesta. Taa drugata so vlabnato i dupce u sredina ne, toa boli i ne mi e bas efikasno.
    Stiskas i vleces :)

Dr.Zzz, SummerGirl and Luminary like this.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

I mene mi e bolno so alatkata od avon probav i.poveke ne bi

4. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Некој искуство со скин солушан скопје

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

@Luminary @blessed.an @wannaBeMomma
    Мене па, со тој поширокиот отвор ме боли, црвенило ми се прави и ништо не испаѓа. Со вдлабнатата страна центрирам и испаѓа одма, нит влечам, нит црвенило имам после. :lol:

6. mar023

mar023 Истакнат член

Дали некој ја има користено оваа маска од фармаси, и како сте задоволни? Screenshot_2018-03-29-19-55-20-1.png

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Боли бе со тоа стапчето, не знам како ви се трпи болка за црнки искрено. Американкине се скроз запалени за стапчево, уште одамна. Ама знаете што, пак ќе се појават после недела-две. Нема спас.

Правете редовно пилинг. Редовно е еднаш неделно после добро парење на лицето(или онаа маскана за затоплување од балеа, солидно му парира на парењето). Мене ми вади 80-90 посто од црнките скроз безболно. Имам само на носот додуша, но таму па се и најтешки за вадење. Тие некоку што ми се појавуваат измеѓу веѓите (одма после чупање/депилација секогаш се појавуаат) па најлесно се вадат.

Многу се иритира кожата со стапчето. Цел ден после тоа ме болел носот. Еднаш има пробано и никогаш повеќе.

SummerGirl likes this.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Ic nemam vakvi problemi so stapcevo :)

SummerGirl likes this.
  9. simona_baby

simona_baby Популарен член

И јас да не останам покуса ги пробав на Нивеа лепенките и страшно дури една црнка ми извади а бев бањата порите отворени ама добро ќе бараме друго чаре

10. Avery

Avery Популарен член

Мене па супер ми се. Да не имаше правено пилинг претходно? Мене не ми вади ништо ако ден-два претходно сум направила ексфолијација на лицето.

Инаку, направив една update верзија на трикот на @Mishela :D Прво нанесувам од загревачката маска на Белеа (патем @Mishela God bless you за идејата, мразам парење на лицето), мијам по неколку минути, па ставам лепенка и на крај правам паста од сода-бикарбона и неколку капки вода и правам пилинг за да се извадат останатите црнки. После третманов, носот ми сјае ко исполиран :D

11. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Може слика од загревачката маска на Балеа ? :)

12. Avery

Avery Популарен член

093326E6-3BB8-47C8-B63F-193D794B9CF3.png

SummerGirl, Rebecca_R and WhiteAngell like this.
  13. Sonja4janevska

Sonja4janevska Активен член

Не сум задоволна воопшто. Ја земав за синот кој е адолесцент, не само што не ги вади црнките туку едвај се отрстануваат остатоците од маската

14. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Пробал некој со паста да се ослободи од црнките на лицето?

15. Love-space

Love-space Истакнат член

Здраво, имам едно прашање. Пред 3-4дена на носот имав црнка и ја стиснав, но при стискањето го оштетив епидермисот односно ми се појави црвенило како мала рана. Поминаа неколку дена и не се затвора, местото е сеуште црвено и при допир се осеќа како мала вдлабнатина. Не знам дали да ставам некоја крема за побрзо да се затвори не би сакала да ми остане вдлабнатина на носот.Совет?

Jenyl likes this.
  16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Не би требало да ти остане вдлабнатина на носот, но на местото ќе му биде потребно повеќе време за да заздрави. Не го чепкај и не го лупи само, ако се формира корупка.

Во меѓувреме можеш да ја чистиш раничката со 3% хидроген, тој е погоден за дезинфекција.

SummerGirl likes this.
  17. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Јас оваа маска ја земав пред некој ден. Задоволна сум, само требаше да нанаесам подебел слој, за полесно да се лупи. Ја ставив после бањање и дури внатре во порите имав црно. Ми се јави малку црвенило и печење, но се среди со бекутан и рицинусово масло. Немам многу црнки, но и тие што ги имам, сакам да ги нема :D
    Инаку ја земав од Зегин 399 денари.

SummerGirl likes this.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Како си задоволна од маскава? Ја купив пред некој ден, ама пред да ја употребам сакав да прочитам мислења.

19. Avery

Avery Популарен член

Две мислења претходно пишав како и зошто ја користам :) За таа намена ми е супер. Не ја ставам на цело лице, немам акни ни црнки освен на носот.

SummerGirl likes this.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Ја касно палам, ама и мене не ме боли вадењето на црнки со стапчето. Го имам на ебелин и доста редовно го користам со тој малиот дел, вдлабнат како џингелакиче што е.

Мислам дека имаше нешто во врска со тоа под кој агол е поставено, не треба да влечете грубо по носот, туку да го ,,легнете" делчето врз носот целосно и полека да притискате. Нормално, ако кожата ви е осетлива, ова не е баш идеално, сепак е механичко вадење.

И да, најдобро после бањање, ќе се зачудите што испаѓа. Методот со шнолата е океј, ама со стапчето испаѓаат нијанса повеќе гадости.

SummerGirl likes this.